Храсти за градинатаДекоративни храстиДекоративни храсти Това е най-добрият вариант за тези, които искат красиво и ефективно да украсят градината си. С помощта на такива храсти е възможно да се украси хедж, да се раздели градината на няколко зони, да се украсят или украсят някои елементи на територията на обекта. Предимството на повечето разновидности на тези растения е, че те не се нуждаят от специални грижи, рядко са склонни към атаки на вредители, дълъг цъфтеж, радващи окото със своя необичаен цвят и цъфтежа.
Ярките зелени тревни площи в градината ви ще допълнят перфектно великолепната хортензия. Още в търсенето са розовите паркове, необикновени и устойчиви на замръзване, но цъфтяват веднъж на сезона. Украсяването на вашия парцел с кубушник, вълк или принуждаване, ще получите вкусен аромат по време на цъфтежа на тези растения. По-често сред храстите за градината има дървесни божури и рододендрони. Лято зарадва цъфтежа си Spirea и очеболец, Kolkwitz и buddlei и есента разцвет Хедър, луксозна перла чиито съцветия винаги се възхищавал в други.

Видове декоративни храсти за градината

Няма да съжалявате за избора на декоративна храсти, тъй като те са градински орнаменти от началото на пролетта до края на есента. Например, листата на берберис, в зависимост от разнообразието му, могат да бъдат или лилави, или ярко жълти, петнисто или лилаво. Шпионският храст на аралия прилича на екзотична тропическа палма. Успешното придобиване ще Хвойнов дрозд с розови сянка листа, които постепенно се превръщат в зелено и есента са приятен златист цвят.

Бери и широколистни храсти

Светлата украса на сградите на вашия сайт като непривлекателни тъмни стени или монолитна ограда ще бъде декоративните храсти на бялата Elegantissima. Този храст има луксозен издълбани листа тъмно зелено на цвят, с контур крем, както и неговите млади издънки червеникави, даде цялата композиция по-колоритен облик.
Засадени в градината си Арония бъз Aurea, през пролетта ще получите ароматни цветове, а през есента - лъскави черни плодове и жълто-златото тръгва с розов тен. Въпреки това, този тип храсти, получени от селекцията, е по-чувствителен към температурния режим, отколкото неговата оригинална форма.
Ако искате да украсите градината си в селски стил, засадете вибринум. През пролетта тя ще ви хареса с красивия й цъфтеж, а през есента ще ви даде полезни плодове. Много привлекателни са големите сферични съцветия от бял цвят във вибрините, които се появяват през май-юни. Лесно е да се грижите за вимерума: през лятото е необходимо да се притискат младите издънки, така че цъфтежът да е изобилен и периодично да формира корена на растението.
Както бе споменато по-горе, за декоративните храсти е растение като берберис, най-често срещаните видове са обикновен берберис и боровинка Tunberga. Бербери е идеален за обработка на тревни площи и за създаване на жив плет. Най-доброто от неговите качества, разкрива той, се засажда на слънчев парцел в градината.
Благодарение на разнообразието от нюанси на съцветие, широко разпространение в дизайна на градината е получено от куче роза. Оранжево-червени плодове могат да се използват за медицински цели.
Сортовете лешник с червени листа ще засенчат завинаги вашия плет, а също така ще ви осигурят полезни и вкусни ядки.

Бери храсти

От горските храсти за градината предпочитайте златното касис, което се нарича цвета на цветята му. Предимствата на този вид включват касис неговата устойчивост на различни вредители, както и уникален вкус и сокове конфитюри, получени от плод.

Храсти за жив плет

Красивите живи плетове са получени от цариградско грозде и сортови малини, дюли, ирги, глог и сос. Последните четири сорта са много красиви в периода на цъфтеж, както и през есента, когато листата им придобиват лилави и златисти нюанси. С грижата за плодовите храсти за градината, наградата винаги ще бъде вкусна и здравословна плодове.
Орлови нокти, снегорини и барбекю са отлична възможност за сенчести места в градината. За малина ароматни сурови и хладни места. Bloodroot, Спиро, Forsythia, както и някои разновидности на берберис е най-добре засадени в тежки почви, както и в близост до вода могат безопасно да бъдат поставени хортензия, това ще осигури буйна й растеж и цъфтеж. Боровинка, трева за вретено, котонестър и будул - спасение за райони с "проблемна" вар.
Изготвяне на вашата градина, комбиниране на видовете декоративни храсти, така че те не изглеждат смешни и неуспешни. При груповото засаждане най-добре е да се използват храсти от един сорт, например, берберис с червени и зелени листа или глог с разнообразни съцветия и плодове. Просто не бъдете мързеливи, за да изучите особеностите на храстите, които ще ви позволят да изберете най-доброто място за растенията във вашата градина.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многогодишни градински цветяМногогодишни градински цветя
Цъфтящи храсти за вилиЦъфтящи храсти за вили
Засаждане и грижи за хортензияЗасаждане и грижи за хортензия
Градина на непрекъснат цъфтежГрадина на непрекъснат цъфтеж
Засаждане и грижи за анемонитеЗасаждане и грижи за анемоните
Ириси в градинатаИриси в градината
Растения и храсти за жив плетРастения и храсти за жив плет
Лятна работа в градинатаЛятна работа в градината
Отглеждане на цветя на парцелаОтглеждане на цветя на парцела
Преливане на върба на върба, отглеждането и грижитеПреливане на върба на върба, отглеждането и грижите
» » Храсти за градината