Ъглови душ кабини с големи плюсове и минуси на палета

Душ кабина

За да се спести някакво място в банята, мнозина предпочитат ъглов душ 90x90 см с висок палет. Собствениците на малки апартаменти винаги имат въпроси как да пестят пространство и да направят всеки апартамент функционален. Когато става въпрос за банята, душ кабините са удобни, които са много удобни, модерни и заемат значително по-малко пространство от обемните бани. Дори и малка баня може да бъде свободно да се настанят ъгъла щанд в размер 90x90 см В този случай, в стаята има място за пералнята, и като цяло става много prostornee.Dushevye кабина -. Този набор от практични хора, както и опциите за ъглови са много удобни за тези, които трябва да спестят място в банята.

Професионалистите на душ кабина

Най-важното предимство на душ кабина е малките му размери. Така че, само 1 квадрат. m може да се помести удобно устройство за хигиенни процедури.

Струва си да се отбележи, че много варианти на каютите имат различни допълнения. За тези опции трябва да платите, но те ви позволяват да направите приемането на душ по-удобно. Например има кабини с хидромасаж. Те са много по-евтини от тези с размери 90х90 см без тази функция, но мнозина смятат, че можете да плащате за такова допълнение. Хидромасажът след работно време ще облекчи стреса и ще облекчи депресията. Въпреки това, ако финансите са ограничени, можете да закупите душ кабина без хидромасаж с висок палет, за да можете да направите релаксиращи бани за крака.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Как да инсталирате душ кабина със собствените си ръце.

Душ кабина с висок палет

Най-популярната и оптимален размер душ кабината е 90x90 см. Тук не ще бъдат значително ограничени от стените, но и много пространство, този дизайн не взема. Опитните собственици препоръчват да получите душове 90x90 см висок палет, като в този случай ще бъде възможно, за да го спечелят с вода, например, деца къпане и не се страхувайте, че изтичането на влага и да се развалят ремонтите в банята.

Струва си да се инсталира ъглова кабина

Производителите на санитарен фаянс не се уморяват, за да задоволят потребителите с новостите, включително новите версии на душ кабини. Какви видове продукти не се намират в специализирани магазини, така че можете лесно да закупите ъглова душ с висок палет скъпи. Ъгловите душ кабини са много популярни. Те са много удобни и просторни.

Ъгловата версия на кабината може да бъде закупена с ниска или висока палета. Освен това, долната част се различава по форма. Той може да бъде душ с висок правоъгълен палец или полукръг. Всяка от опциите е подходяща за тази или тази ситуация, но все пак най-често купувачите купуват палети с полукръгъл вход, тъй като те ви позволяват да спестите повече пространство в малка баня.

Прочетете също нашата статия Баня с душ кабина.

При избора на всяка кабина, включително ъгъла, трябва да обърнете специално внимание на качеството на продукта. Това е много важно, тъй като кабината е скъпо нещо, затова често няма да е възможно да я промените. Предпочитание е по-добре да се дават продукти от известни марки. Когато става въпрос за нещо като душ, по-добре е да плащате повече от 1 път, отколкото непрекъснато да страдате с ремонт.

Размерите на ъгловите душ кабини с висок палет могат да бъдат различни. Най-компактните са вариантите от 80x80 см, които могат лесно да се настанят дори в банята на малък апартамент. Въпреки това, като душ в такава кабина няма да бъде много удобно, особено за хора с голям тен. Оптималният вариант е душ кабина 90x90 см. Той не заема много място и е доста просторен в същото време.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Лятните душове на руското производство.

Коя палет е по-удобна

Има две опции за долната част на душ кабината. Палетата може да бъде висока или ниска. Първият вариант е по-практичен, тъй като позволява използването на душ кабина като баня, ако е необходимо.Височината на палета не оказва влияние върху цената на конструкцията. Но предимствата на по-високите опции са много по-големи. Например, те се затоплят по-бързо и поддържат температурата по-добре, което прави възможно по-удобно да се направи душ. В допълнение, с висок палет няма причина да се притеснявате, че водата ще се разлее и наводни банята.

Прочетете също нашата статия Душ кабина: препоръки за избор.

Душ камера ъглова

Ниските палети не могат да се похвалят с нищо подобно. Те имат само едно предимство, а именно, че пресичайки прага, не е нужно да вдигате крака си високо. За нисък палет човек не може да се хване и падне.

Безспорното предимство на душ кабини 90х90 см с висок палет е, че те са лесно инсталирани, тъй като всички комуникации могат лесно да бъдат скрити под основната конструкция. Достъпът до тях може да бъде получен по всяко време, когато е необходимо. Това е много важен момент и огромен плюс в ситуации, в които ще е необходимо да се извърши ремонт или превантивно почистване на комуникациите.

Как да изберем сифон за кабина с висок палет

Една от най-важните части на душ кабината е сифона. Той изпълнява важна роля, тъй като създава пречка за проникването на неприятни миризми от канализацията до банята. Сам по себе си, сифон за душ кабина с висока палета е извита тръба, през която се излива използваната вода.

Най-простият и най-разпространеният вариант е сифон с хидравличен печат. Можете да намерите душ кабини с по-модерни и надеждни опции на затвора, а именно с автоматични сифони и система за щракване.

Прочетете също нашата статия Избор и монтаж на стълба под душа.

Душ със сифон

Тук, с едно кликване върху специален бутон, можете да затворите дупката, например, за да събирате вода. При необходимост може да се отвори отвор за оттичане чрез подобно движение. Това е много удобно, но и тези опции за сифони са много по-скъпи от традиционните и опростени устройства.

Трябва да се отбележи, че сифоните, работещи по технологията на кликане, са идеални за душ кабини с висок палет. Така че, да наемат вода ще бъде много проста и удобна.

Сифони могат да се различават не само в технологията на щепсела, но и във формата. Те са бутилирани, тръбни и гофрирани. Последният тип може да се използва за всяка кабина, тъй като монтажа може да се извърши дори и на най-недостъпните места.

Сифони в снимката

Когато купувате пълен набор душ кабина за сифон, няма да се притеснявате, тъй като тя вече отива в колекцията. Комуникациите обаче са склонни да се износват, така че ще трябва да ги промените с течение на времето. Най-важният въпрос тук е диаметърът на дренажната дупка. При стандартните модели тези параметри могат да бъдат от 46 до 60 см. За да закупите подходяща опция за подмяна на развален сифон, струва си да вземете стара част от магазина, която ще ви позволи да изберете най-подходящия вариант.

Душ кабина е чудесна възможност да се направи пространството в банята по-функционално и просторно. Е, тези, които не могат да си представят тази стая без самата баня, си заслужава да изберете опцията с висок палет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня с душ кабинаБаня с душ кабина
Какво е шкафът за баня?Какво е шкафът за баня?
Как да изберем ъглова душ?Как да изберем ъглова душ?
Душ кабини с гипскартонДуш кабини с гипскартон
Ергономията на банята е разумно разпределение на пространствотоЕргономията на банята е разумно разпределение на пространството
Каква трябва да е вратата на душ кабинатаКаква трябва да е вратата на душ кабината
Проектирайте хол с ъглови канапе стилни решения за вашия домПроектирайте хол с ъглови канапе стилни решения за вашия дом
Монтаж на стълба за душ в пода под плочкатаМонтаж на стълба за душ в пода под плочката
Варианти на ъглови рафтовеВарианти на ъглови рафтове
Как да инсталирате душ кабина със собствените си ръцеКак да инсталирате душ кабина със собствените си ръце
» » Ъглови душ кабини с големи плюсове и минуси на палета