Какво е 4х18 осветител, построен с епе

Постепенно лампите с нажежаема жичка се заменят със светлинни устройства, при които източникът на светлина е фундаментално различен физически феномен. Една от тях, която доведе до газоразрядни лампи, е луминесценцията, която възниква, когато електрическият поток преминава през газообразно вещество. Друг феномен, който се превърна в основата на светодиодното осветление, е блясъкът, когато токът преминава през полупроводникови елементи.

Луминесценция феномен, известен на науката за двеста години, и полупроводникови осветление започва да се използва за производство на сензори в 60-те години на миналия век, но поради недостатъци, свързани с спектралните характеристики и технически трудности при прилагането на масата, преди масата на явлението не е имал.

Свойства на газоразрядни лампи

Осветителното тяло е 4x18 csvt 595x595 с epra

В газоразрядни тръби се използва инертен газ, който се напълва със стъклена тръба. Ако газът излъчва вълни във видимия спектър, тогава в газоразрядните тръби се използва само светенето на самия газ и се наричат ​​лампи с газови лампи. Ако газът излъчва вълни в ултравиолетовия спектър, след това да го превърне в видима радиация стена тръба, покрита със специално фосфор, който излъчва ултравиолетова светлина при излагане на видима радиация. Такива лампи се наричат ​​луминисцентни.

За разлика от лампи с нажежаема жичка, където ток първо се превръща в топлинна енергия и след това към светлина, текущата ефективност на преобразуване на енергията в светлинна енергия при освобождаване непропорционално висока. Днес, недостатъците на газоразрядните тръби, поради които е невъзможно да бъдат широко използвани, са технически компенсирани в осветителните тела lvo, lpos от csvt, ars:

 • За пускането на флуоресцентна лампа е необходимо високо напрежение.
 • Устройствата са чувствителни към колебанията на напрежението в мрежата.
 • Блекна с честотата на тока в мрежата.
 • В режима на работа флуоресцентната лампа има отрицателно съпротивление към мрежата, в която е включена, което изисква използването на специални баласти.

Доскоро флуоресцентно осветително тяло използва с баласт (баласт) въз основа кондензатори и индуктори, който се състои от филтър шум, токоизправител, инвертор и газ с характерен звук. От края на миналия век се използват електронни баласти (epr), работещи на полупроводници. Това разшири диапазона на мрежовите напрежения, в които осветителното тяло може да работи и осигурява стабилен старт.

Лампа с Епе
 • Невъзможност за незабавно включване.
 • Ограничен брой стартирания, но с повече работно време, отколкото крушки с нажежаема жичка. Поради това газоразрядните устройства не се използват в помещения с висока интензивност на включване и изключване.
 • Икономически изгодните и най-често срещаните видове флуоресцентни лампи, при които живачните пари са текущи проводници, са вредни за околната среда, когато са унищожени.
 • Линейният (лентов) спектър на светлината, в който има черни ленти, различни от слънчевата светлина, създава усещане за неестественост и бързо очите на очите.

Тези недостатъци са повече от компенсирани от предимствата на газоразрядните лампи:

 • Висока ефективност при преобразуване на електрическата енергия в светлина. В количеството на лумена, даден от една вата, достига до 220 газоразрядни тръби и само до 25 крушки.
 • Ниска консумация на енергия, което е много важно при спестяването на енергийни ресурси в организирането на денонощно осветление.
 • При спазване на препоръчания брой стартирания осветително тяло LVO 4x18 csvt 595h595 с електронен баласт е до 5000 часа, което е два пъти по-дълго, колкото лампи с нажежаема жичка.
 • Висока цветна температура (за csvt осветителни тела с epras е равна на 4500 K). В този случай осветителното тяло lvo 4x18 csvt 595x595 с epra (или подобна на ars) консумира само 72 вата мощност.
Флуоресцентна лампа

LED крушки

От началото на изследването до наши дни еволюцията на светлинната мощност на диодите, излъчващи светлина, е преминала от 1 лумена на 100 или повече, така че едва днес е възможно да се говори за появата на още една конкурентна осветителна технология.

Светодиодните лампи се изпълняват в две версии - трикомпонентни и еднокомпонентни.

Материалът на един полупроводник свети в определен спектър. За да се получи бял цвят в един източник, материалите се смесват, като се получава светене в червени (R), зелени (G) и син (B) спектри.

Трикомпонентните RGB светодиоди, подобно на газоразрядни лампи, имат ясно изразена лента на излъчения спектър.

При диодите, излъчващи светлина, също се използват фосфор. В този случай бялата светлина се получава не чрез смесване на няколко спектъра, а чрез превръщане на ултравиолетовото лъчение. Тези светодиоди имат по-висок индекс на цветопредаване, което е важно при организиране на осветлението на помещения с високи изисквания към качеството на светлинното възприятие (например в художествените галерии).

LED светлинна крушка

Предимства на LED лампи:

 • Ефективността на преобразуване на енергията е по-висока от тази на газоразрядните тръби;
 • Живот в сравнение с лампите с нажежаема жичка е 50 пъти по-дълъг.
 • Промяната в емисионния спектър се получава без използването на специални филтри или лещи;
 • Възможност за незабавно включване и изключване, без инерция.
 • Регулирайте яркостта на блясъка с конвенционалните резистори, които не могат да се получат с помощта на флуоресцентни лампи.
 • Безопасност и екологосъобразност.
 • Компактността.
 • Възможност за промяна на посоката на излъчване.
 • Достатъчна здравина, това е важно при уличното осветление, подложено на атаки от хулигани.

Сред недостатъците на LED осветлението са следните:

 • Светодиодите се нагряват, затова те зависят от радиатора и имат ограничения в зависимост от температурата на околната среда;
 • Компактният размер на самото осветително тяло се компенсира от токовия преобразувател. Ето защо светодиодите, дължащи се на ниска консумация на енергия, се използват не един по един, а в касетите. Но при серийна връзка, когато един светодиод изгасне, цялото устройство не успее.
 • Наличните евтини диоди, излъчващи светлина, не издържат на светлинна мощност на натриевите флуоресцентни лампи, така че използването на светодиоди в уличното осветление все още не е под въпрос.

Широко разпространение е получено чрез декоративно осветление чрез диоди, излъчващи светлина. Но с бързото развитие на технологиите цената на светодиодите непрекъснато намалява и скоро ще заемат място сред устройствата за улично осветление.

Видове битови осветителни тела с газоразрядни и LED лампиПроектирането на осветителни устройства, използвани за осветяване на обществени помещения, офиси, магазини, бизнес, е тясно свързано с типичния дизайн на таваните в тези помещения. Класическият вариант - касетни тавани като "Армстронг" и "Грилато". Поради това строителство лампи 90 от ARS, csvt има модулна правоъгълна и е разработена специално за монтаж на таван на клетка, която размер 60h60sm и имат размер осветление 595h595 мм.

Типичен таван на офиса с lvo с epra

Чрез метода на монтаж на повърхността, офис растерните лампи са разделени на два вида:

 • Окачен (lpos);
 • Вграден (lvo).

Вграждане осветително тяло обикновено квадрат, като банкнота или суспензия може да бъде квадратна, правоъгълна или изчислява само две лампи (например, 4x18 LVO csvt с опал дифузор).

Според вида на рефлектора, приспособленията са:

 • С огледален рефлектор;
 • С оптичен рефлектор.

Огледалният рефлектор осигурява максимално разсейване на светлината, излъчвана от лампата.

Опал представлява органичен стъкло, изработен от метил метакрилат (РММА), осигурява равномерно разпределение на светлина в помещението, изравняване отблясъци омекотява остротата и наситеността на светлината.

Флуоресцентно осветително тяло с епр с оптичен дифузер

Оборудване и маркиране

Различните модели осветителни устройства, базирани на газоразрядни лампи, са снабдени с различен брой от тях, което се отразява в маркировката на две цифри. Първият означава броя на лампите в модула, а вторият - номиналната мощност на всеки.

Осветителните тела lvo и lpos са снабдени със стартер с дросел или по-модерен epr.

За офиси производителите предлагат няколко класа луминесцентни лампи с различна цена и експлоатационен живот:

 • Икономична класа;
 • Клас стандарт;
 • Премия клас.

Нарастващата популярност на LED осветлението в домашното осветление доведе до появата на LED панели. От тях се произвеждат lvo и lpo лампи и също така са оборудвани с оптичен дифузор.

LED панел

Csvt и ars продукти

Двете най-популярни производители на лампи са csvt, ars.

Производителят произвежда лампи с opal с оптичен дифузер. Тялото му е изработено от висококачествена стомана и прахово покритие. Всички lvo или lpos са снабдени с аварийно захранване. Коефициентът на пулсиране на лампите, csvt с epra е по-малък от 1.

Луминесцентно осветление от производителя е инсталирано в касета или тавани с тавани от гипсокартон. Инсталиран за кратко време благодарение на използването на специални клипове. Комплектът от един набор от ars включва 4 или 6 клипа, в зависимост от размера. Впечатляваща и малка дебелина на приспособленията е с epra - само 36 мм. Решетката е изработена от анодизиран алуминий.

С появата на нови технологии в осветлението стана възможно съзнателно да се подходи към организацията на осветлението в помещението. Всеки мениджър днес знае, че правилното осветление влияе върху производителността на персонала в офиса, помага за поддържането на подходящата атмосфера в офиса, увеличава производителността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Контурите LED осветяват предимствата и недостатъцитеКонтурите LED осветяват предимствата и недостатъците
Характеристики на модерна гама от монтирани на тавана LED лампи за домаХарактеристики на модерна гама от монтирани на тавана LED лампи за дома
Флуоресцентни лампи модерна тенденция в осветлението на закритоФлуоресцентни лампи модерна тенденция в осветлението на закрито
Офис осветителни телаОфис осветителни тела
Как да изберем LED лампи за Ключови Критерии за домаКак да изберем LED лампи за Ключови Критерии за дома
Защо енергоспестяващата крушка мига, когато ключът е изключен?Защо енергоспестяващата крушка мига, когато ключът е изключен?
Нощни лампи с интересно осветлениеНощни лампи с интересно осветление
LED осветление в апартамента плюсове и минусиLED осветление в апартамента плюсове и минуси
Къде и как най-добре да използвате вградени LED светлини за тавана тип ArmstrongКъде и как най-добре да използвате вградени LED светлини за тавана тип Armstrong
Монтаж на прожектори в тавана от гипсокартонМонтаж на прожектори в тавана от гипсокартон
» » Какво е 4х18 осветител, построен с епе