Монтаж на стълба за душ в пода под плочката

Душ кабина

Днес, много собственици на малки апартаменти, вариращи от "Хрушчов" да съвременното социални жилища и ателиета предпочитат да се отървете от оформена като корито баня, заменяйки я с душ кабина. Този въпрос е особено подходящ за тези собственици, в чиито апартаменти банята е комбинирана с банята. Модерните кабини осигуряват максимален комфорт и ви позволяват да инсталирате самостоятелно душ оборудване. В същото време критичен проблем е организирането на отводняване на използваната вода. Най-лесният начин за решаване на този проблем е инсталирането на стълба за душ в пода под плочката. Придобиването на всички необходими аксесоари е лесно, а пълен флъш може да бъде направен от всеки хазяин с минимални умения за шлосерство.

Душ стълба в пода под плочката

Защо се нуждая от мост в пода?

Основната цел на душовата стълба в пода на банята е отклоняването на водата, използвана за измиване на основната главна канализационна система. В допълнение модерна стълба за душ решава и други важни задачи, като:

  • пречистване на отпадъчни води от големи механични остатъци (нишки, парчета хартия, малки монети), с възможност за периодично почистване на филтърни елементи;
  • водонепропускливост на подовата настилка в душ;
  • защита на помещенията от неприятна миризма от канализационната система.

Благодарение на разнообразието от функции и доста тежките условия на работа, материалите, от които се прави стълбата на пода под плочката, трябва да имат повишена корозионна устойчивост, висока якост и твърдост. Ето защо, производството на това санитарно оборудване използва пластмасови материали с висока якост и сплави от неръждаема стомана.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Врати за баня и тоалетна: нюанси на избор.

Схема на монтаж на стълба за стълба

Устройството на стълба за душ кабина

С конструкцията си, стълбата за душ кабината е фуния, която е оборудвана с фиксиращ фланец и може да бъде затворена с решетка. В долната част на продукта има изходяща дюза. В зависимост от оборудването и оформлението на душ кабина или комбинирана баня с него изходът може да бъде единичен или пълен. Изходната тръба обикновено е оборудвана със сифон без мирис с филтриращо устройство и в края му има съединител за свързване към канализационна тръба.

При избора на конкретен модел, на първо място е необходимо да се обърне внимание на съответствието на нишките на изпускателната тръба и канализационния тръбопровод. Ако техният диаметър не съвпада, тогава е необходимо да закупите преходна втулка или адапторно отклонение.

Поради факта, че почти всички стълби душ под керемиди са сгъваем дизайн, всички проблеми с филтър за почистване и подмяна на дефектни уплътнения, съединителни ядки и други части отстранени.

Монтаж на монтаж на стълба

Предимства на отделно монтирана пътека

Ако първоначално душ кабини бяха оборудвани с палета, в които бяха осигурени дренажни устройства, днес много собственици на малки апартаменти предпочитат да инсталират самостоятелно собствени душ кабини и панел. В същото време палетът не е необходим, а много хора не могат да си позволят сложни хидромасажни и парни системи, тропически душ, мултимедийни и физиотерапевтични устройства.Самостоятелно сглобените и монтирани устройства за процедури за душ са доста удобни за ползване, ергономични и функционалността им зависи от насищането, което собственикът избира.

Прочетете също нашата статия Светла баня: създайте добро настроение.

Възможността за отделна покупка и самоинсталация на душ панел, ограда и стълба под душа има следните предимства в сравнение с напълно оборудвани душ кабини:

  • възможност за поставяне на индивидуален проект при инсталиране в нестандартни помещения с размери и оформление;
  • създаване на собствен уникален интериорен дизайн на пералното помещение;
  • възможността за самоизбиране на конфигурацията, наситеността и функционалността на душовото табло;
  • лесна грижа и поддръжка на отделните системи;
  • възможността за адаптиране на оборудването към индивидуалните физиологични възможности и възрастта на обитателите на апартамента.

Аварийно изтичане

Освен това, малко хора обръщат внимание на факта, че почти всяка стълба душ в пода под плочката има способността да инцидентно изпускане - ако баня спука водопровод на, и в стаята започва да се наводни, а след това като възможност да не се допуска случайното изпускане на наводнения живеещи съседи отдолу.

Видове душ кабини

Стълбите, които в момента се произвеждат от санитарната и техническата промишленост, на първо място се различават по форма. В зависимост от дизайна на душ и разположението му, можете да изберете устройство с ъглова, кръгла, квадратна или правоъгълна форма на фуния на врата. В този случай квадратни, кръгли и правоъгълни сливи могат да бъдат инсталирани във всяка част на стаята, а ъгловите са предназначени за ъглови душ кабини.

Видове отпадни стълби

Специално влияние върху дизайна на пералното помещение и лекотата на използване се упражнява от външния вид и материала на подвижната (защитна) решетка, която затваря изпускателната фуния. Днес те са изработени от висококачествена, химически устойчива пластмаса или неръждаема стомана и имат различен размер и стъпка. Комбинираните продукти обаче са по-популярни, където естетиката на пластмасовите повърхности се допълва от здравината на стоманения закопчалък. Esthetes може да избира проби от масиви със светодиодна подсветка. Вярно е, че такъв деликатес е оборудван само с кръгли и правоъгълни продукти.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Ние организираме канализация в частна къща със собствени ръце.

Освен това подовите стълби за душ кабини имат различни конструкции за затваряне:

  • вода, която е общ сифон, подобно на хидравличните уплътнения, използвани в кухненските мивки и мивки;
  • Сухо, чиято работа се основава на наличието на специален сферичен кран, който при натрупване на достатъчно количество вода се поплава и течността незабавно се слива в канализационната мрежа.

Суха стълба за душ кабина

Както може да се види от горния преглед, днес е напълно възможно самостоятелно да се оформят, допълват и монтират оригиналната душ кабина по собствен дизайн. Същевременно няма да има проблеми при придобиването на компонентни елементи, включително подовите душове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълба за душ в пода под разнообразието от плочки и характеристики на самозалепванеСтълба за душ в пода под разнообразието от плочки и характеристики на самозалепване
Избор и монтаж на стълба под душаИзбор и монтаж на стълба под душа
Как да инсталирате душ кабина със собствените си ръцеКак да инсталирате душ кабина със собствените си ръце
Кой да избере платформа за отпадни води от пластмаса, чугун или неръждаема стомана?Кой да избере платформа за отпадни води от пластмаса, чугун или неръждаема стомана?
Стълбите към втория етаж със собствените си ръцеСтълбите към втория етаж със собствените си ръце
Подготовка на стени за баня и тоалетни за облицовкаПодготовка на стени за баня и тоалетни за облицовка
Оригинален водопровод в банятаОригинален водопровод в банята
Ние правим въжена стълба със собствените си ръцеНие правим въжена стълба със собствените си ръце
Как да използвате ефективно пространството в малка баняКак да използвате ефективно пространството в малка баня
Стълбище във вътрешността на частна къщаСтълбище във вътрешността на частна къща
» » Монтаж на стълба за душ в пода под плочката