Ваксинация на гроздеваксинация на гроздеПонякога съществува необходимост да се замени съществуващият сорт грозде с нов, по-модерен. Най-подходящият начин за замяна е лоза присаждане.
В момента съществуват редица специални методи за това:
- в разцепването
- в страничен разрез -
- да избягаш.
За присаждане на земя се препоръчва да се избере материал, близък до силата на растежа, за да се извърши подземна присадка, това не е толкова критично. Първо няколко думи за терминологията. Частта от растението, която е в земята и на която се засажда грозде, се нарича запас, а осезаното е присадено. Privoj се провежда през пролетта, а подготовката за това е по-добре да се подготви през есента. С корен на земята може да се появят леторасти не присадени, оригиналния сорт, а в случай на стареене или лезия, замяна на ръкавите на присаден сорт е много проблематично.
Един от най-често срещаните методи за присаждане на грозде е в разцепването. За да извършите такава работа, трябва предварително да подготвите материала. За инокулиране изкопана пръст подземен около втулката 20 - 30 см, получени конично заточени рамена, при което от една страна до секцията ядро ​​се извършва при дължина на 3 - 4 см, а другият почиства само до зелено слой. Запасите се нарязва на дълбочина от 8 - 10 см от повърхността, и прави разделяне на дълбочина от около 4 см в разделянето може да се вкара от едно до четири на един или резници от различни сортове .. След инсталиране на калеми е свързана с канап и намаза градина замазка, глина, покрита с течност е пълна и мокра земя, така че горният окото появи под върха на хълма. За бърза адаптация е препоръчително да се покрие могила с черен полиетилен с решетъчна прозорец в центъра, което ще помогне за запазване на влагата и бързо нагряване на почвата на мястото на инокулация на грозде. След образуването на белег издънка по отношение на запасите представляват общ организъм, и корените започват да подхранват бъбреците присадката, но трябва да се забравя, че по-ниската точка на ваксинация е винаги един стар сорт, а ако в покарал издънки на листа ще бъдат различни, трябва да отворите присадката и премахване на издънките на акциите.

Малко известни методи за присаждане на грозде

Съществува и метод, при който запасът не се разцепва и в него се пробиват една или повече дупки, в които се вмъкват резници под молив. В този случай е достатъчно да го покриете с градински шпакловки, без да го свързвате с канап.
Ако времето за ваксинация с пролетен присадък е пропусната, то в края на май - началото на юни можете да задържите зелена присадка. За това се избират от 3 до 4 най-добри изстрела от храста, останалите се отрязват в основата. За 2-3 дни преди инокулацията, левите стрехи се режат перпендикулярно под втория възел и долният лист не се отстранява. Отрязани градини, събрани в деня на присаждане, и след изрязване 2 - 3 часа се държат в топъл разтвор на хетероауксин. Листовете с резници се нарязват с ножици, оставяйки около една четвърт. Дръжката се нарязва на конус от 3 до 5 см под листа и се извършва разцепване на подложката, след което тя се вкарва в цепнатината. Мястото на присаждане е обвито с лист от грозде и гъста нишка, която създава механична якост, но позволява на въздуха. Конецът се отстранява след сцеплението.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изрязване на грозде през есента за начинаещиИзрязване на грозде през есента за начинаещи
Подготовката на гроздето за зимата е как да отрежете и покриете правилно гроздетоПодготовката на гроздето за зимата е как да отрежете и покриете правилно гроздето
Инокулиране на овощни дърветаИнокулиране на овощни дървета
Препоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породиПрепоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породи
Преобразуване на гроздето на младостта и красотата във всяко зрънцеПреобразуване на гроздето на младостта и красотата във всяко зрънце
Зимни резистентни сортове грозде и грижиЗимни резистентни сортове грозде и грижи
Картина присажданеКартина присаждане
Грозде, отглеждащо грозде от резнициГрозде, отглеждащо грозде от резници
Технология на гроздето за отглеждане на гроздеТехнология на гроздето за отглеждане на грозде
Отглеждане на гроздеОтглеждане на грозде
» » Ваксинация на грозде