Как да изберем подходящата съдомиялна машина за вашия дом

Почистете ястията

Към днешна дата рядката домакиня работи без чудесен кухненски асистент - машина за миене на съдове. Но как да изберем съдомиялна машина за дома според разнообразието от предлагани модели? Този въпрос е лесен за отговор.

Малко история

мияч на чинии изобретен от жена - американска Жозефин Гревис Кохранен. След натоварен социални събития се дължи на небрежност от страна на слугите на броя на ястия постоянно намалява, дълго след смъртта на съпруга си играе роля. През 1885 г., Жозефин Cochrane измислена и направена първата съдомиялната машина, работи на същия принцип като съвременните технологии: потока на топла вода със сапун многократно изчиства използваните съдове, а след това всичко се изплаква с чиста вода, след което се суши. Уредът веднага стана много популярен.

Модел на съдомиялната машина

Трудният избор

Задавайки въпроса, как да изберем съдомиялна машина за къщата, трябва да решите вашите желания:

 1. Поставянето на съдомиялни машини в кухнята зависи от вида на машината:
 • вградена в кухненската мебел, фасадата на машината може да бъде затворена с мебелна врата или да остане отворена;
 • автономна - се намира отделно от кухненски мебели.

Жена до съдомиялната машина

Трябва да се има предвид, че съдомиялната машина трябва да бъде разположена в близост до канализацията и водопровода. Изходът, в който е свързана съдомиялната машина, задължително е заземен. Не поставяйте машината до отоплителни уреди, хладилник или плоча.

 1. Производителите предлагат модели на съдомиялни машини с различни параметри на ширина, височина и дълбочина. Когато решава коя съдомиялна машина да избере, трябва да се пристъпи към свободното пространство в кухнята, височината на мебелите:
Ширина, смВисочина, cmДълбочина, см
компактен454555
тесен458560
Пълен размер (стандартен)608560

Компактната съдомиялна машина може да бъде поставена на маса или в шкаф, окачена. Тесните и стандартните модели са самостоятелни и вградени. При някои модели височината се регулира от крачетата на машината.

 1. Важен фактор - капацитетът на съдомиялната машина се определя от броя на съдовете, които се мият в даден момент. В един условен комплект са включени 3 чинии, чаша, чаша и чиния, пълен набор от прибори за хранене. Въз основа на размерите на съдомиялната машина се определя максималното натоварване:
 • При компактните модели се зареждат до 6 комплекта, но тен или тиган не могат да се поберат в нея;
 • в тесни модели можете едновременно да измиете до 10 съда, включително големи предмети;
 • в пълен размер могат да се поберат до 12 комплекта, големи по размер чинии, тави.

Кухненски чекмеджета

 1. Важен фактор е нивото на шума, произведено от съдомиялната машина по време на работа. Оптималното ниво е 40 dB.
 2. Мислейки, как да изберем съдомиялна машина за дома, трябва да се обърне внимание на количеството и необходимостта от полезни режима на работа, им е от 3 до 12. Най-голям брой различни режима на разположение в моделите в пълен размер, а компактните модели имат малко или никакви допълнителни опции.Кои програми най-често се използват:

 • половината натоварване спестява вода и електричество с 20;
 • ежедневно измиване - стандартно измиване при 600;
 • икономически - с по-кратък цикъл, температурата на водата е по-ниска, отколкото при стандартния режим;
 • интензивното измиване премахва сложните замърсявания;
 • деликатно ви позволява да измиете чупливи предмети, включително кристал;
 • Предварителното накисване помага при измиване на тигани, тигани и много мръсни ястия;
 • отложено за 24 часа стартиране ви позволява да започнете да миете в точното време.

Много е важно да има система за защита срещу изтичане на информация - това автоматично изключване на водата в случай на неочакван теч и ще защитава жилището от наводнения и кавги със съседите си.

Гъби в колата

Различните модели са оборудвани със светлинни и звукови индикатори, които разказват за нивото на солта, необходимо за нормалната работа на уреда, времето и етапа на текущата програма, избрания режим и др.

Разнообразието от допълнителни функции на съдомиялната машина увеличава цената на устройството, така че е необходимо предварително да се определи кои режими са необходими и кои не са.

 1. На днешния пазар огромен избор на съдомиялни машини, как да изберем най-добрия вариант? Най-добрите модели са икономични при потреблението на вода и електричество:
 • Високоефективните модели използват около 10-12 литра вода;
 • средна икономика - 18-20 литра;
 • ниско - 25 литра и повече.

мияч на чинии

Най-енергийноефективните машини са клас А, Б, С, докато неикономичните F, G.

 1. За много домакини начинът за контрол на машината е важен. Съдомиялните машини се произвеждат с контрол:
 • механични - с бутони, ключове;
 • електронен - ​​повечето от параметрите се определят от самата машина, дисплеят показва различни данни (етапи на измиване, температура, режим и т.н.).
 1. И накрая, трябва да изучите вътрешността на съдомиялната машина. Какво трябва да бъде:
 • подвижен филтър;
 • кошници за съдове, също подвижни;
 • рафтове или кошници за прибори за хранене.

Режим на съдомиялна машина

И тук е почти закупена съдомиялна машина, как да избере най-важното нещо за домакиня - цвета на устройството? Съвременните производители предлагат не само стандартен цвят на кухнята - бял, но и бежов, черен, кремав, стомана и други.

Съдомиялна кошница

Цената на устройството зависи до известна степен от надеждността на производителя. Традиционно, висококачествени инертни материали произвеждат Miele, Bosch, Siemens, и хидромасажна, Zanussi, Ariston, Indesit, Gorenje, Electrolux. Опитайте се да сте в крак с лидерите на Hotpoint, Beko.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?
Как да изберем подходящата съдомиялна машина?Как да изберем подходящата съдомиялна машина?
Как да изберем вградена миялна машина с ширина 45 смКак да изберем вградена миялна машина с ширина 45 см
Техно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програмиТехно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програми
Как да изберем детергент в съдомиялна машинаКак да изберем детергент в съдомиялна машина
Оценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 смОценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 см
Съдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техникаСъдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техника
Правила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухняПравила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухня
Какви са малките компактни съдомиялни машини?Какви са малките компактни съдомиялни машини?
Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?
» » Как да изберем подходящата съдомиялна машина за вашия дом