Избор на бебешка седалка на велосипед

Бебешка седалка за велосипед

В семействата, където те разбират значението на здравословния начин на живот, децата започват да го привикват от раждането. Ако семейството обичаше дълги обиколки с велосипеди, те едва ли щеше да откаже да излезе с бебе от тях. И щом се научи да седи с увереност, те със сигурност ще го вземат със себе си. Много е важно в същото време да се осигури на детето абсолютна сигурност и достъпен комфорт. Той е в състояние да даде необходимото изобретение - детска седалка на велосипед. Тя позволява на децата да не се отделят от родителите си, да се забавляват да пътуват с бриз. Но напоследък не сме чували за такъв фотьойл. Децата бяха транспортирани на рамката или на багажника и беше необходимо да се задържи зад волана или зад гърба на родителя. Не се говореше за комфорт, да не говорим за сигурност. И само с настъпването на велоконслата станаха достъпни истински разходки с велосипеди. В допълнение към стола трябва да бъде включена защитна каска и очила в комплекта на младия пътник. Тогава детето ще бъде готово да отиде без проблеми.

Фотьойл включен велосипед са изработени от изключително трайна пластмаса, устойчиви на удар, до ултравиолетови и температурни промени. Вътре има метална рамка. Специалната значка потвърждава гаранцията за надеждността на стола, съгласно сертификата за качество на TUV.

Бебешки велосипеден стол

Фотьойлите се издават, като се вземе предвид възрастта и теглото на детето. Първият стол може да бъде закупен, когато теглото на бебето достигне 9 кг, но не по-рано от 1 година. Но изискванията за безопасност трябва да бъдат обсъждани отделно, тъй като те са по-важни при избора на фотьойл от външния вид.

Какво да търсите при избора на кресло

Изборът на бебешка седалка за велосипеди днес е труден, твърде голям асортимент. Доверете се на мненията или мненията на приятели също не си заслужава. Необходимо е лично да проверите седалката, да проверите силата на заключването и коланите, да проверите дали столът отговаря на параметрите на детето, да купите защитна каска по размер и очила. Ето защо много щателно проверявайте стола за следните параметри:

 1. Стол на гърба: по-висок, с дълбока седалка, със здрава защита от подложките за крака до раменете отстрани, тъй като велосипедът - конструкцията е нестабилна, възрастните също падат, но детето в тази седалка е максимално защитено.
 2. Стъпки: трябва да има защита на тристранна и ремъци за фиксиране на спирката (бебето не случайно сложи крак в спиците на колело с пълна скорост).
 3. Предпазни колани: Трябва да бъде три точки, с фиксиране на талията, раменете и краката, напълно регулируеми, заключването на колана е поставено в мек кожух и скрито от любопитното момче.
 4. Възможност за промяна на височината и ъгъла на стъпките за по-голямо удобство на детето.
 5. Отворите в гърба са важни за вентилацията в топлината.
 6. Главата трябва да е достатъчно широка, за да се побере в главата в каската.
 7. Регулатори на облегалките: те ви позволяват да наклоните облегалката почти хоризонтално, ако бебето е засмукано.

Зад или назад?

Има два вида детски седалки за велосипед, които се отличават с вида на разположението: отпред (между руля и седалката на велосипедиста) и отзад (зад велосипедиста). До 15 кг тегло (до около 3 години) децата могат да бъдат пренасяни отпред, след това това ще доведе до трудности при управлението, а по-големите деца ще трябва да бъдат върнати обратно. Нека разгледаме всеки модел по-подробно.

Предна седалка на велосипед

Предна седалка (или фотьойл върху рамка на велосипед). Монтиран пред велосипедиста, върху рамката.

Професионалистите на това споразумение:

 • бебето пред очите, контактът е завършен. Винаги под контрола на благосъстоянието на детето е възможно да му се помогне в движение, по-лесно е да се говори с детето;
 • напредъкът на детето е много по-интересно, той има отличен преглед и усещане, че той управлява независимо;
 • Отворен е багажникът за необходимия товар.

Недостатъците на устройството на предната седалка включват:

 • ниска носеща способност;
 • такива столове се произвеждат тесни и твърди без стъпала;
 • при сблъсък и падане, детето не е защитено от преобръщане на руля или родител, който е паднал отгоре;
 • лоша съвместимост със съвременните пътни велосипеди, на рамката на които са разположени различни кабели на спирачките и скоростите на превключване, както и модели с къси, подредени, наклонени рамки или без рамка;
 • голямо неудобство за шофьора, който ще трябва да организира лакти и колене, за да не навреди на детето. И бебето расте доста бързо, много скоро той ще затвори преглед на шофьора, а главата му в шлема редовно го бие на челюстта.


Както виждате, има повече недостатъци от плюсовете. Следователно, предварително е добре да се проучи възможността да се закупи велосипедна седалка със закопчалка зад велосипедиста.

Задна инвалидна количка

Предимства на задното разположение на детските мебели:

 • тежък товароподемност (до 25 кг);
 • гъвкавост;
 • велосипедистът е в удобно положение, проучването е завършено и няма натиск върху волана;
 • по-голяма безопасност през есента;
 • бързо разглобяване: инсталирането и демонтирането на ключалката на стола отнема няколко минути, в бъдеще столът просто се захваща в заключването на ключалката. Можете да поставите брави на велосипедите на двамата родители и да носите бебето на свой ред, което ще улесни дълго пътуване.

Отбелязаните недостатъци:

 • недостатъчна абсорбция на удара при закрепване към багажника;
 • стеснена гледка за детето;
 • много неудобно за комуникация.

Инсталацията е отговорен бизнес

Седалката трябва да бъде монтирана и закрепена правилно. Закупуване на фотьойл за детето на велосипед, в детайли проучване на инструкциите, проверете пълнотата на приспособление. На задната седалка е фиксиран към багажника или под седалката на тръбата на рамката (не на поста на седалката, тя е за такъв товар не е подходящ). Когато монтирате стола върху тръбата, наблюдавайте разстоянието около колелото от 8-10 см.

Самата инсталация е съвсем проста. Ключалката е фиксирана на правилната височина чрез фиксиращи винтове. Рамковото кресло има рамка с "мустаци", която се поставя в ключалката. Остава само да се погрижи за закупуването на батерии за мигащия маяк на стола. Не е лошо да се поставят и няколко допълнителни светлоотражатели.

Отпред, корпусът на велур се фиксира здраво към рамката или към кормилната колона със същата технология като задната седалка. Ако опънати кабелите рамката или нестандартна рамка, трябва да търсим един стол с подходяща система за закрепване или да се откажете за задно velokresla.

Монтиране на фотьойл на велосипед

Безопасност първо

Велосипедът с детска седалка преди пътуването трябва внимателно да се провери, да се провери и да се затегне с фиксиращи винтове. В светлината на гърба, поставете нови батерии, фиксирайте дългия щифт със сигналния флаг над стола. Никога не поставяйте допълнителен багаж на гърба на стола, то просто разчупва велосипеда и пътуването не се провежда.

Отидете на бягането, сложете шлема върху бебето, закрепете здраво към стола, уверете се, че дрехите му не попадат в спиците на колелото или във веригата. Носете бебе топла, тъй като тя не се движи, и бриз по време на бързо пътуване може да бъде хубаво. Когато спирате, винаги изваждайте бебето от велур.

Фотьойл за велосипед

Дори ако се смятате за господар, не променяйте дизайна. Детските велосипедни седалки се изчисляват до най-малкия детайл, така че отклонението им от тях увеличава риска от злополука.

Когато планирате пътуване, маршрутът се премества от заредените маршрути. Това не само ще допринесе за вашата спокойствие, но и ще ви даде истинската радост да общувате в природата и да правите открития.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да съхраняваме под наем в апартамент, който избираме по правилния начинКак да съхраняваме под наем в апартамент, който избираме по правилния начин
Как да изберем тоалетна седалка за деца и възрастниКак да изберем тоалетна седалка за деца и възрастни
Как да оборудваме тоалетна чиния за децаКак да оборудваме тоалетна чиния за деца
Как да изберем и инсталираме пластир на тоалетнатаКак да изберем и инсталираме пластир на тоалетната
Избор на компютърен стол за дете от всякаква възрастИзбор на компютърен стол за дете от всякаква възраст
Информация за разглеждане на домашния велоергометърИнформация за разглеждане на домашния велоергометър
Видове облицовки за тоалетна чиния за децаВидове облицовки за тоалетна чиния за деца
Как да изберем тоалетната седалка?Как да изберем тоалетната седалка?
Функционален люлеещ се стол за новородениФункционален люлеещ се стол за новородени
От друга странаОт друга страна
» » Избор на бебешка седалка на велосипед