Замяна на нажежаеми лампи с LED мода тенденция или разумна модернизация?

LED лампите стават все по-популярни. Това се дължи преди всичко на основното предимство на този вид светлинен източник - екологосъобразност.

Тези лампи не съдържат в техните вакуумни колби такива вредни вещества, като например живак. Освен това, те лесно могат да бъдат интегрирани в съществуващата схема на осветление и без преработване на последната.

В светодиодните осветителни тела има и: охлаждащ радиатор, специална оптична система и електронен водач. Те имат по-големи общи размери, но в същото време са по-ефективни от традиционните лампи с нажежаема жичка.

Отделно можем да различим група лампи, предназначени за улично осветление: те имат допълнителна защита от влага, прах, както и от вандализъм и кражба.

При вземането на решение за прехода към нов тип лампа, трябва да се обърне специално внимание на тяхната яркост на луминисценция. Така че конвенционалната крушка с нажежаема жичка с обявена мощност от 100 вата произвежда 1300-1400 лумена. LED също така ви позволява да получите същата яркост, докато консумирате само 15 вата.

Други важни характеристики са цветната температура и възпроизвеждане на цветовете в първия случай на по-висока температура на светли нюанси са твърде студени, и втори параметър, когато лошото е изкривен цветни осветени обекти.Всяка LED лампа има специална маркировка, показваща периода на нейното обслужване. Тази информация показва, че този източник на светлина ще загуби само 30 яркост за обявения период - това не означава, че светодиодите ще спрат да работят. Практиката показва - има известно смисъл да се купуват лампи с прекомерна яркост, за да се достигнат обявените параметри след определен период от време.

В същото време, въпреки горните предимства на новите лампи, използването им не винаги е оправдано. На първо място, ако вече сте инсталирали енергоспестяващи електрически крушки, спестяването на енергия ще бъде много скромно. В този случай замяната на лампите е най-добра, тъй като те не успеят.Популярността на въвеждането на LED лампи и тяхната доста висока цена ограничава популярността - няма смисъл да се променя обичайната крушка, която изгаря в задната стая само 15-20 минути на ден.

Сравнителна таблица за вземане на решение за закупуване на LED лампи

Също така е необходимо да се има предвид, че далеч от всички LED лампи, обявени от производителите, имат необходимата съвместимост с ключове, които са оборудвани с функцията за регулиране на яркостта. Може би преходът към нов "стандарт" на осветлението ще изисква тяхното заместване.

И последното. Строго се препоръчва да не се инсталират лампи на базата на светодиоди в осветителни тела, чиито плафони са херметически отстранени от излишната топлина. Това ще доведе до рязко намаляване на техния експлоатационен живот.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем LED лампи за Ключови Критерии за домаКак да изберем LED лампи за Ключови Критерии за дома
Енергоспестяващи видове лампи и цена, валидност на употребатаЕнергоспестяващи видове лампи и цена, валидност на употребата
Лампи за растенията как да изберемЛампи за растенията как да изберем
Как да избера подходящата LED крушка за вашия домКак да избера подходящата LED крушка за вашия дом
Къде и как най-добре да използвате вградени LED светлини за тавана тип ArmstrongКъде и как най-добре да използвате вградени LED светлини за тавана тип Armstrong
Монтаж на прожектори в тавана от гипсокартонМонтаж на прожектори в тавана от гипсокартон
Видове димери за LED лампиВидове димери за LED лампи
Сблъсък на лампата на лампатаСблъсък на лампата на лампата
Избираме и поставяме LED лампи за колатаИзбираме и поставяме LED лампи за колата
Осветление в кухнята Изберете перфектната светлинаОсветление в кухнята Изберете перфектната светлина
» » Замяна на нажежаеми лампи с LED мода тенденция или разумна модернизация?