Избор на компютърен стол за дете от всякаква възраст

Детски компютърни столове

Модерните деца са заобиколени от електрониката от раждането. Те все още не знаят как да говорят и ходят, но те са привлечени като магнит към компютъра. Чрез него детето се среща с един огромен свят, на компютър, монитор родители показват любимите си анимационни филми, на компютъра, той играе забавна и образователни игри, да натискат в графика. Осъзнавайки колко време детето прекарва и ще прекарат пред компютъра, трябва да се вземат веднага грижи за устройството, неговото работно място - родителите определено трябва да изберете, детски компютър стол, за да се поддържа правилната поза училището. В края на краищата, през тези години има активно образуване на поза, гръбнакът поема своята крайна форма. И натоварването върху него е значимо: няколко урока в училище, домашна работа и игри и комуникация с връстници. Избирането на правилния детски компютърен стол означава да помагаме на детето да формира здрава поза, да улесни процеса на учене и в резултат да подобри представянето.

Компютърни столове

Защо се нуждаете от кресло

Наблюдавайте детето в процеса на завършване на домашната работа. След кратко време той несъзнателно започва да търси спокойна поза, като губи контрол над позицията на гърба. Детето се страхува, защото изисква гръбнака развлечение. Строгите изисквания да седнете точно не помагат. Психологическият натиск само влошава ситуацията. За да се избегне това, достатъчно е да знаете, че има специални компютърни столове за деца от всички възрасти. Техните функции са:

 • поддържане на гърба в правилната позиция;
 • комфорт при дълги занимания;
 • разтоварване на гръбначния стълб;
 • предотвратяване на проблеми с кръвния поток.

Правилното образуване на мускулно-скелетната система и положението на детето на масата са тясно свързани помежду си. Следователно детските компютърни столове трябва да станат ваши съюзници в борбата за здравето на ученика.

Как да изберем стол

В зависимост от възрастта на детето седалката може да бъде на колела или без тях. Децата в предучилищното училище и децата в основното училище не са необходими за закупуване на стол на колелата - детето се свива само за дълги проучвания, непрекъснато се стреми да играе, затова предпочита да превърне мебели в резервоар или кола. По-добре е да управлявате стабилен стол с ортопедична възглавница в областта на гърба.

Възрастните деца вече могат да бъдат закупени стол върху ролките. Модерни модели са направени на основата на хидравличното повдигане, те имат газов лифт. Това осигурява отлично омекотяване. Анатомичният гръб ще ви помогне да оформите правилна поза. Лесно можете да промените височината на облегалката на седалката и дълбочината на седалката.

Какво е необходимо да обърнете внимание на:

 • За да се определи на каква височина и тегло се изчислява креслото;
 • наличието на регулиране на наклона на гърба и дълбочината на седалката, регулаторите трябва да се установят е достъпна;
 • радиусът на основния кръст трябва да бъде най-малко 530 mm;
 • ролките на детския компютърен стол трябва да имат спирачна система, която да не позволява на стола да се движи при качване или кацане;
 • материал: при дървени модели обърнете внимание на обработката и полирането на частите, пластмасата не бива да се нарязва или напуква, тапицерията на стола трябва да бъде хипоалергична;
 • да се даде предимство на моделите с облегалка за глава;
 • да се купи компютърна стол с подлакътници не е необходимо, тя само увеличава цената му;
 • когато се качват на столче за хранене на краката трябва да стоят на пода, ако детето е все още малък, през необходимите стъпки или стъпенката;
 • столът не може да бъде тежък;
 • по-добре е да купите незабавно сменяеми случаи на естествени тъкани.

Ортопедистите съветват ...Сред всички сортове, които са известни с детските компютърни столове, най-разумно ще бъде да се обърне внимание на ортопедичните модели. Те не само разтоварват гръбначния стълб, но и "растат" с детето, като се превръщат.

Ортопедични фотьойли за компютър

Дизайнът на този стол е проектиран така, че гърбът със специална форма може да промени позицията, като пречи на гърба да се "увисне". Седалката обикновено е на височина 55 см - това е европейският стандарт. Но ортопедичните столове за компютъра са толкова добри, че този параметър лесно се променя. За да поставите стола, поставете детето така, че ръбът на седалката да не лежи върху коляното. Спуснете или повдигнете седалката, така че краката да са на пода. Ако коленете образуват остър ъгъл, тогава седалката е твърде ниска, ако е тъп, тя е твърде висока. В идеалния случай трябва да получите правилен ъгъл.

Подлакътници са необходими само за много неспокойни деца, така че да не виси на своята страна. Липсата на подлакътници ще принуди детето постоянно да контролира гърба, да формира правилната мускулна корсет на гърба. Има модели със система за корекция на гръбначния стълб, която ви позволява да предотвратите остеохондрозата.

Специални модели

Много необичайно компютърен стол - коляното. Тази структура изглежда като люлеещ се стол със седалка и стойка за коленете. Гърбът неволно заема абсолютно пряка и равна позиция в такъв фотьойл. Недостатъкът е, че краката ви стават вцепенени, няма да седнете толкова дълго.

Компютърен стол

Дори непознат на пръв поглед изглежда ортопедично. В нея няма облегалка, а подвижната седалка се поставя върху шарнира. Нарича се и "танцуващ" стол. Седейки на него, човек е принуден да поддържа баланс, за който ще трябва да седне прав и изправен, крака отделени и да ги опират на пода. С течение на времето той може да си позволи лека релаксация и да организира един вид заседнал танц, правейки кръгови движения на бедрата. Това не само гарантира добър кръвен поток в гръбначния стълб и таза, но също така дава тонус на мускулите на гърба, страните и пресата. На този стол е невъзможно да се подхлъзнете и мускулите не се уморяват дори с дълги класове.

Компютърен стол танцува

Обикновена или нестандартна, столът трябва да се купи заедно с детето. Той също има право на глас, защото ще седне на стола. Дори ако не съвпада напълно с дизайна, но в идеалния случай отговаря на параметрите, вземете решение за покупката. След закупуване на ортопедичен компютърен стол, родителите дават на детето шанс за естествено развитие, за добро здраве, отлично настроение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем бюроКак да изберем бюро
Стол за ученици, регулируеми по височинаСтол за ученици, регулируеми по височина
Какви са магнитно табла за деца?Какви са магнитно табла за деца?
Как да изберем компютърен стол за домаКак да изберем компютърен стол за дома
Как да изберем мебели за стаята на тийнейджърко момче?Как да изберем мебели за стаята на тийнейджърко момче?
Дизайнерски завеси за детската стаяДизайнерски завеси за детската стая
Изберете детска пъзелИзберете детска пъзел
Как да изберем компютърен столКак да изберем компютърен стол
Какво да купя лаптоп или настолен компютър?Какво да купя лаптоп или настолен компютър?
Компютърно бюро в холаКомпютърно бюро в хола
» » Избор на компютърен стол за дете от всякаква възраст