Розмарин подправка къде да добавите

Вкусен розмарин

Rosemary отдавна се използва широко в областта на готвенето, козметологията и медицината. Наистина бе наречен "диво нещо" - този процъфтяващ подправки дава уникален аромат на всеки парфюм. Любовниците трябва да знаят къде да добавят розмарин, да приготвят за роднините си ястия със специален, запомнящ се вкус, способен да украсява и обичайната вечеря и празничен празник.

Укрепване на имунитета
Съставът на розмарина включва естествени стимуланти на имунната система, които допринасят за укрепването на имунната система на отслабения организъм

Използване на розмарин за медицински цели

Експертите отдавна не са се съмнявали в огромната полезност на това растение за различни здравни проблеми. Съставът на розмарина включва естествени стимуланти на имунната система, които допринасят за укрепване на имунната система на отслабения организъм. Розмари също подобрява паметта и вниманието на човек - той силно се препоръчва за употреба от хора с нарушения в процесите на церебрална циркулация.

Това растение има и противовъзпалителни свойства, които го правят незаменим за настинки. В допълнение, използването на розмарин насърчава бързото изцеление на ожулвания и рани. Маслото от розмарин се използва широко в областта на козметологията и ароматерапията. При радикулити често се препоръчват вани с добавка на тази билка.

радикулит
С радикулит препоръчваме вани с добавка на розмарин

Използването на розмарин при приготвянето на различни ястияОт розмарин се произвежда едно от най-ярките подправки, което прави вкуса на всеки хранителен продукт напълно различен. Но с такава подправка се нуждаете от чувство за пропорция - всеки кулинарен специалист трябва да си представи къде се добавя розмарин и в какви пропорции трябва да се направи.

При готвене се допуска използването на пресни и сушени розмаринни листа. Но в края на готвенето, пресни листа трябва задължително да бъдат извадени, в противен случай ястието ще стане забележимо горчиво. Розмаринът може да служи като заместител на дафинови листа, но е нежелателно да се използват тези две подправки едновременно. Този подправки е съвършено комбиниран с чесън.

Прясният розмарин идеално прилича на тиквички, зелен лук, домати, задушени зеленчуци. Бърканите яйца и картофите с розмарин придобиват съвсем нов, специален вкус. Отличен вариант е добавянето на тази подправка към сиренето и гъбите. Розмари не боли и сладки брашно, плодови салати, коктейли.

Подправянето често се използва за приготвяне на качествени супи и сосове. Rosemary дава невероятен уникален аромат на всеки оцет или масло. Трябва да се има предвид, че това растение лесно прекъсва вкуса на другите съставки на ястието, така че лесно се използва за готвене на ястия от заешко или овче месо, най-разнообразната игра. Подправянето не само ще заличи необичайно за повечето хора и твърде специфичен вкус, но и ще добави към ястието определено докосване на романтика и изискана благородство.

Подправка с розмарин
От розмарината се произвежда едно от най-ярките подправки, което прави вкуса на всеки хранителен продукт напълно различен

Фенове на шиш кебап са добре запознати с това, което привлекателен пикантен аромат този подправка дава на любимото си ястие. Разрешено е да добавите розмарин и специална марината, където месото е напоено за бъдещи шиш кебап. Розмаринът е подходящ за приготвяне на всякакъв вид не само месо, но и риба.

Снимка 5: Ароматен розмарин
Снимка 6: Отглеждане на вечнозелен розмарин
Снимка 7: Отглеждане на розмарин
Снимка 8: Пържени гъби с розмарин
Снимка 9: Италианска чиния с розмарин
Снимка 10: Картофи с розмарин
Снимка 11: Масло от розмарин
Снимка 12: Месо с розмарин
Снимка 13: Ползите от розмарин за настинки
Снимка 14: Ползите от розмарин в рани
Снимка 15: Ползите от розмарин
Снимка 16: Популярен розмарин
Снимка 17: Приготвяне на месо с розмарин
Снимка 18: Приготвяне на риба с розмарин
Снимка 19: Използването на розмарин в ароматерапията
Снимка 20: Прилагане на розмарин в козметологията
Снимка 21: Отглеждане на розмарин
Снимка 22: Възпроизвеждане на розмарин
Снимка 23: Свеж розмарин
Снимка 24: Сушен розмарин
Снимка 25: Задушени зеленчуци с розмарин
Снимка 26: Грижа за розмарин
Снимка 27: Размножаване на розмарин
Снимка 28: Шампоан от розмарин
Снимка 29: Шиш кебап с розмарин
Снимка 30: Пържени яйца с розмарин
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ledum лечебни свойства и противопоказанияLedum лечебни свойства и противопоказания
Отглеждане на розмарин в апартаментОтглеждане на розмарин в апартамент
Карамфил подправкаКарамфил подправка
Масло от вечерна игликаМасло от вечерна иглика
Лавандулово етерично масло и приложениеЛавандулово етерично масло и приложение
Полезен чай направо от градинатаПолезен чай направо от градината
Женшен полезни свойства и противопоказанияЖеншен полезни свойства и противопоказания
Черно касис полезни свойстваЧерно касис полезни свойства
Естествени свойства на розмаринното етерично масло и приложениеЕстествени свойства на розмаринното етерично масло и приложение
Карамфил полезни свойства и противопоказанияКарамфил полезни свойства и противопоказания
» » Розмарин подправка къде да добавите