Осветителни тела за осветлението на кухнята в интериора

Осветителни тела за кухнята

Преди това осветлението на всяка кухня почти винаги е било изградено върху една и съща концепция: един самотен висящ полилей на тавана + максимално осветление над масата за рязане. За щастие днешните дизайнерски решения Ви позволяват да прилагате различни версии на осветление, да имате осветителни устройства в целия периметър на кухнята и дори в стените на шкафа. Ето защо, ако в кухнята се планира голям брой акценти (особено таванни осветителни тела), тогава е необходимо да се мисли за тяхното местоположение на етапа на проектиране на стаята.

Преди всичко, трябва да разберете за себе си, че осветлението в кухнята може да бъде обща, индивидуална или декоративна.

Таванните лампи са разделени на два вида: окачени и близо до повърхността.

Разликите между тях са в техния дизайн. Висящи лампи имат доста дълъг тел и закрепени към тавана посредством удължена верига, и в близост до повърхност намира на повърхността на тавана или монтирани на тавана.

Осветление за кухнята

Многофункционална или единична лампа?

Многофункционалните тела на тавана на кухнята са същите полилеи с няколко крушки. Изглежда, в кухнята, където е по-подходящо да се използват версии с един лампа, тъй като стаята е малка и не изисква силно осветление. Но използването на mnogolampovyh осветителни тела ви позволява да настроите осветеността, броят и яркостта на светлината в стаята, така че поставянето на полилеи с няколко лампи в кухнята сега става доста често срещано явление.

Ако в кухнята има няколко осветителни тела с един лампа в тавана на протягане, след това с тяхна помощ можете да регулирате нивото на осветеност.

Една или повече лампи на тавана в кухнята?

Комбинирано осветление на кухнята

Колко светлинни устройства ще бъдат във вашата кухня - зависи от вас. Можете да осветявате само зоните в стаята, от която се нуждаете, без предпочитания за централно осветление. Следователно броят на лампите може да бъде просто неограничен.

Видове лампи

В осветителните тела със стандартна касета се използват конвенционални халогенни, енергоспестяващи или флуоресцентни лампи. Какви са характеристиките на този или на този тип лампа? Нека да разберем:

 • енергоспестяващите лампи ще ви позволят да пестите енергия на електроенергия през първите няколко месеца на използване;
 • Конвенционалните лампи при използването на голям брой лампи, обратно, ще консумират много енергия;
 • флуоресцентни лампи, когато се използват в стандартен патрон за гладко стартиране, изискват специално устройство.


Енергоспестяващи лампи

Ако приспособлението има нестандартна касета, могат да се използват и LED лампи.

Интензитет на светлинния поток

Светлината от осветителното тяло може да бъде разсеяна, отразена или насочена. Разсеяната светлина се получава чрез използване на тъкан, хартия или друг дифузьор върху осветителното тяло. Директно осветление е, когато светлината засегне определена зона под осветителното тяло. Отразеното осветление се получава, когато светлината от лампите е насочена към тавана или стената и се отразява от тях.

За да се получи дифузна светлина, се използват различни плафони:

 1. Glass. Добре почистени и най-доброто от всички отдаване под наем в светлината.
 2. От хартия. Равномерно преминаване на светлината създава източна атмосфера. Но в същото време те са огън опасни.
 3. От пластмаса. Някои от най-евтините. Не бой се. Въпреки това, през годините пластмасата изгаря и става непривлекателна.
 4. От тъканта. Те дават лесен достъп до буржоазията. За съжаление те имат много недостатъци: те са опасни за огъня, събират прах, не преминават много добре, изгарят с годините.

Изборът на таванно осветление в кухнята се влияе от височината на помещението.

Разбира се, при високи тавани е много по-лесно да изберете лампа от всякакъв размер - особено ако искате осветителното тяло да се намира над желаната област. Но и за ниските тавани дизайнерите на осветителни тела са измислили отлични варианти. Успешното решение е например висяща лампа с вентилатор. Навремето те вече са се оправдали.

Ако височината на тавана в кухнята не надвишава 2,5 метра, тогава е по-добре да не се използват висящи лампи. За такива случаи изобретателни приспособления, тъй като те се разклоняваха под тавана. Също така идеално прилепнали осветителни тела с плоски нюанси и прожектори. Точковото осветление също е доста подходящо. И в една много малка кухня се препоръчва да се използва само странично осветление.

Пълзящи лампи за кухня

Препоръки за собствениците на кухни с ниски тавани:

 • ако е възможно, да се откажат от лампите на тавана на тавана в кухнята;
 • Използвайте като стенни стенни стенни свещи - можете да купите няколко и да консолидирате в един ред;
 • С насочването на светлината, излъчвана от стената, можете да увеличите визуално височината на тавана;
 • разсеяна светлина, излъчена от удължени лампи зад гипсокартонени конструкции, е в състояние да разшири визуално пространството.

Препоръки за собствениците на кухни с тавани с височина над 2,5 метра:

 • красиво и екологично прилягащи полилеи, особено в зоната за хранене;
 • можете да използвате полилеи със сянка - те няма да изглеждат толкова тромави, както в малките кухни;
 • прожектори и полилеи ще ви позволят да регулирате осветлението: ако изключите полилея, ще има много малко светлина - ще получите някаква опция "вечер".

Лампи за високи тавани

 Осветление на тавана в кухнята

В кухнята с опъвам таван можете да използвате място осветление. В този случай мощността на конвенционалните лампи с нажежаема жичка, монтирани в окачения таван, не трябва да надвишава 60 W, а халогенните лампи не трябва да надвишават 35 W.

Предимството на опънатия таван е, че ви позволява да реализирате концепцията за "трептене на осветлението" на кухнята, която симулира звездното небе. Това се прави, използвайки светлинни индикатори.

Снимка 7: Покрития за хартия
Снимка 8: Полилей под формата на цвете
Снимка 9: Кухненска конструкция с полилеи
Снимка 10: Флуоресцентно осветление на кухня с чертеж
Снимка 11: Осветление за кухнята в стила на високите технологии
Снимка 12: Подсветка кухня
Снимка 13: Осветление за кухнята в класически стил
Снимка 14: Полилей от ковано желязо за кухнята
Снимка 15: Полилей за кухнята в стила на Прованс
Снимка 16: Минимално осветление
Снимка 17: Минимализъм на полилеи в японски стил
Снимка 18: Арт Нуво осветление
Снимка 19: Плафони под формата на полилеи
Снимка 20: Венчален полилей за кухня
Снимка 21:
Осветителни тела за таван
Снимка 22: Прованс осветление
Снимка 23: Лампи с размазана форма
Снимка 24: Осветление в стил рустик
Снимка 25: Лампи в стил рустик
Снимка 26: Лампи в средиземноморски стил
Снимка 27: Лампи в стил Арт Нуво
Снимка 28: Лампи в силата на Тифани
Снимка 29: Ранно осветление
Снимка 30: Декорация на лампи със зеленина
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветление в кухнятаОсветление в кухнята
LED осветление за типове кухненски шкафове, функции и основи на инсталациятаLED осветление за типове кухненски шкафове, функции и основи на инсталацията
Как да инсталирате осветителни тела успешно в окачени таваниКак да инсталирате осветителни тела успешно в окачени тавани
Характеристики на вградените осветителни тела за тавана и как да ги монтиратеХарактеристики на вградените осветителни тела за тавана и как да ги монтирате
Нека да има светлина, тъй като с помощта на осветление направи кухнята по-чиста и по-функционалнаНека да има светлина, тъй като с помощта на осветление направи кухнята по-чиста и по-функционална
LED таван светлина за опъвам таваниLED таван светлина за опъвам тавани
Характеристики на осветителни тела за окачен таван от вграден типХарактеристики на осветителни тела за окачен таван от вграден тип
Как да изберем подходящите прожектори за тавани от гипсокартонКак да изберем подходящите прожектори за тавани от гипсокартон
Малко осветление на кухнятаМалко осветление на кухнята
Полилей за малка кухняПолилей за малка кухня
» » Осветителни тела за осветлението на кухнята в интериора