Краставица мъдрост

Как да отглеждаме хрупкава закуска? Краставица мъдрост. Краставицата в презентацията не се нуждае: всеки знае, обича и консумира. Той принадлежи към семейството на тиква, а родината му традиционно се счита за топла Индия, въпреки че от древни времена краставиците са се разраснали в Африка, в Гърция и в древния Рим. Без да навлизам в подробности за произхода и биологичните описания, искам да отбележа основното нещо: краставицата е топла и хигрофилна култура. Това се основава на тези критерии и трябва да организирате нейното култивиране.

сортове краставици могат да бъдат разделени в три групи: на парникови (гладки плодове с дълго - до 30 и повече см), gryadochnye (открито поле с площ от 10-15 см фетуси) и корнишони (плодове размери не превишават 10 см). Също така, обърнете внимание на осигуряването на плодовете с тънки бели бодли, косми - салата дестинация, с черни бодли - солена покритие.

Засаждането. Краставиците се отглеждат в оранжерии и на открито. Засаждането на разсад се извършва около месец преди кацането на площадката. Директно в почвеното растение, когато се затопли достатъчно, около края на май (за средната лента). По време на засаждането температурата на почвата в горния слой не трябва да бъде по-ниска от 13-15 градуса, в противен случай семената просто се разлагат. Дълбочината на засяване е около 2 см, плътността е 5-7 растения на квадратен метър. Семената могат да бъдат предварително напоени или покълнали: това ще ускори появата на разсад.

Оптималната температура за нормалното развитие на краставиците (както и други тикови култури) варира между 23-30 градуса. Температурата на въздуха под 15 градуса води до инхибиране и спиране растежа на растенията на всеки етап от развитието. Замърсяванията за тях са катастрофални, особено за младите незрели растения, температурните падания затрудняват растежа. Затова и сега в средната зона краставиците най-често се отглеждат под прикритие за филми, поне през първата половина на лятото.

Почвата за тази култура се вписва в умерено свободна, добре задържаща се влага и много плодородна. Тъй като кореновата система на краставиците е малка, е много удобно да се отглеждат, като се добиват органичните вещества на място - в язовирите за засаждане или окопите. Дупка или ров изкопан на дълбочина около 40 см, поставени Органичният слой се разбърква с пръст, почва вече е запълнена чиста, които са засадени краставици. При разлагането, органичните отделят много топлина, което ускорява растежа и развитието на растенията, а по-късно служи като отличен връх за почти целия сезон.

Разполагането на насажденията трябва да бъде добре осветено от слънцето (полу-сянка е допустима) и да бъдат защитени от вятъра. По-специално, когато билата устройства в откритото пространство като "жива бариера" могат да се използват царевица го сеитба в два реда от двете страни на краставици легла, като остави на южната страна.

Грижата се свежда до плевене, поливане, горна превръзка (ако е необходимо), жартиери на пергола и др. Юни е времето, за което се случва най-активният период на растеж на краставиците. И в този момент е особено важно да се внимава почвата да не изсъхне. За да запазите влагата, засадете мулч, дори можете да използвате заострена трева от моравата. Мулчът ще предпази почвата от бързо изсушаване и ще потисне растежа на плевелите, което означава, че ще е необходимо водата да се източва по-рядко, разхлабването и изплакванията няма да са необходими.


Тайните на кратуната

Пожълтяване и лишаване на яйчниците се случва в плътна плантация, което допринася за почва преовлажняване и появата на хранителен дефицит. Необходимо е да се позволи на сушата да изсъхне и след това да се нахрани с разтвор на минерални торове или пепел. Органични течни разтвори могат да съдържат патогени Fusarium, решения, базирани на инфузията на плевелите може да доведе до вирусни заболявания (например, тютюн мозайка - му вирус е жизнеспособна за почти една година).Между другото, като хранене, трябва да се помни, че по време на студената облачно време забавя растежа на растенията и за доброто на тор няма да: корените може активно да абсорбират хранителни вещества, когато температурата на почвата не е под 10 градуса. И все пак, за да се избегнат изгаряния, напоени торове строго върху почвата, не пада върху листата. Ако почвата е суха, първо се изсипва с чиста вода.

Понякога в засадените краставици се образуват само "мъжки" цветя. За да се стимулира образуването на цветя с яйчници, спирайте да поливате няколко дни, като оставяте почвата суха. И дори щипка на точката на растеж, след това странични издънки се развиват с "женски" цветя. В зависимост от сорта се препоръчва да се удари главният ствол след 5-6-ти лист, стимулиращ разклоняването и съответно увеличаване на добива.

Редовното, често събиране на плодове насърчава по-голямо плодово образуване, забавя стареенето на растението и увеличава добива. Краставици къси сортове плодове се събират след 1-2 дни, дълги плодове (оранжерия) - след 3-4 дни.

В периода на активно образуване на плодове е необходимо внимателно да се следи влагата на почвата: дори и краткотрайното изсушаване води до появата на горчивина в краставиците, които след това не могат да бъдат елиминирани чрез поливане. Това е мястото, където добрият mulcher спасява! И водата трябва да бъде само топла, няколко градуса над температурата на въздуха. Поливането със студена вода води до инхибиране на растежа и появата на сиво гниене. Между другото, в огнищата висока влажност на въздуха до краставици е също така полезно: големите им листа изпаряват много вода.

Кореновата система на краставиците се нуждае от въздух. Честото поливане запечатва немодифицираната почва, а разхлабването поврежда корените. За да се осигури достъп на въздух, с помощта на градински вилици в земята, направете пробиване до дълбочина 10-15 см.

Когато се отглеждат краставици на открито по време на продължителни дъждове, съществува опасност от бързо разпространение на сивото гниене в удебелените камшици от растения. Добри резултати се стягат за гоблена: земята на шофиране метър твърди колове, сред които и издърпайте шнурове и връзвам на краставица камшик (както лозята).

Краставицата е единственият зеленчук, който ядем неузрели. Състои се от 95% вода (почти дестилирана!). Съдържа протеини, захари, витамини и микроелементи - всичко това има благоприятен ефект върху функционирането на органите и системите на нашето тяло. Сокът от краставици е една от най-добрите козметични продукти за кожата.

Между другото, не е нищо, че краставицата е любима закуска, а саламура е любимо средство за махмурлук. Оказва се, че тази много краставица вода, в която 95, ефективно премахва токсини и вредни вещества от тялото. През 2007 г. в Шклов (Беларус) бе открит паметник на краставиците за всичките му "заслуги". Така растат и се наслаждавайте на този хрупкав зеленчук от всякакъв вид: свежи, кисели, кисели
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отглеждане на краставици на откритоОтглеждане на краставици на открито
Какво да направите, ако листата станат жълти в краставицитеКакво да направите, ако листата станат жълти в краставиците
Как да се засадят краставици в кофа и какво за това е необходимо да се подготвиКак да се засадят краставици в кофа и какво за това е необходимо да се подготви
Отглеждане на зеленчуци на откритоОтглеждане на зеленчуци на открито
Методи и методи за отглеждане на краставициМетоди и методи за отглеждане на краставици
Momordica или заешко краставици отглеждане, семенаMomordica или заешко краставици отглеждане, семена
Бързо нарязани краставици без оцет за зимата - фото рецептаБързо нарязани краставици без оцет за зимата - фото рецепта
Прясно осолена краставица в минерална вода бърза фоторецепция за очистенеПрясно осолена краставица в минерална вода бърза фоторецепция за очистене
Краставица, нарязана с горчица за зимна снимка рецептаКраставица, нарязана с горчица за зимна снимка рецепта
Отглеждане на краставици в бъчвиОтглеждане на краставици в бъчви
» » Краставица мъдрост