Осветителни тела с флуоресцентни лампи

Флуоресцентна енергоспестяваща лампа

Може дори преди около тридесет години, собственик на стандартен апартамент се надява, че това ще бъде изборът на източника на светлина, както и че той ще бъде в състояние да се пренебрегва обичайната изкуствена?! Флуоресцентни лампи не флуоресцентни толкова отдавна престанали да бъдат възприемани от потребителите като единствената офиса, хората започнаха да се движат далеч от стереотипа, че топлото жълта светлина - това е за къщата, и студено бяло - само офис вариант.

И модерните лампи с луминесцентни лампи имат приличен спектър - изборът на цветове е толкова широк, колкото и потребителят се нуждае от тях. За да бъдете ръководени в цветна (лека) скала на лампите, всеки може да бъде с буквен знак:

 • LB - бяла светлина;
 • LD - дневно време;
 • ЛЕ - естествено;
 • LHB - студено;
 • LTB - топло.

Цветните флуоресцентни лампи се използват за осветяване на уличната реклама и тук цветовата схема няма ограничения.

Светеща гама флуоресцентни лампи

За къщата, за градината, за офиса

Осветителни тела с луминесцентни лампи - универсални устройства, те могат да се използват в големи и малки апартаменти, в производствени зали, в офис сгради и като външни лампи.

И нека съвременния ландшафтен дизайн е по-склонен да се оборудва градината и двора площ лампи, които работят на слънчева енергия, дълготраен флуоресцентна крушка на подкрепата не е бил отменен, и вероятно няма да се анулира. Това е едно нещо - малко светлина в близост до пистите, на верандата или директно на алпийските пързалки и съвсем друго - достатъчен поток от мек неинтрузивен светлина от улична лампа.

Осветление пътеки в градината

Лампи за дома

За да оборудва жилището с висококачествено, дълготрайно и икономично осветление, пазарът предлага широк спектър от съвременни осветителни тела по избор на клиента:

 • Overhead - за монтаж върху повърхности от мазилка и гипсокартон;
 • вграден - за монтаж в стелажи, окачени и опънати тавани;
 • Reechnye - проектиран специално за стругове с пиньон и пиньон;
 • точка - за осветяване на малка площ.

Флуоресцентно осветление на кухни

Лампи офисни

Офис лампи не са много по-различни от дома си, но както в сметката на офиси за повече от щам очите си, за да прочетете текста на хартия и в електронен вариант, експертите съветват да се използва светлина с флуоресцентни лампи 4x18, чиято мощност позволява да се чувстват комфортно и да спаси зрението.

За употреба в кабинета са оптимални:

 1. Растерни осветителни тела - този тип осветителни тела са изградени на мястото на един от окачените тавани и са оборудвани с дифузионна решетка.
 2. Точковите и вдлъбнати тела могат да се използват и с пълно право на офиси.

Офис луминесцентно осветление

Осветителни тела за промишлени магазини

За работа в големи заводи или фабрики има определена атмосфера, не винаги положителна - повишена прах или влажност, движение на по-големи машини или наличие на цялостно оборудване.

За осветяване на просторни и високи магазини е необходимо да се използват:

 • окачени тавани за помещения с високи тавани, които се различават по начина на монтаж - те са монтирани с регулируеми на височина кабели.

Важно при избора на приспособления за индустрията, техните характеристики по отношение на защита от прах и влага (от IP54 до IP65).

Промишлени флуоресцентни осветителни тела

Улично осветление

Експерти наричат ​​луминесцентни лампи най-надеждният тип улично осветление днес. Светлинният поток на луминесцентни лампи не се различава от работата на лампите с нажежаема жичка, но силата на светлинния източник е много различна.

Така една лампа с нажежаема жичка от 200 W дава ток от 2500 lm и точно същото количество светлина получаваме от флуоресцентна лампа от 60-80 W.

 • Лампи с високо налягане се използват за осветяване на градските улици;
 • лампи с ниско налягане - за лични парцели.

Басейн с фоново осветление

Какво са добри?

Първото нещо, на което потребителят обръща внимание при оценката на осветителното устройство е комфортът на осветлението и икономичното използване на енергия. Тези два параметъра за осветителни тела с таван за луминесцентни лампи наблюдават в идеалния случай. Освен това тези лампи:

 • дълготрайни, способни да работят гладко за 20 000 часа, а това не е ограничението, вече са разработени дизайни, които функционират за 40 000 часа;
 • висока ефективност (пример за спазване на светлинния поток, виж по-горе);
 • модерни и удобни, представени в различни форми и размери;
 • хармоничен във всеки интериор;
 • защитени от проникване на прах и влага;
 • може да потуши радиовълни.


Осветление за баня и сауна

За потребителите, които ще замени няколко крушки в банята, отделна съвет: обърнете внимание на двойна лампа осветителни тела светещи тавани 2h36, те са оборудвани с максимална степен на защита от влага, такава употреба закрит плувен басейн, сауни, вани.

Недостатъците, на които трябва да сте наясно

Флуоресцентна лампа не може да се купи за стотинка, а за няколко десетки рубли - също. Високата цена на продукта е първият от недостатъците, които донякъде охлаждат страстта на клиента. Има и други недостатъци, които всеки потенциален купувач просто трябва да знае:

 • стартирането на лампата отнема няколко минути;
 • ограничен температурен режим - лампите не работят при температури под -250;
 • честа отказ на стартер за луминесцентни лампи;
 • невъзможност за често включване и изключване (т.е. на практика може да се направи, но от такива действия експлоатационният живот на лампата се съкращава);
 • лампата не създава много приятен нисък тътен;
 • наличие на живачни съединения в лампата;
 • специално изхвърляне след края на живота.

Нюанси на връзката

Директното свързване към електрическата мрежа за тези лампи е противопоказно: тяхната отрицателна съпротива (колкото по-голям е токът през лампата, толкова повече губи съпротивлението) изисква връзка чрез баласт.

Резисторът като баласт няма да работи, защото ще загуби много енергия, но кондензатор или индуктор е приемлив вариант.

Ако сте "узрели" за покупка

Сега купувайте електрическа крушка е еквивалентна на процеса на закупуване на крава през 18 век. И това - без никаква ирония. Устройството, макар и малко, но го купуват в продължение на много години, и че той безопасно служи на определеното време, трябва да бъде правилно избран. Да, и цената ... Това не е медна дреболия за съветска крушка в хослото, сумата е впечатляваща и разхвърлянето на пари е толкова малко вероятно, че някой е готов.

Флуоресцентна лампа за отглеждане на растения и цветя

Първоначално потребителят трябва да реши кои помещения купува осветителни тела с флуоресцентни лампи. Всичко е важно: площта, височината на тавана, влажността, праха, предназначението на помещението.

Проверка на маркировката на лампите (посочена върху кутията): единият от тях е предназначен за комплексен микроклимат, други - за работа само при благоприятни условия, третият - за помещения с висока влажност.

Не презирайте тези нюанси, те не са толкова малки, колкото изглежда. Но не купувайте електрически крушки за хола с най-високи нива на защита - в тази стая не се нуждаят от нищо.

При избора, помислете не само дизайна, но и физическите параметри на устройствата за осветяване и винаги да имат представа с каква цел се нуждаете от осветление: да учат и да работят, за уютен вечеря със семейството си или за прилагане на грим пред огледалото. Всеки от тези случаи приема различна мощност на лампата.

Свързване на флуоресцентни лампи

Зоната с твърде ярка светлина иска да напусне колкото е възможно по-скоро - това е дискомфорт. Мек, ненатрапчив поток от светлина винаги се свързва с дома, семейството, полумрака - интимна светлина, подходяща за спални.

Един добре обмислен подход при избора на източник на светлина не е просто тривиален брифинг. Удобството на вашето жилище зависи от него. Ако не планирате предварително местоположението на приспособленията, неизвестното ще остане оптималната им мощност и са възможни грешки при разполагането.

Разпределението на светлините на луминесцентни лампи е различно:

 • директна проекция - осветена само в една посока, удобна за поставяне над тоалетната маса или огледалото в банята, за да освети конкретна област (за тази цел често използвайте луминесцентна лампа с единична лампа);
 • разсеяна радиация - посоката на лъчите преминава в различни посоки от източника на светлина, дизайнерите използват такива лампи, за да създадат общ светъл фон в стаята;
 • комбинирано излъчване - два вида осветителни тела са инсталирани на тавана: с директно и разпръснато радиация, еднородността на осветлението с тази опция може да бъде постигната с по-голям брой осветители с пряка проекция на лъчите.

Силата на флуоресцентни лампи

Че лампата не бусти

Характерна особеност на старомодните светлинни лампи беше неприятният им и доста силен шум, от който, както се оплакваха служителите в офисите и институциите, главата се разделя. Поради това, в предприятията и вкъщи, те предпочитат да не използват осветителни флуоресцентни тавани двойни лампи - те вярват, че колкото повече лампи, толкова по-силен шум.

Бъз остана в някои нови лампи от средния ценови сегмент (това е споменато в раздела за недостатъците на осветителните устройства).

Използването на стартови устройства за модерни образци елиминира нуждата от бръмчене, трептене и шум при стартиране.

"Тихите" лампи придобиват популярност преди всичко сред работодатели и училищни директори, тъй като те биха могли да обединят основната си мечта: висококачествено осветление + висока производителност на труда.

Освен това жителите на офисите се отърваха от обсебените бръмча на осветителните устройства, те си осигуриха еднообразно осветление, възможно най-близо до естествената светлина. И сега, на работа и в училище, както и у дома, ушите и очите си почиват - както трябва.

Снимка 12: флуоресцентно осветление
Снимка 13: Флуоресцентно осветление
Снимка 14: Проектиране на осветителни тела
Снимка 15: Енергия на лампата
Снимка 16: Луминесцентно осветление в метрото
Снимка 17: Дизайн на кухненско осветление
Снимка 18: Луминесцентно осветление при транспортиране
Снимка 19: Дневна светлина за растенията
Снимка 20: Осветление в ландшафтния дизайн
Снимка 21: Сценично осветление с флуоресцентни лампи
Снимка 22: Осветление на моста
Снимка 23: Коледа осветява къщата
Снимка 24: Осветление на стаята на басейна
Снимка 25: Осветление на рафтовете
Снимка 26: Осветление на сауната
Снимка 27: Улично флуоресцентно осветление
Снимка 28: Осветление в кухнята
Снимка 29: Видове LED лампи
Снимка 30: Флуоресцентно офис осветление
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е 4х18 осветител, построен с епеКакво е 4х18 осветител, построен с епе
Видове растерни осветителни тела за окачени тавани, характеристики на тяхната инсталация и монтажВидове растерни осветителни тела за окачени тавани, характеристики на тяхната инсталация и монтаж
Защо енергоспестяващата крушка мига, когато ключът е изключен?Защо енергоспестяващата крушка мига, когато ключът е изключен?
Лампи за растенията как да изберемЛампи за растенията как да изберем
Какво представлява флуоресцентен тапет?Какво представлява флуоресцентен тапет?
Осветителни тела за осветлението на кухнята в интериораОсветителни тела за осветлението на кухнята в интериора
Какво да засаждаме през март?Какво да засаждаме през март?
Избор на необичайни лампиИзбор на необичайни лампи
Осветление в оранжериятаОсветление в оранжерията
Осветление в кухнята Изберете перфектната светлинаОсветление в кухнята Изберете перфектната светлина
» » Осветителни тела с флуоресцентни лампи