Озеленяване засаждане и грижи у дома

В света има повече от 200 вида от семейството Hypostasis. Свити, изправени и пълзящи храсти са широко разпространени в Северното полукълбо. Повечето видове могат да бъдат намерени в Източна Азия и Хималаите. Ако говорим за Русия, тогава има 14 диви растителни вида. Градина орлови нокти е от особен интерес, тъй като не само украсява вилата площ, но също така е източник на много вкусни и здравословни плодове. Разбира се, преди да получите ярък храст, трябва да разгледате подробно препоръките на специалистите за създаване на благоприятни микроклиматични условия за него. Грижата на орлови нокти не е единственото нещо, което начинаещият градинар трябва да знае, така че ще разгледаме и правилата за размножаване, засаждане и подрязване на растение. Нека да започнем!

Описание на характеристиките на структурата на орлови нокти

Орлови нокти в градината
Цъфтящи орлови нокти е истинско украшение на градината парцел
Снимка 29: Бяла орлови нокти Цветя
Снимка 30: Жълти цветя от орлови нокти
Снимка 31: Лилави орлови нокти Цветя
Снимка 32: Розови орлови нокти цветя

Само забележете, че в храната можете да ядете плодове от някои видове градина. В сърцето на многобройните сортове, като правило, има такива видове, като орлови нокти, синьо и годни за консумация. Други сортове се използват изключително за засаждане на обекта. Така че нека разберем какво е това необичайно растение. Орлови нокти - красив храст, който се появи по време на цъфтящи пъпки доста голям бял сняг, розови, магента, жълто или синьо, която се изцежда приятен аромат. В повечето случаи цветята се намират по двойки в ъглите на листата или в краищата на клоните в главатарните съцветия.

Бери плодове, седнали по двойки, често растат заедно. Ядките плодове имат тъмносин цвят, докато червени, оранжеви и черни плодове не могат да се консумират. Кореновата система на растението се намира съвсем близо до повърхността на почвата. Възпроизвеждането на храсти се извършва вегетативно или чрез семена.

Плодове от орлови нокти
Плодовете на сините орлови нокти могат да бъдат изядени
Снимка 33: Синьо орлови нокти
Снимка 34: Червената орлови нокти
Снимка 35: Оранжев орлови нокти
Снимка 36: Черно орлови нокти

Ако искате да украсите вашия сайт с орлови нокти, препоръчваме закупуването на разсад в специализирани магазини. Моля, обърнете внимание, че въпреки бързия растеж, храстът ще започне да дава плодове едва през третата година.

Сортовете на орлови нокти

Разнообразието от сортове е впечатляващо и дори може да обърка начинаещия градинар. За да изберете най-подходящия вариант, ви препоръчваме да разгледате подробно най-добрите сортове орлови нокти и да научите за техните функции.

Орлови нокти Capryfall (коза, ароматна)

Този сорт традиционно се използва за вертикално градинарство. С неговата помощ вие съществено ще трансформирате беседките, верандите и терасите, а също и ще можете да прикривате грозни къщички. Основните предимства на орлови нокти са бърз растеж, необичаен аромат, красиви плодове, нежност и богата декоративна зеленина. Декоративната орлови нокти може да достигне до 4-6 метра височина. Стрелите, които са гъсти, кожени елипсовидни листа, имат светло зелен цвят. Съцветия се намират в аксилите на горните вътрешни листа. Вътре в необичайни цветя са боядисани в бяло, а отвън има лилави ивици. Като правило, цветовете на орлови нокти за 3-4 седмици.

Орлеан Каплайфол засаждане и грижи
Плодове от орлови нокти Capry
Снимка 38: Съцветие на орлови нокти Каприфоли
Фигура 39: Lonicera caprifolium
Снимка 40: Чай с орлови нокти Каприфоли
Снимка 41: Оформяне на орлови нокти с перголи

Орлови нокти Татар

Тази категория е идеална за тези, които искат да подобрят градината си, без да полагат много усилия. Неподкупният орлови нокти Tartar, характеризиращ се с повишена устойчивост на замръзване и суша, расте добре в сенчести области и райони с прекалено солена почва. Тя не губи своите декоративни свойства дори при най-неблагоприятни условия. Храстът расте до 1 метър в радиус и до 2-3 метра височина. Растението се характеризира с плътна тъмно зелена листа, която се разтваря в началото на пролетта и украсява клоните до есента. Листата продълговати форми имат богат цвят и се държат на къси стъбла от издънки. По време на цъфтежа, който продължава през юни, храсталакът е покрит с ароматни цветя - камбани. Пъпките могат да бъдат бели, пурпурни или светло розови. В края на цъфтежа плодът се появява на храсталака.

Орлови нокти Татар снимка
Цъфтежа на татарската орлови нокти
Снимка 43: Съцветие на татарската орлови нокти
Снимка 44: Храст на татарската орлови нокти
Снимка 45: Оранжеви плодове от татарски орлови нокти
Снимка 46: Червени плодове от татарски орлови нокти

Орлови нокти Браун

Това е полу-вечнозелен храст, който може да нарасне до 2-3 метра дължина. Това е хибриден сорт, получен чрез пресичане на вечнозелени и груби орлови нокти. В обикновените хора, орлови нокти на Браун се нарича Фукзия-форма, тъй като цветята му малко приличат на fuchsia. Листата на елиптичната форма, като правило, растат заедно по двойки. По-горе, листовете са боядисани в тъмно зелен цвят, а от дъното имат матово синкаво оттенък. Бубите често имат червено-оранжев цвят, но има и други разновидности. С подходяща грижа, растението е в състояние да оцелее дори и тежки студове.

Съцветие на орлови нокти Браун
Съцветие на орлови нокти Браун
Снимка 48: Кафява орловица Бланш Сандман
Снимка 49: Кафява орлови нокти
Снимка 50: Кафяв орлови нокти за декорация
Снимка 51: Кафяви горски плодове и листа от орлови нокти

Зеленика (синьо птиче)

Плодовете на този сорт могат да се консумират. Това е дървесен широколистен храст, който расте до 3 метра височина. Синята птица (второто име на синия орлови нокти) има няколко извити, изправени стъбла, разположени на малка корона. Кората е боядисана в сиво-кафяво или кафяво-червено и може лесно да се отлепи от багажника. Клоните на растението са украсени с дълги противоположни листа, които имат формата на елипса. Бели формални пъпки със светло жълт цвят се събират в малки връзки. В края на цъфтежа на мястото на цветя се появяват ароматни елиптични плодове от тъмно синьо с матов синкав цвят. Те имат горчив сладък вкус, малко напомнящ на боровинки или боровинки. Орлови нокти е дълъг черен дроб, защото може да донесе плодове до 80 години. Имайте предвид, че градинските видове от орлови нокти са плодови, така че ако искате да се насладите на вкусни плодове, в градината трябва да засадите няколко различни вида наведнъж.

Орлови нокти
Орлови нокти "Синята птица" се нарича така поради характерния цвят на плодовете
Снимка 53: Цветя на орлови нокти
Снимка 54: Орлови нокти
Снимка 55: Семената на орлови нокти
Снимка 56: Прибирането на орлови нокти

Орлови нокти годни за консумация (син шпиндел)

Тя е изправена широколистна растителност, която може да достигне височина до 1,5 метра. Старите клони са голи, покрити с жълтеникаво-кафява ексфолираща кора, а младите филизи със салатен цвят са пуберкулозни, може да имат лилав оттенък.

Хмел орда (обикновен син шпиндел) има сферична корона, гъсто осеяна с продълговати ланцетни, пъстри листа. Формата с форма на фуния с жълт цвят се поставя по двойки в аксилите на листовете. Цъфтежът започва в края на май или началото на юни. Този вид е представен от различни сортове, така че плодовете могат да имат цилиндрична, кръгла или елипсовидна форма. Цветът обикновено е тъмно син със син цвят. Плодовете от плодове имат червено-виолетов цвят.

Характеристики на орлови нокти
Характеристики на орлови нокти "Син шпиндел"
Снимка 58: Цвят на орлови нокти
Цвят на орлови нокти "син шпиндел"
Снимка 59: Орлови нокти
Орлови нокти "Син шпиндел"
Снимка 60: Размер на плодовете от орлови нокти
Размерът на орлови нокти "Blue Spindle"
Снимка 61: Орлови нокти
Плодове от орлови нокти "Синя вретена"

Оформяне на орлови нокти

Този сорт често се използва при ландшафтен дизайн за създаване на цветни композиции, декориране на беседки и тераси, както и за преобразуване на стари сгради и огради. Корлингът може да достигне до 6 метра височина. Основните му предимства са непретенциозност, бърз растеж и изобилие от цъфтеж.

Ярките пъпки ще ви зарадват не само с прекрасен изглед, но и с прекрасен аромат, който се разпространява в градината. В края на периода на цъфтеж, който продължава от май до юни, жълтеникавите цветя се заменят с красиви, яркочервени нежелани плодове, които украсяват храсталака до края на есента.

Опитомяването на орлови нокти, кацане и напускане на снимката
Корлинг одеждалото цъфти красиво и къдри, но плодовете му не са годни за консумация
Снимка 63: Lonicera peryclimenum Serotina
Снимка 64: Декориране на ограда от назъбена орлеанка
Снимка 65: Арка с орлови нокти
Снимка 66: Плодовете на орлови нокти

Орлеанът на бахарският гигант (бачар, гордостта на бачара)

Орлови нос Bakchar е голям пороен сорт, развъден от руски животновъди и може да се отглежда в почти всички региони на Русия. Растението е мощен храст до 2 метра висок, с овална, разпръскваща се корона. Старите клони са изправени, удебелени, а младите филизи са оцветени в бледо зелено. Бахчарският гигант се характеризира с доста големи матови листа, боядисани в богата фъстъчено сива сянка. Що се отнася до плодовете, те също впечатляват с техния размер: теглото на плода варира от 1,5 до 2,5 грама, а дължината е 4-5 сантиметра. Те имат продълговато овална форма, грудка и сух подгъв. Деликатните, сладко-кисел плодове се консумират пресни или замразени. Гордостта на бакхъра е отлична за производство на компоти, конфитюри, сокове и дори вино.

Видове орлови нокти Bokchar
Видове орлови нокти Bokchar
Снимка 68: Орлови нокти Bokchar
Снимка 69: Цъфтежа на орлови нокти Bokchar
Снимка 70: ​​Размер на плодовете от орлови нокти Bokchar
Снимка 71: Орлови нос Bokcharsky Giant

Орлови нокти обикновени (реални, горски)

Това е широколистен храст, който достига височина до 2,5 метра. Младите стъбла са боядисани в зелено-червен нюанс, а старите леторасти са derevyayut (те оформят кората кафява-сив цвят). На клоните са разположени противоположни, елиптични листа, чиято горна страна е тъмно зелен. Долната част на листовото острие е оцветено в сиво-зелено и изобилно покрито с малки вили. По време на цъфтежа (от май до юни) храста е покрит с жълтеникаво-бели пъпки, поставени по двойки в аксилите на листовки.

В началото на август се узряват плодови плодове с интензивен червен цвят. Имайте предвид, че въпреки красивия, апетитен външен вид, червените плодове не могат да се консумират.

Плодове от орлови нокти
Плодовете на орлови нокти са отровни, могат да се консумират само от елени и лосове
Снимка 73: Цветя на орлови нокти
Снимка 74: Lonicera xylosteum
Снимка 75: Плодове от орлови нокти
Снимка 76: Отровна орлови нокти

Орлеан от морена

Това е ранно узряване на разнообразието от местни селекции. Специалистите смятат, че това е един от най-подходящите за отглеждане в Северозапада. Бушът е нисък (до 1,7 метра), но по-скоро широк (диаметърът е 1,7 метра). Короната е кляка, яйцевидна и по-скоро свободна, което значително опростява процеса на събиране на плодове. Големи листа с ланцетно оформена клиновидна форма и боядисани в ярък шам фъстък. Тънките, леко извити издънки имат кафяво-зелен цвят. Плодова морена с големи едностранни плодове с удължена цилиндрична форма. Интересно е, че тази категория се оценява не само за сочни, сладко-кисел плодове, но и за нейните декоративни свойства.

Орлови нокти Морена
В орлови нокти на Морин, удължени ядливи плодове
Снимка 78: Орлови нокти
Снимка 79: Lonicera kamtschatica Morena
Снимка 80: Съцветие на орлови нос Морена
Снимка 81: Зелените овчарки Morena

Разбира се, това не е пълен списък на сортовете. Представяме на вашето внимание най-добрите сортове, които са широко приети и признати от градинарите. Всяка година се разрастват и други сортове на местния подбор. Например лебед, дъщеря на гиганта, нимфа, дългогодишен и лазурен орлови нокти придоби популярност поради големите и вкусни плодове.

Как да се грижим за орлови нокти

Ако решите да украсите бунгалото си с ярък храст, определено трябва да изучите правилата за засаждане, размножаване и подрязване на растението. Тази орлови нокти ви доставя удоволствие с изобилни цъфтящи и вкусни плодове, трябва да създадете благоприятни условия за неговото развитие. Да разгледаме основните препоръки на експертите за създаване на оптимален микроклимат.

осветление

Орлови нокти е светлолюбиво растение, но както отбелязахме по-рано, може да се отглежда в сенчести области. В този брой трябва да започнем от избраните видове и съседите на храста. Някои сортове могат да достигнат 4-6 метра височина, което трябва да се има предвид при поставянето на храст в градината.

Отглеждане на орлови нокти в градината
Орлеанът е много непретенциозен за отглеждане, той е идеален за руските условия

температураРодината на орлови нокти е североизточната зона, така че е увеличила устойчивостта на замръзване. Дори при температура -40 ° C, тя не се нуждае от подслон, така че не е нужно да се притеснявате за безопасността на храста през зимата.

Растителният период започва, когато средната дневна температура е равна или близка до 0 ° С. Растението се адаптира идеално към различни климатични условия, поради което орлови нокти могат да се отглеждат практически във всички региони на Русия.

влажност

Представители на семейството Honeysuckle са любителите на влагата, в допълнение към навременното поливане, трябва да се внимава и за овлажняване на въздуха. През лятото тази процедура е особено важна, така че през летните горещини, не забравяйте да пръскате растението с чиста вода. По този начин ще опресните храста и го предпазите от избледняване.

Поливане на орлови нокти
Орлеанът се нуждае от умерено поливане

поливане

Орлеанът не изисква често поливане, тъй като е устойчива на суша растение. Естествено, при сушарно време ще бъде подходящо изобилно поливане. Факт е, че липсата на влага може да доведе до влошаване на вкуса на орлови нокти.

С други думи, плодовете започват да бъдат горчиви, което ги прави негодни за консумация. Ако във вашия регион летния период е придружен от меко време с редовни валежи, можете да напоявате растението 2-4 пъти на сезон. В даден момент експертите препоръчват наличието на 8-10 литра вода в почвата. Храсталаците ще се чувстват по-добре, ако след поливане ще прекарате разхлабването на почвата и също да се отървете от плевелите.

Допълнително торене

Компост за орлови торове
Оплождайте орлови нокти с компост, приготвен със собствени ръце

Младите растения не се нуждаят от торове, затова не се препоръчва да се хранят за първите две години. Възрастните храсти по правило оплождат късна есен. На опитни градинари се препоръчва да дават предимство на органичните вещества. За есенно хранене е добра смес от компост (5 килограма), малко количество пепел (90-110 грама) и фосфорни торове (30-40 грама за всеки квадратен метър). През пролетта можете да излеете разтвор на урея (1 супена лъжица на 10 литра вода) под храсталака. След прибиране на реколтата, изсипете в почвата разтвор от нитрофос (30 грама на кофа вода), така че храстът да се възстанови по-бързо.

Цъфтеж и плодове

Периодът на цъфтеж пада върху май и юни, а вече през първите дни на юли се появяват цветни зрънце на храсталака. Имайте предвид, че след узряването на плодовете бързо пада, така че ако не искате да губите културата, събирайте я навреме. Основният индикатор за зрялост на плода е тъмносиният им цвят. За да извадите от храста само зрели плодове, легнете под него чист филм, а след това внимателно разклатете клоните. Имайте предвид, че плодовете лесно се поддават на щети, опитайте се да не ги смачквате, поставяйки ги в контейнер. Плодовете не се поддават на дългосрочно съхранение, затова препоръчваме те да бъдат обработени незабавно. Например, можете да готвите конфитюр от орлови нокти, да изпечете плодове със захар и да изпратите храна в хладилника, да направите домашен ликьор или вино и да съхранявате плодовете във фризера. Замразената орлови нокти ще бъде истинска находка през зимата и ще ви позволи да си спомните прекрасните летни дни.

Премахване на хиповода
Орлеанът бързо се разпада, така че трябва бързо да се сглоби и можете да поставите чадър или някакъв материал под храста, за да запазите плодовете
Снимка 87: Прибиране на орлови нокти
Снимка 88: Сушени орлови нокти
Снимка 89: Орлови нокти
Снимка 90: Орлови нокти в секция

Как да разпространявам орлови нокти

Ако искате да създадете красива цветна градина в страната, украсете терасата, беседка и реколта вкусни плодове, тогава трябва да получите няколко орлови нокти. Знаейки как да умножите ярък храст, бързо усъвършенствате градината си. По-долу ще разгледаме подробно всички възможни методи за възпроизвеждане.

Отглеждане на семена у дома

Първо, трябва да запасите материал за посадъчен материал. Можете да използвате както закупени, така и собствени семена. Само имайте предвид, че отглеждането на плодоносен храст у дома от семената е отнемащ време и отнема време, така че бъдете търпеливи. Експертите смятат, че най-добрият период за засяване през юни. Подгответе контейнер с навлажнена почва и след това поставете семената в него (дълбочината на засаждане е 1-2 милиметра). Контейнерът с реколта е покрит с филм или стъкло и се премества на топло място. Най-горният слой на почвата трябва винаги да е мокър, така че, ако е необходимо, да се напръска с топла вода. След три седмици ще можете да видите първите издънки. В края на ноември контейнерът с разсад трябва да бъде изваден в градината. Зимни устойчиви сортове, покрити със сняг, добре понасят зимуването. През пролетта преместете кутията в оранжерията и изчакайте 2-3 двойки от тези листа да се появят. След като разсадът достигне височина от 3 до 4 сантиметра, пуснете го на предварително обработено легло. В откритата земя растенията също се нуждаят от внимателна грижа: редовно овлажняват и разхлабват почвата, своевременно отстраняват тревата. Ако спазвате всички препоръки, след 3-4 години можете да се насладите на отличния вкус на ароматните плодове.

Разсад на орлови нокти
Разсад от орлови нокти могат да се отглеждат от семена
Снимка 93: Дезактивиране на почвата за засаждане на орлови нокти
Снимка 92: Бъркалки за засаждане на семена от орлови нокти
Снимка 95: Засаждане на орлови нокти
Снимка 94: Създаване на мини парник от орлови нокти

Възпроизвеждане чрез резници

Възпроизвеждането на орлови нокти от резници е един от най-популярните методи, защото от възрастен храст може да получите до 200 разсад. През март, преди да отворите пъпките, внимателно проверете храста. Изберете няколко мощни годишни клонки, чийто диаметър е 6-9 мм, а дължината им е 16-17 см, внимателно ги отрежете и ги засадете в оранжерията. Ако снегът вече се разтопи, тогава кацането може да се направи на открито, задълбочавайки резките с 10 сантиметра. Уверете се, че бъбреците остават над повърхността на земята. Фиданките ще оцелеят по-бързо, ако са покрити със специален филм. През лятото растението може да се размножава със зелени резници. Когато плодовете придобият тъмносин цвят, отделете необходимото количество зелени издънки на дължина от 10-15 сантиметра. Алгоритъмът е същият като при засаждането на лигнитни резници, но в този случай е много важно да се следи почвената влага. Също така, за бързо вкореняване се препоръчва обработката на разфасовките на разсад с хетероауксин.

Филизи от орлови нокти
Размножаването на орлови нокти може да се направи и с помощта на резници
Засаждане на резници от орлови нокти
Засаждане на резници от орлови нокти

Възпроизвеждане по слоеве

Може би този метод може да се нарече най-простият. Провеждайте я през юни, след цъфтежа. Дори и тези, които току-що са започнали да научават основите на градинарството, ще се справят с процедурата. Първо, внимателно разхлабете почвата около храста, изберете правилното количество мощни годишни стъбла, които растат в долната част на храста. След това, издънките трябва да бъдат огънати по такъв начин, че да докосват повърхността на земята, да я фиксират в това положение с помощта на тел и да поръсват слой от 3-4 см земя. Оцчипленният апендикс трябва да се полива редовно. Още през пролетта, когато слоевете се вкореняват, с помощта на зъбчар, ги отделете от майчиния храст. През този период се изисква да се извърши трансплантация на млад храст на постоянно място.

Възпроизвеждане на орлови нокти по слоеве
Възпроизвеждане на орлови нокти по слоеве

Разделение на храста

Възпроизвеждането с този метод се извършва в началото на есента или през пролетта, когато бъбреците все още не са имали време да набъбнат. Важно е, че по време на процедурата бушът вече е достигнал 6 години. Издърпайте орлови нокти и внимателно ги разделете на желания брой части. За това можете да използвате машина за рязане или трион. Секциите трябва да бъдат внимателно дезинфекцирани, така че да са по-подходящи за ново място. След обработката трябва само да засадите храсти в градината.

Принципът на мултиплициране чрез разделяне на Буш
Принципът на мултиплициране чрез разделяне на Буш

Засаждане на разсад

Възпроизвеждането със семена, резници и слоеве е подходящо само ако сте готови да изчакате появата на плодове 2-4 години. Както вече отбелязахме по-рано, само храсти за възрастни орлови нокти могат да дадат плодове. Как можем да ускорим процеса? Ако искате да се насладите на сочни плодове още през следващата година, препоръчваме да си купите оформен храст на пазара. Трябва само да седнете и да му осигурите грижата.

Как и кога да засаждате орлови нокти

Засаждането на орлови нокти трябва да се извършва или от март до април включително, или от юли до края на октомври. Есента е за предпочитане, но ако решите да засадите орлови нокти през пролетта, направете кацане, преди да отворите бъбреците. Благоприятно за храста ще бъде добре осветено, ниско разположено, черно-бяло място.

Схема за озеленяване на орлови нокти
Схема за озеленяване на орлови нокти
Размер на отвора за засаждане на орлови нокти
Размер на отвора за засаждане на орлови нокти

Орлови нокти предпочита ловни или пясъчни глинести почви, но расте добре и на други почви. Понижаване на киселинността на почвата може да се направи с помощта на доломит на прах или настърган креда, и голямо количество органични торове трябва да се добави към изчерпана почва. Не забравяйте да отстраните сушени или счупени стъбла и корени от храста. Засаждането се извършва в предварително изкопани отвори (40x40x40 cm), разстоянието между храстите трябва да е от 1 до 2 метра. Те желателно да запълни смес от хумус (10 кг) и дърво пепел (250 г), двойно суперфосфат (100 г) и калиев сулфат (25-30 г), се смесва с почвата. След това поставете храста в ямата, разпространете корените и ги покрийте с насипна почва. Оптималната дълбочина за поставяне на кореновата шийка е 3-5 сантиметра. Защитете растението със специални ръбове, изсипете добре орлови нокти и след това сгъстете почвата с торф или хумус.

Подрязване на орлови нокти

До три години растението не се нуждае от подрязване и след това не е необходимо да бързаме. Ако грижливо се грижите за храста и отстранявате сухите клони своевременно, резитбата може да е необходима само когато достигнете 7-8 годишна възраст. Препоръчва се през есента да се премахнат излишните издънки. С помощта на растителна се отървете от нулата, отглеждане на земята, счупени, сушени и сухи клони.

Вътре, храстът също така трябва да бъде разреден така, че светлината да може свободно да проникне през стъблата и листата. Реколта издънки на текущата година е нежелана, защото е на тях в следващия сезон ще се формира плодове. След зимата, орлови нокти трябва да бъдат освободени от измръзване и болни издънки, а в края на плодното даване на храста на желаната форма.

Подрязване на орлови нокти
Подрязване на орлови нокти

Болести и вредители

Орлови нокти е растение, устойчиво на заболявания, но понякога е засегнато от заболявания като брашнеста мана, почерняване на клони и зацапване на маслини. Всички те са причинени от гъбични инфекции, отървете от които ще ви помогнем фунгициди, мед vitriol и течност Bordeaux. Веднага щом забележите, че листата са започнали да се разпадат, жълти или петна, незабавно вземете мерки за елиминиране на болестта. В началото на пролетта и края на есента се препоръчва да се извърши превантивно пръскане, за да се предотврати изсъхването на храсталака. Увреждането на растението може да причини и насекоми. Например, гъсеницата се храни с орлови нокти pterophoridae плодове, които поради своите ефекти, преди да стане напълно узрели тъмно син цвят, изсъхват и падат. Листни въшки, Coccidae, listovortok гъсеници, злонамерен мол zygaenidae и орлови нокти акари са паразитни върху листата на орлови нокти, оставяйки я лепкава си паяжина. Срещу листоядни насекоми препоръчвам употребата на наркотици Decis и Inta-вечерям, и в борбата срещу sosushimi по-добро използване konfidor, Rogor или aktellik.

Болестта на орлови нокти
Орлеанът често е засегнат от бактериални заболявания

Полезни свойства и противопоказания

Орлеанът е широко разпространен и популярен поради сочните му плодове. Какво е полезно за тъмносиньото зрънце? На този въпрос може да се отговори чрез изследване на състава на плода. Те съдържат голямо количество органични киселини, захари, микроелементи, пектини, танини и витамини. Орлови нокти е особено богата на провитамин А, аскорбинова киселина и витамини от група В. Полезни плодове позволяват подобряване на стомашната секреция, ускоряване на храносмилането на храната. В народната медицина, лечението с орлови нокти се използва за стомашни нарушения, анемия и хипертония. Плодовете имат антибактериални, холеретични, антивирусни и антисорбузни ефекти. Бери сок помага борба с лишеите, а домашен бульон премахва болката в гърлото и устата. Цъфтящата орлови нокти украсява градината и се радва на приятен аромат, но много малко хора знаят, че красивите цветя също имат лечебни свойства. От клоните на японската орлови нокти правят специално отвара за лечението на бъбреците, укрепването на луковиците и увеличаването на апетита.

Полезен състав на орлови нокти
Полезен състав на орлови нокти

Средствата от кората на орлови нокти са широко използвани при лечението на главоболие и ставен ревматизъм. Естествено, използването на орлови нокти като лекарство трябва да се извършва само по препоръка на лекуващия лекар. Освен това има противопоказания. Хранителните сортове не са опасни, но прекомерната консумация на плодове може да предизвика алергични реакции, лошо храносмилане и спазми. Предупреждаваме, че ядливите плодове имат тъмносин цвят, плодовете от друг цвят (червено, жълто, оранжево) са отровни.

Орлеанът е красив храст, който идеално допълва вашата градина. Лианската навивка ще украси беседките и терасите, а малък храст ще даде реколта от сочни, ароматни плодове. Ако търсите универсално растение, препоръчваме ви да обърнете внимание на сортовете gzhelka, синия шпиндел или синята птица. Те имат отлични декоративни свойства и принасят реколта от прекрасни сладки плодове.

Снимка 104: Орлови нокти
Снимка 105: Орлови нокти
Снимка 106: Ледебури орлови нокти
Снимка 107: Орлови нокти Caprilic Снимка
Снимка 108: Тинктура от орлови нокти
Снимка 109: Орлей на Кубишка
Снимка 110: Златна орлови нокти
Снимка 111: Орлови нокти Снимка
Снимка 112: Орлетата на гората
Снимка 113: Орлови нокти Lonicera japonica
Снимка 114: Цъфтящи орлови нокти
Снимка 115: Орлови нокти на нимфата
Снимка 116: Торта с орлови нокти
Снимка 117: Орлови нокти
Снимка 118: Прибирането на орлови нокти
Снимка 119: Орлови нокти
Снимка 120: Орлови нос Хибискус Описание на сорта Снимка
Снимка 121: Орлови нокти
Снимка 122: Описание на сорта озеленяване снимка
Снимка 123: Декоративна орлови нокти
Снимка 124: Цъфтя на орлови нокти
Снимка 125: Орловината на Герд
Снимка 126: Сладки орлови нокти
Картина 127: Орлови нокти Маака
Снимка 128: Орлови нокти в есенно червено
Снимка 129:
Снимка 130: Пепеляшка Описание на орлови нокти Фотография
Снимка 131: Бери орлови нокти Снимка
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Календар за сеене на лунния календар на камината за септември 2016 г.Календар за сеене на лунния календар на камината за септември 2016 г.
Храсти за градинатаХрасти за градината
Скандинавски стил в ландшафтния дизайнСкандинавски стил в ландшафтния дизайн
Препоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породиПрепоръчителна гъстота на засаждане на градината и поставяне на отделните сортове и породи
Лунен календар на градинаря за април 2015 г.Лунен календар на градинаря за април 2015 г.
Как да направите алпийски слайдКак да направите алпийски слайд
Chanomeles ЯпонскиChanomeles Японски
Орлеан, годни за засаждане, грижи и репродукцияОрлеан, годни за засаждане, грижи и репродукция
Дървесна лоза - къдрава градинаДървесна лоза - къдрава градина
Полезни насекомиПолезни насекоми
» » Озеленяване засаждане и грижи у дома