Техно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програми

Ако семейството ви, след като на въпроса "Кой ще измие чиниите днес?" Над бюрото виси мълчи, това означава, че все още не са закупени на съдомиялната машина. Нищо чудно. В края на краищата, според статистиката, само двама потребители на руски потребители направиха своя съзнателен избор в полза на това устройство. Останалите не считат това за първостепенна необходимост. Но според изчисленията на същите екстри, наличието на съдомиялната машина спестява домакинята до 300 часа годишно - това е колко време прекарват на жените за миене на съдове. Мислейки за закупуването на това звено? Ние сме готови да ви кажем как да изберете съдомиялна машина.

Съдомиялната машина ще направи най-трудната и неприятна кухня за вас

Добре поддържаните ръце любовници ще разберат дали има съдомиялна машина или не

Мръсни съдове - грижа за съдомиялната машина

Съдомиялната машина е внимателно обмислено високотехнологично устройство, което освобождава хората от тревоги за мръсни ястия

Гражданите на развитите страни на Запада наистина се чудят как може да имате пералня, прахосмукачка, добър телевизор, но нямат съдомиялна машина. Сред причините за такава ниска популярност на това звено в нашата страна може да се нарекат митове за съдомиялни машини, които са широко разпространени сред домакините.

  • Мит # 1: измиването на ръцете е по-ефективно

Последните проучвания показват, че чиниите, чашите и саксиите, измити в съдомиялни машини, са 1000 пъти по-чисти. Опитайте се да измиете кристалната ваза с релефно украшение от само себе си. Ще трябва да положите усилия, но е малко вероятно да постигнете същата яркост и блясък, както при миене в съдомиялна машина.

  • Мит номер 2: съдомиялна машина - развлечение за богатите хора

Това не е вярно. Съдомиялната машина, разбира се, е по-скъпа от кухненския процесор, но не по-скъпа от една добра пералня и определено по-евтина от хладилника. Съдомиялната машина, в зависимост от оборудването й, ще ви струва между 400 и 1500 долара.

  • Мит 3: много вода и електричество се губят с съдомиялната машина, което не е икономически изгодно

Разбира се, ако имате програма за миене на съдове за 2-3 чаши и чинийки, това наистина е икономически непрактично. Но ако се включа машината веднъж на ден, за да се измие всички ястия, ще забележите, че водата се изразходват не повече, но по-малко, отколкото в дните, когато това устройство не е бил в дома си. Що се отнася до електроенергията, тя изисква и пералня, но вие не отказвате от машината със стикелки?

Ето защо, ако искате да спестите ценни часове от живота си за по-приятни неща, не забравяйте да купите съдомиялна машина. Днес това звено е представено на руския пазар от марки, които вече са успели да се докажат добре. Те са Candy, Miele, AEG, Аристон, Бош, Whirpool, Electrolux, Indesit, Siemenes.

Съдовете за миене на съдове, както и пералните машини са свързани с канализацията и водоснабдяването. По-добре е да поверите този въпрос на специалисти, за да избегнете проблеми с наводняването на съседи от долния етаж поради изтичане на блока. Можете да свържете машините само със студена вода, можете да горещо, можете и двете. Но най-често те са свързани с тръба за студена вода. Смята се, че студената вода е по-чиста от горещата вода. Но за да свържете машината с топла вода е по-изгодно: машината не трябва да изразходва електричество за отопление. Но тук има един съществен недостатък: ако горещата вода е изключена, съдовете ще трябва да се мият самостоятелно и в студена вода. За да премахнете този проблем (в края на краищата горещата вода може да бъде изключена за дълго време), можете да закупите специален миксер, който позволява на машината да работи както от топла, така и от студена вода. Тя струва около $ 100.

Съдомиялната машина се справя много добре със сложните замърсители

Комплексното замърсяване не може да устои на силата на съдомиялната машина

Принципът на действие на този модул е ​​следният: Първо, необходимото количество вода се изтегля от водоснабдителната система. След това се получава процесът на промяна на неговата твърдост до определено ниво. Освен това от специален контейнер се добавя детергент, контейнерът се нагрява до желаната температура с разтвор на вода и течност за миене.

Всички съдомиялни машини са оборудвани с нагреватели (тръбни нагреватели) или нагреватели с поток. Съдомиялните машини са оборудвани с миялни машини ASKO, ARISTON. Такива нагреватели са потопени във вода (като в електрическа кана), те са в дъното на камерата за чинии. Проточни бойлери в продуктите на BOSCH, MIELE, SIEMENS. Те са разположени извън камерата и са тръба, която се загрява отвън. Поточните нагреватели, разбира се, водят бързо до необходимата температура. Но те консумират много електричество. Какъв вид съдомиялна машина да изберете - с крадец или с поток чрез отопление - зависи от вас. Но не забравяйте, че когато работите с машина с течаща топлина, не е желателно да включвате други електрически уреди, ако вашата електрическа мрежа не е проектирана за тази мощност. В най-добрия случай той може да удари задръствания, в най-лошия случай окабеляването ще изгори.

Детето ще има удоволствието да вземе участие в товаренето на съдомиялната машина

Един малък помощник може да има доверие да натовари съдомиялна машина

След като водата се нагрее, разтворът на препарата се подава към главата за душ над горната кутия и въртящия се елемент с отвори. Тези ролки са кухи и дупките в тях са разположени така, че пръскачката да върти водните струи.

В измиващата камера се образува циркулация на пенообразна течност - разтвор на вода с детергент.

Водните струи са много еластични, дори и малка чаша не се крие и ще блести с чистота.

Разтворът, като навлажни съдовете и ги изчисти от остатъците от храна, носи отпадъците до дъното на камерата.След като разтворът преминава през филтъра и отново се подава в пръскачките. Водата циркулира, докато командата не бъде дадена, за да спре измиването на съдовете.

След това разтворът се слива в канализацията и машината използва същите пръскачки, за да изплакне съдовете с вода или със специално решение, което дава блясък и аромат.

В различни съдомиялни машини се инсталират различни методи на пране. Най-евтиният метод се предлага в някои модели съдомиялни машини CANDY и ELECTROLUX. Този метод не изисква допълнителни разходи за електричество: влага се изпарява от повърхността на топлите ястия и кондензира по стените на камерата и след това се стича надолу към дъното и се заустват в канализационната мрежа. За да се ускори сушенето, някои модели позволяват евакуация на влажен въздух от камерата (някои модели CANDY са оборудвани със система за измиване Super Dry). Съдомиялните машини ARISTON са оборудвани със системата Turbo Dry - въздухът се загрява в камерата за миене и съдовете се сушат.

За едно голямо семейство, най-добрият избор е съдомиялна машина в пълен размер

Пълна по размер миялна машина ще задоволи нуждите на голямо семейство

Друга система за сушене е подаването на въздух в стайната температура в камерата (система Turbo Dry от системата AEG или Turbothermic Plus от MIELE). Повечето от влагата кондензира в самата машина и се изхвърля в мивката. Ако решите да изберете такава машина, не забравяйте да посочите къде се подава въздух за сушене. Много машини доставят въздух от пространството зад задната стена, което означава, че много прах стига до чистите чинии. Ако купувате такава машина, уверете се, че има добър филтър по пътя на този въздух.

Съдомиялните машини с топлообменник изсушават съдовете много по-бързо от другите. Искате да знаете коя съдомиялна машина да изберете?

Потребителите гарантират, че Bosch и Siemens са сред най-бързите и най-качествените единици. Сушенето на тези машини е мегабаза, защото топлообменникът се намира на страничната стена. В нея се излива студена вода, влажният въздух кондензира върху вътрешната стена на камерата и се оттича в канала. Съдовете се сушат в затворено пространство без външно подаване на въздух и наличието на топлообменник елиминира "температурния шок", който не изисква крехки прибори.

Компактната машина се вписва в атмосферата на малка кухня

Компактната машина за миене на съдове прави своята работа, заемайки малко място

Днес се произвеждат съдомиялни машини от три категории: пълни, тесни, компактни. Комби предназначен за 12-14 комплекта съдове, техните размери 60h60h85 см. Тесните съдомиялни различават от пълната ширина (45 см) и са предназначени за 6-9 групи от ястия. Компактните модели са предназначени за 4-5 комплекта чинии и имат размери 45х55х45 см.

Можете да изберете вградена съдомиялна машина, можете да предпочитате техниката на соло. Основното е да се вземе решение за размера. Трябва да се има предвид, че ако семейството ви се състои от 3-5 души, тогава един ден може да се натрупат повече от 10 комплекта чинии, както и тигани и тигани. Следователно, има смисъл да се вземе кола с резервен капацитет. За по-ефективни съдове за миене е по-добре да включите машината два пъти на ден. По този начин, за семейство от 3-5 души, най-подходящ е моделът на пълен размер, а за 1-2 човека можете да изберете компактна съдомиялна машина.

Дори децата знаят, че съдовете са с различна степен на замърсяване и можете да ги измиете по различни начини. Ако това са чаши сок, те трябва само да бъдат изплакнати, а ако е плоча от месо със сос или тиган, то ще изисква напълно различна програма за пране. В една добра съдомиялна машина има няколко режима на различна степен на обработка на прибори. Уредът определя продължителността на измиване на съдовете, задава желаната температура на разтвора.

Най;"умните" и скъпи модели на съдомиялни машини решават пъзели сами. По-евтино, оборудван със стандартна набор от програми за измиване, търси подходящ (и програми понякога 10-12), домакинята трябва да притежават. Колкото повече програми, толкова по-универсална е машината: можете точно да изберете желания режим, което означава спестяване на време, вода и електричество. Програмите се програмират с бутон за позициониране или бутони на контролния панел.

Съдомиялната машина освобождава собствениците от неприятно задължение

Съдомиялната машина мие мръсните блюда до блясък, облекчавайки собствениците на рутинните задължения

Във всички модели има програма "Нормална", която е предназначена за измиване на обикновена кухня и прибори за хранене, на които има уволнени остатъци от храна. Водата в този случай се нагрява до 65 градуса. Програмата "Intensive" трябва да бъде избрана за силно замърсени ястия. Водата се загрява до 75 градуса. В някои модели има програма "След хранене", предназначена за измиване на съдове без остатъци от уволнени храни. Тази програма спестява 35 пъти и 20 електроенергия в сравнение със стандартната програма "Normal".

Програмата "Econom" ви позволява да намалите всички разходи при измиване с 20, като намалите времето за измиване. Тя е предназначена за не силно замърсени ястия. В някои машини има програма "Bio", която е предназначена за измиване на съдове с помощта на специални препарати, съдържащи ензими. Това са добавки, които унищожават мазнините и позволяват миене на силно замърсени ястия без високи температури. Водата се загрява само до 50 градуса. Програмата "Accelerated" загрява вода до 40 градуса и е предназначена за измиване на съдове за чай и очила от тънко стъкло или кристал. Някои машини са оборудвани с програма за предварително изплакване.

Поради голямото разнообразие от програми, миялни машини могат бързо и ефективно да се мият не само посуда, но също така и части от домакински уреди (сокоизстисквачка, миксер, храна процесор), хладилник рафтове, подноси и чинии грилове, кухненски абсорбатор филтри. Получете съдомиялна машина, това е техника, която няма да съжалявате за купуването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?Вградена съдомиялна машина лукс или необходимост?
Как да изберем подходящата съдомиялна машина?Как да изберем подходящата съдомиялна машина?
Как да изберем вградена миялна машина с ширина 45 смКак да изберем вградена миялна машина с ширина 45 см
Оценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 смОценка на най-популярните вградени съдомиялни машини с ширина 45 см
Съдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техникаСъдомиялна машина 45 см вграден рейтинг на популярните модели и характеристики на тази техника
Правила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухняПравила за инсталиране на съдомиялна машина в завършена кухня
Какви са малките компактни съдомиялни машини?Какви са малките компактни съдомиялни машини?
Правила и изисквания за свързване на съдомиялната машинаПравила и изисквания за свързване на съдомиялната машина
Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?Как да свържете съдомиялната машина с водопровод и канализация?
Правилно свързване на съдомиялната с водопроводната и канализационната системаПравилно свързване на съдомиялната с водопроводната и канализационната система
» » Техно щастие е как да изберете съдомиялна машина с оптимален набор от програми