Сватбени очила със собствени ръце

сватбени очила със собствените си ръце;

Сватбата е тържествено честване на появата на ново семейство. За този празник започват да се подготвят за няколко месеца, защото всяко малко нещо трябва да бъде обмислено. Високи винени очила за този празник са изработени по специален начин, но не всеки го знае. Направете сватбени очила със собствените си ръце по-лесно, отколкото изглежда. Нуждаете се от малко материали, инструменти, търпение и постоянство.

Сватбени традиции

Размяната на пръстени е красив древен обред, който досега е практически непроменен, но начините за декориране на различни продукти и материали за празниците са напълно променени.

сватбени очила

За да украсите сватбени очила със собствените си ръце станахте много по-лесно с появата на лепило, което точно предава почти всяко вещество на правилното място. За булката и младоженеца да купи два комплекта изделия от стъкло, един от които те ще бъдат разделени на прага на регистратора, а вторият ще се пие на масата за банкет.

Изберете формата и материала

Формата на стъклото не играе специална роля, защото на сватбата младоженците пият различни напитки, но традицията да купуват винени очила за шампанско все още е от значение. Твърдите правила за избора на материал за тези продукти не са, така че те могат да бъдат както кристално, така и обикновеното стъкло.

По практически причини не бива да избирате твърде ниски очила или по-тесни в горната част, тъй като е много по-лесно да пиете от тях една напитка, отколкото от обикновените. Декорирането на такива стъкла за вино също не е много удобно, тъй като по-голямата част от повърхността ще бъде затворена, което затруднява определянето на количеството течност вътре. Как да украсим сватбените очила със собствените си ръце, ще разберем по-долу!

сватбени очила декор

Цветни стъкла

Боядисаните винени чаши ще дадат сватбеното настроение, но не винаги е възможно да се намерят подходящи такива във форма и цвят. Можете да направите тези очила сами, след като сте закупили необходимите материали. Нуждаем се от:

 • чаши;
 • Лак за нокти от различни нюанси;
 • боядисани стъкла (най-често са безцветни);
 • нитроцелулозен лак с цвят;

сватбени очила със собствена украса на ръцете

Преди да закупите компоненти, прочетете внимателно всички инструкции. Тя трябва да търси информация за възможността материалът да влезе в контакт с храната и токсичността. Ако все още имате съмнения, не боядисвайте чашата докрай, оставяйки 2 см нагоре, така че младоженците да не докосват устните си с боя.

Декорацията на стъклото има свои собствени характеристики, които сега разглеждаме. Преди да работите с очила, те трябва да бъдат предварително приготвени, измиване, сушене и обезмасляване. На повърхността, обработена по този начин, може да има отпечатъци, така че най-добре е да виси стъклото за вино. Сега нанесете прозрачна боя с четка върху продукта. Малки дефекти под формата на петна лесно могат да бъдат скрити под декора.

Писане на очила

За боядисване на стъклени изделия ще се нуждаем от лак за нокти от различни нюанси или акрилни бои. Една проста рисунка може да бъде направена с четка, но за сложна се нуждаете от шаблон. Нанасяйки детайла върху стъклото, боядисваме през него боята с желания цвят и след частичното му изсъхване с фина четка боядисваме детайлите. По подобен начин са направени надписите.

сватбени очила

По-евтин вариант е да създадете рисунка с лак за нокти. Това се прави по този начин: пускаме капки от течност с различни цветове върху стъклото и използваме клечка за зъби, за да смесим един с друг, преди да създадем замислен чертеж. Лак за нокти могат да бъдат боядисани очила и през шаблона.

Ето някои съвети за създаването на някои чертежи:

 1. Нанесете капка червен лак върху повърхността на стъклото. Можете да направите двойна капка: в средата на голям налейте по-малък цвят. Този малък трик ще привлече сърце с фринг. Една клечка за зъби се пренася през капка отгоре надолу. Тъй като горната и долната част на течността ще достигнат до пръчката, резултатът ще бъде сърце.
 2. Цвете с кръгли венчелистчета се получава, като държите клечка за зъби от ръба на капката в средата няколко пъти.
 3. Ако направите още няколко движения с пръчка, започваща от центъра на всяко венчелистче и завършвайки по ръба, те ще се окажат остри. В центъра можете да поставите топчета или да отпуснете лак за нокти с различен цвят.

сватбени очила

Ние украсяваме очила

Декорирането на чашите за вино може да бъде по няколко начина, така че всеки може свободно да избере най-подходящия за своите способности. Един метод е подходящ за иглика, но любителите на копринени панделки са различни.

сватбени очила със собствени ръце (2)

За успешен резултат ще имаме нужда от такива материали и аксесоари:

 • декоративна дантела от различни нюанси;
 • боядисани пера;
 • сатенени панделки;
 • цветя (можете да вземете изкуствени или естествени);
 • кристали;
 • лепило;

Сватбени очила със собствени ръце: снимки, видеоклипове и други материали, които можете да намерите на нашия уебсайт.сватбени очила със собствени ръце (3)

Кое лепило е по-добро?

Ако никога не сте срещнали дизайн, тогава не знаете всички лепилни съединения, които се използват за това. Ето няколко опита, опитни майстори:

 1. Лепилото, базирано на цианоакрилат, което се продава в строителни и железопътни магазини, свързва почти всички материали. Тази смес не се страхува от влага, така че обхватът на приложението й е достатъчно широк, но най-добре е да залепва мъниста, кристалите и гаргара.
 2. В строителните магазини се продава лепило PVA, което е подходящо за всички видове тъкани и пера.
 3. За да може надеждно да се залепят кръглите мъниста с малки размери, най-добре е да използвате самолепващ пистолет, наричан още "течни нокти".

Сватбени чаши Декорация на цветя

Булката и младоженеца

Уникалната атмосфера на празника ще създаде очила "облечени" в сватбена рокля (образ на булката) и смокинг (образ на младоженеца). За работа имаме нужда от:

 1. Дантела е черен.
 2. Дантела е бял.
 3. Бели изкуствени цветя.
 4. Пистолетът за лепило.
 5. Черни тесни панделки.
 6. Бели тесни ивици.
 7. Ножици.
 8. Черни мъниста.
 9. Бяла мъниста.

Сватбени очила със собствени ръце

Стъклото на булката е по-трудно да се разбере, така че е по-добре да започнете с него. Ножиците нарязаха малко парче дантела и го прибраха в стъкления продукт по такъв начин, че роклята се оказа. Благодарение на формата на стъклото, роклята ще има добре дефинирана талия, за чието оформление се използват 3-4 бели мъниста. На върха, прикрепете чифт малки парчета дантели, създавайки воал. От малки цветя можете да направите венец, който ще ви помогне да поправите завесата.

сватбени очила (2)

За чашата на младоженеца използвайте черно-бяла дантела, рязане и поставяне по такъв начин, че костюмът се оказва. Вместо бутони можете да прикачите мъниста, да направите шапка от останалата част от черна дантела и от тънка лента - вратовръзка.

Ние украсяваме с дантела

Регистрирането на сватбени очила със собствените им ръце с помощта на такъв материал не отнема много време, но ще изглежда елегантно и оригинално. За да работим по тази украса, ще ни трябва:

 • Кърпи от малък размер. Ако няма такива в магазините, можете да вземете широка дантела дантела.
 • Сатенирани панделки, различни по дължина, ширина и цвят.
 • PVA и специален пистолет за неговото приложение.
 • Няколко мъниста и кристали.
 • Цветя от сатенена панделка.

декорация с дантела сватбени очила

Сватбени очила със собствени ръце: майсторски клас

 1. Ние лепираме дантела.

Отрежете малка част от материала, който по дължината трябва да е малко по-дълъг от обиколката на стъклото. Сега, като се спуснахме от върха на чашата с 3-4 см, прикрепим дантела на мястото му. Направете го по-добре от неразредения PVA, който трябва да се приложи върху дантела и върху стъклото.

За да залепите материала, който е здраво закрепен на короната, трябва да го смажете, като го държите за няколко минути. След изсушаване PVA е почти невидим, тъй като не оставя следи. Ако малко от лепилото се изтласка от под материала, то може да бъде отстранено с ацетон или с алкохол.

 1. Дизайн на крака.

За да залепите дантела здраво, трябва да оставите лепилото сухо, а във вашето свободно време можете да украсите краката. За да направите това, можете да вземете сатенена панделка с ярки цветове и да я поставите по спирала с неразредено лепило.

 1. Двойна лък.

За него имаме нужда от две сатенени панделки с различни цветове, които се свързват правилно и се закрепват на върха на краката. Лъвът може да бъде украсен с мъниста, цветя от сатенени панделки, диаманти. За да фиксирате такива малки части, най-добре е да използвате самолепващо пистолет.

 1. Можете да украсите с мъниста и дантели, но това вече е направено по желание.

сватбени очила украса

Украсете с изкуствени венчелистчета

Без сватба не може да се направи без цветя, така че бъдете сигурни, че този дизайн на очила ще дойде по-удобен. За работа имаме нужда от:

 1. Изкуствени венчелистчета. Най-добре, ако е венчелистчета от рози, тъй като това цвете е символ на любовта. Техният цвят не играе специална роля, така че неговият избор е ваш.
 2. Контурирана боя, създадена специално за стъклени изделия. Ще вземем контурна боя, имитираща бисерни перли.
 3. Подходящо лепило.
 4. Специална смес, която ще обезмаслим стъклото.

декориране на очила с изкуствени цветя

Последователност на действията:

 • Обезмаслете външната страна на стъклото за вино със специален разтвор, който може да бъде заменен с ацетон.
 • Взимаме обикновен ноутбуков лист, слагаме чаша върху него и очертаваме контур на краката му.
 • Изваждаме стъклото за вино, а полученият кръг се разделя на сектори.
 • Сега върнете стъклото на картината и нанесете боята.
 • Оставяме ги да изсъхнат и започваме да разглобяваме розата. Нарежихме всяко венчелистче по такъв начин, че дупките да не бяха твърде широки.

Цветни пера

Украсата на сватбените очила със собствените им ръце с помощта на такива продукти е по-лесно и по-евтино. За оригиналност можете да вземете пера от различни цветове, например, ако редувате червени и бели предмети върху повърхността на стъклото, ще създадете уникална украса. За да фиксирате всички декоративни елементи, можете да използвате PVA или "Moment".

Декорация на сватбени очила с пера

Декорирането на очила винаги е забавно, но трябва да внимавате с лепилото. Не забравяйте и предпазните мерки. Украсете стъклото, което можете, и други материали, които ще намерите у дома. Ако искате да плета, тогава направете красива рокля за вино очила или бродирайте модел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсят масите за Нова година 2018 менюта в годината на кучетоКак да украсят масите за Нова година 2018 менюта в годината на кучето
Как да направите триизмерно писмо със собствените си ръцеКак да направите триизмерно писмо със собствените си ръце
Лесно е да създадете оригиналната красота на очилата със собствени ръцеЛесно е да създадете оригиналната красота на очилата със собствени ръце
Декорация от сатенени панделкиДекорация от сатенени панделки
Изработка на оригинални артикули от чашиИзработка на оригинални артикули от чаши
Как да направите украса с шампанско със собствените си ръцеКак да направите украса с шампанско със собствените си ръце
Регистрация на залата за сватбените съвременни идеиРегистрация на залата за сватбените съвременни идеи
Регистрацията на бюфет ще бъде вашата почивка ще бъде красиваРегистрацията на бюфет ще бъде вашата почивка ще бъде красива
Как да изберем подходящата музика за сватбата?Как да изберем подходящата музика за сватбата?
Декор идеи за сватба таблицаДекор идеи за сватба таблица
» » Сватбени очила със собствени ръце