Овесени семенаКултивиране и характеристики на семената от овесОвесени семена е широко разпространена повсеместна култура на зърнени култури, с раздробени зърна, които се намират в спиците на спиралетите. Периодът на цъфтеж обхваща лятото (юни-август). "Avena sativa" - наименование за зърнени култури - се отглежда в двете полукълба в умерените зони. Родната земя на растението е Монголия и провинция Китай (североизточна).
се овес е естествен източник на незаменими аминокиселини, витамини Е и К, както и група В, на минерални вещества - желязо, цинк, калий, кобалт, йод и бор, провитамин А, манган. Освен овес цинк съдържание по-голямо от всички други лечебни растения. В допълнение, в зърнените храни, съдържащи се алкалоид avenin е отлично успокоително. Тъй като овесени намери такова широко приложение в медицината като народен лек (баня, супи, овесени ядки, зърнени храни).

Свойства на продукти от овесени семена

Овесена каша - традиционен английски ястия сервират за закуска консервативен английски - се използва в много диети и терапевтични маси, благодарение на способността на зърнени влакна свързват и да премахне от нашите продукти тяло разлагането на органични вещества и холестерол. Тъй като овесена каша и овесени ядки, така препоръчва да се използва за хора, страдащи от атеросклероза, сърдечни и чернодробни заболявания, захарен диабет усложнява от ацидоза като диета разряд. Използването на съдържанието активиран avenin тинктури овес като успокоителни и антидепресанти. Бульони от пълноценни овесени зърна и слама добри като диуретици, антипиретици, анти-подагра и ревматизъм. "Chatterbox" овес широко използвани за заболявания на храносмилателната система, по-специално на стомаха (язва и гастрит), както и ентероколит, холеретична функционални разстройства на черния дроб.
Освен това, свойствата на продукти от овес сеитбата са били признати на ниво на Американската администрация по храните и лекарствата през 1997 г. Съгласно решението, овесените трици включват бета-глюкан, което намалява усвояването на хранителните вещества. По този начин веригата от химични реакции се задейства с участието на инсулин и глюкагон, в резултат на което процесът на секреция на холестерола се забавя.
Въпреки това, тя е традиционна медицина са открили чудодейните свойства на овес. И все пак тя има дълга вана с овес се препоръчва за измръзване, гинекологични заболявания и рани на жените. За да се подготви баня, се препоръчва да се вари в количество не по-малко от 3 литра вода за 100 грама ситно нарязан слама, изтичане и добавете бульон на банята. Овесена каша, свойствата на които са описани по-горе, също са популярни в народната медицина за лечение на заболявания на храносмилателната система, белите дробове, далака, безсъние. През 1563 Petrus Андреас Mattiolus, който е известен с изследванията си на лечебни растения, описано на лечебните свойства на овес. Според документацията си, овесени ядки са отлични противокашлично, прикачени отопляеми овес в чували помага да се предотврати развитието на лумбални камъни и измислиците за баня от слама просо овес се препоръчва за деца, страдащи от краста и тения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Малки черни буболечки в кухнята как да се предпазят хранителните продукти от вредителиМалки черни буболечки в кухнята как да се предпазят хранителните продукти от вредители
Зърнени храни за зайциЗърнени храни за зайци
Към кое семейство принадлежи Bluegrass?Към кое семейство принадлежи Bluegrass?
Как да растем овес правилно?Как да растем овес правилно?
Сибирски свойства на ела, приложениеСибирски свойства на ела, приложение
Ечемик полезни свойстваЕчемик полезни свойства
Пролетен ечемикПролетен ечемик
Овесени лечебни свойстваОвесени лечебни свойства
Овес полезни свойстваОвес полезни свойства
Какво е полезен овес?Какво е полезен овес?
» » Овесени семена