Как ефективно и безопасно да премахнете миризмата от дрехите?

По улиците ние сме заобиколени от толкова много разнообразни вкусове, че дрехите им се напояват и често възниква въпросът как да се премахне миризмата от дрехите. Но има много опасности у дома. Например, характерен флуор може да обгради любителите на домашни любимци.

Най-очевидните начини за премахване на миризмите от дрехите са пране и химическо чистене. Но да се даде нещо за химическо чистене е скъпо, а у дома не винаги е възможно да се премахне застоялата миризма от дрехите.

"Smash" миризмата на дрехи в дрехи, която е още по-приятна и силна

Друг възможен вариант - "убие" вкоренен в дрехите аромат нещо по-приятно и силно: тоалетна вода, портокалова кора и т.н. Но ние трябва да разберем, че самия проблем не се реши проблема ... Собственик дрехи ще се чувстват само последната, толкова по-силен аромат, а други ще бъдат достъпни за всички "палитра".

Най-очевидните начини за премахване на миризмите от дрехите са пране и химическо чистене

Всички методи за отстраняване се свеждат до една задача: просто трябва да се разложите във влакната на тъканната тъканна субстанция - източник на неприятна миризма. Най-често срещаните досадни миризми включват следното:

 • мухъл, влага, "втора ръка";
 • риба;
 • тютюн;
 • животни;
 • пот;
 • бензин и дизелово гориво.
Всички методи за отстраняване се свеждат до една задача: просто трябва да се разпадне във влакната на веществото тъкан тъкан - източник на неприятна миризма

Подходът към всеки един от тези вещества трябва да бъде неговият. Затова ще бъде много полезно да знаете как да премахнете неприятната миризма от дрехите, без да сте изразходвали едновременно средствата за химическо чистене.

Мрачна миризма на дрехи

Характерна миризма на мръсотия често се появява след дълго съхранение на дрехите в килера. Причините могат да бъдат различни. Най-често се появява, ако прането не се опъне или просто се държи в килера дълго време без издухване. Може би прането е поставено в килера веднага след гладенето, без да го оставя да се охлажда или да се събере заедно с непромитите дрехи. Независимо от причината, домакинята започва да търси начин да премахне миризмата от дрехите си, тъй като обичайното измиване с него не може да се справи.

Характерна миризма на мухъл често се появява след дългото съхранение на дрехите в кабинета

Въпреки това, съществуват много начини за премахване на крехкостта и те са доста достъпни. За да направите това, имате нужда от най-простите инструменти, които могат да бъдат намерени във всеки апартамент. Например можете да добавите чаша обикновен оцет, без вкусове и бои, преди да измиете. Ако дрехите много силно миризма мухъл, тогава можете първо да го накиснете във вода с добавянето на оцет. Това ще помогне да се елиминира не само нежността от дрехите, но и много други неприятни миризми.

Вместо оцет можете да добавите чаша сода към водата. Този продукт също ефективно се бори срещу всякакви неприятни миризми и освен това ефективно елиминира примесите.

Содата помага за премахване на миризмата

Ако няма начин да организирате такава пералня, можете да го направите по по-прости начини. Има интересен метод за премахване на миризмата от дрехите: просто трябва да поставите малък стъклен буркан с кафе на зърна. Те имат постоянен приятен аромат, който се справя с мощта.

Мирис на мухъл и влага

Няма нищо по-лошо, отколкото да разберете, че дрехите, които възнамерявате да носите в близко бъдеще, са миришели с влага или мухъл. В този случай е необходимо не само да решите как да премахнете миризмата на плесен от дрехи, но и да предприемете някои превантивни мерки.

На първо място, трябва да разберем защо се е появила неприятна миризма. За да направите това, първо трябва да проверите пералната машина, тъй като тя често е източник на мухъл. За да се отървете от проблема, струва си да се излива в специален отделен оцет или разтвор на натриев перкарбонат. Стартирайте машината в режим на максимална температура или, ако има такава, в санитарен режим. След като завършите работата отвътре, избършете със суха кърпа и оставяйте на въздуха.

Преди да премахнете миризмата на влага от дрехи, тя трябва да се държи на слънце, така че да изсъхне правилно

Моля, обърнете внимание! Често срещаната причина за появата на влага и мухъл може да е прекомерно количество препарат. Затова е важно да следвате препоръките за използване на продукта.

Преди да премахнете миризмата на влага от дрехи, тя трябва да се държи на слънце, така че да изсъхне правилно. Обратният метод също работи: да се излее, за да се аерира в слана. Ако това не помогна напълно да премахнете плесента, можете да измиете дрехите с оцет, амоняк, лимонена киселина или солев разтвор. Активното народно средство е аскорбиновата киселина, разтворена в малко количество водка.

 Премахване на миризмата на втора ръка

Всъщност не е толкова срамно да купуваш дрехи втора ръка, колко се срамуваш да го носиш след това. И причината често е скрита в характерната миризма, присъща на неща от втора ръка. За да разберете по-добре как да премахнете миризмата на дрехи втора употреба, трябва да знаете откъде идва.

Характерната остра миризма, странно, може да се счита за вид качествен знак за втора употреба

Характерната акутна миризма, достатъчно странно, може да се счита за вид качествен знак на втора ръка. Това се случва в резултат на обработката на такива неща с мощни вещества: бромид метал, формалдехиди. Тези вещества се използват за дезинфекция на дрехи и неща. С тяхна помощ се елиминират всички видове гъби, бактерии и насекоми, които могат да причинят различни заболявания.

Но неприятният момент е, че миризмата на формалдехид, въпреки че показва липса на вредители, но означава: има много химикали в дрехите, които не са достатъчно неутрализирани качествено. По-добре е да не купувате такива дрехи, защото кожената реакция към нея е трудно да се предскаже. Но ако нещо се придобие, за да се отървеш от миризмата, ще трябва да работим усилено.

В интернет можете да намерите много начини да премахнете миризмата от дрехи, закупени от втора ръка. Но повечето от тях са напълно безполезни. Най-ефективният начин е описан в санитарните правила, съставът за премахване на миризмата по този метод се състои от два компонента:

 1. Амониев алкохол.
 2. Свеж въздух.
Миризмата на формалдехид, въпреки че показва липса на вредители, но означава: има много химикали в дрехите, които не са достатъчно неутрализирани

Количеството амоняк се определя от размера на нещата. За тениски, тениски, поли и други неща, достатъчно е да вземете 20 мл и да ги разтваряте в 5 л вода. За по-големи неща, ще трябва да излеете цяла бутилка (100 ml), но 10 литра вода.

Попиването на нещата трае от половин час до три часа, в зависимост от размера и плътността на материала. Нещата, изработени от памук и други леки тъкани, са достатъчни за 30 минути, но кожените якета трябва да се накисват в продължение на 4 часа. След дрехите е необходимо да изтласкате и в продължение на 2 дни да излизате на чист въздух. След това измийте с климатик.

Амониевият алкохол ще ви помогне да се отървете от миризмата

Трябва да се отбележи, че този метод е напълно безопасен, тъй като не води до затихване на материала. Следователно, той може безопасно да се използва за неутрализиране на неприятния мирис на втора ръка.

Изхвърлянето на "животинските" миризмиБез котка животът не е същият, както всеки знае. Но понякога любовта към сладките пухкави животни се сблъсква със сериозни препятствия. Котките по природа са много чисти, но проблемът е, че понятието чистота в тях и в хората често се различава. Например, котките не обичат чужди миризми и незабавно се опитват да "покрият" нежелания си аромат. Нека погледнем ситуацията през очите на човек: котката "не харесва" миризмата, идваща от обувки, нови дрехи или спално бельо.

Дали тази ситуация е позната? И тук основният въпрос не е как да отбием котка от такъв навик: не го прави поради лошия си характер, а поради инстинктите си. Въпросът е как да премахнете миризмата на котешки урина от дрехите. Известно е, че миризмата на котката е изключително трудна за отстраняване и обичайните прахове и препарати тук няма да помогнат.

Причината за постоянството на котешки аромати в състава на урината

Причината за запазване на котешки аромати в състава на урината, а именно в специална субстанция - пикочна киселина и урея. Уреята е причина за залепване. Пикочната киселина много бързо кристализира, поради което не е разтворима от водата и не подлежи на детергент. Кристалите на киселината попадат във влакната на тъканта, така че те не могат лесно да бъдат отстранени оттам. Праховете за миене дават краткосрочен резултат. Докато дрехите са чисти, ароматите прекъсват миризмата на урината на котката, но постепенно, докато чорапите растат, отново се появява.

Поради посочените по-горе причини е безполезно да се използват конвенционални прахове за пране. Но можете да направите с импровизирани средства. На първо място, тя е оцетна същност. Той ефективно премахва миризмата от всякакви повърхности, включително дрехи и обувки.

Отстранете миризмата и дезинфекцирайте с водороден прекис

Отстранете миризмата и дезинфекцирайте с водороден прекис. Но е по-подходящ за обработка на килими и мебели. Дръж дрехите много внимателно, опитвайки се да не го разваляте.

Оцет от оцет премахва всякакви миризми

Премахване на миризмата на риба

С цялата полезност на рибата за здравето, тя има огромен недостатък: характерна миризма. Ако дрехите миришат на риба, често се смятат за развалени и бракувани. Но е по-добре да се научите как да премахнете миризмата на риба от дрехите.

Ако замърсяването не е много силно, тогава можете да опитате просто да изперете дрехите в перална машина с обикновен прах. Като алтернатива, можете да добавите лимонена киселина във водата: ефективно неутрализира рибената миризма.

За да сте сигурни, че премахвате миризмата на риба, можете да накиснете дрехите в сапун за пране преди да измиете

За да премахнете миризмата, можете да накиснете дрехите в разтвор на сапун за пране преди измиване. За тази цел тъмната е най-подходяща, тъй като има високо съдържание на алкали. За разреждане на сапунен разтвор може бързо: сапун решетка, вода се разбърква добре. Разтворът трябва да е колкото е възможно по-дебел. За да може ефектът от измиването да бъде по-голям, дрехите могат да бъдат варени в сапунена вода.

Вместо сапун, можете да накиснете дрехите в оцет за 30-40 минути. На таза вода ще се нуждаят 2 супени лъжици. л. оцет.

Някои домакини отбелязват, че с миризмата на риба, детергентите са добри. Най-доброто за тази цел е подходящото миене с мирис на лимон.

Вместо сапун, можете да накиснете дрехите в оцет за 30-40 минути

Съвет! Ако страдате от време и дрехи не са необходими в момента, можете да ги увиете в лист и да ги оставите в коридора за ден-два.

Хартията абсорбира миризмите добре, следователно, по време на миене, по-голямата част от аромата ще се абсорбира и ще бъде по-лесно да се справите с него. Като допълнителна мярка, дори и по време на изплакването, можете да добавите малко оцет към водата, тъй като тя може да неутрализира миризмите.

След измиване нещата са по-добре да се излеят на свеж въздух и да се оставят вентилирани поне за един ден. Ако всички тези мерки не помогнат да се справим с миризмата на риба, тогава има само един начин - химическо чистене.

Хартията абсорбира миризмите добре

Мирис на бензин и дизелово гориво

Облекло, което излъчва аромати на дизелово гориво и бензин в обикновена перална машина, е по-добре да не се измива - не рискувайте неговото състояние. Остатъци от гориво могат да попаднат на пластмасови и метални части, които ще ги унищожат. В допълнение, миризмата може да отиде и на други неща.

При вземането на решение как да се миризмата на бензин от дрехи, в никакъв случай не се опитвайте да се неутрализира миризмата и петната с белина или отстраняване на петна, съдържащи хлор. Това може да доведе до химична реакция, чийто продукт може да стане вредна дим. Освен това, след като материалът бъде обработен, въпросът не е ограничен, така че първо трябва да се подготвите за дълга работа.

Ако облеклото мирише на бензин, първо трябва да се поеме на чист въздух

Ако дрехите миришат на бензин, първо трябва да се поеме на чист въздух. Бензинът ще се изпари и миризмата ще изчезне. Но този процес не е бърз, ще отнеме до две седмици (в зависимост от степента на замърсяване).

Също така можете да опитате да накиснете засегнатото облекло в разтвор на висококачествен препарат. Не бързайте: преди да започнете да измивате, по-добре е да чакате около ден. Можете да изсушите нещата само на чист въздух. Максимумът, който е разрешен - излиза на балкона или балкона, но не и в затворената стая.

Ако облеклото мирише на бензин, първо трябва да се поеме на чист въздух

Съвет! За да премахнете миризмата на бензин, можете да си купите специален инструмент. Той се продава в икономическия отдел, обикновено се произвежда в течна форма.

Можете да опитате да накиснете засегнатото облекло в разтвор от висококачествен миещ препарат

По-често такива средства са универсални, затова добре ще послужат за отстраняване на различни миризми, включително миризма на бензин.

Соларното масло се различава силно силно "аромат", което е много трудно да се извлече. Има няколко начина за премахване на миризмата на дизелово гориво от дрехите:

 1. Екстракционен бензин или авиационен керосин. Първо трябва да подготвите разтвора и да го облечете за половин час. След добре измиване, изплакнете обилно с балсам. Сухите дрехи трябва да са на чист въздух, така че бензината да изчезне.
 2. Висококачествен миещ препарат. В басейна с вода трябва да добавите още детергенти, добре да се разбърквате и да поставите дрехи там за половин ден. След това нещата могат да се измият по обичайния начин в перална машина, да се изплакнат и да излизат на чист въздух.
 3. Нещата могат да бъдат накиснати в разтвор на бял спирт и ацетон.
Нещата могат да бъдат накиснати в разтвор на бял спирт и ацетон

Възможно е това да отнеме много време и усилия. Но ако не можете да получите резултат, можете да използвате специален аерозол или можете да се обърнете към химическо чистене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете появата на плесен от дрехи?Как да премахнете появата на плесен от дрехи?
Как да премахнете миризмата от коженото яке бързо и ефективноКак да премахнете миризмата от коженото яке бързо и ефективно
Как ефективно да се измие шпакловка с дрехи?Как ефективно да се измие шпакловка с дрехи?
Как да измиете плесента от дрехите без да повредите тъканта?Как да измиете плесента от дрехите без да повредите тъканта?
Как да премахнете химикалката от дрехите, без да я разваляте?Как да премахнете химикалката от дрехите, без да я разваляте?
Как мога да измивам моторното масло от дрехите си?Как мога да измивам моторното масло от дрехите си?
Как ефективно и бързо да се отдръпвате от дрехите си?Как ефективно и бързо да се отдръпвате от дрехите си?
Как мога да изпея восък от дрехи от различни видове тъкани?Как мога да изпея восък от дрехи от различни видове тъкани?
Как мога да измивам тревата с дрехиКак мога да измивам тревата с дрехи
Как да се измие дизеловото гориво от повърхността на дрехите?Как да се измие дизеловото гориво от повърхността на дрехите?
» » Как ефективно и безопасно да премахнете миризмата от дрехите?