Как да създадете сами проект за кухня?

създаване на кухненски проект

Как да си направим кухненски проект, ако неговият район е ограничен и се побира само минимален набор от необходими мебели и оборудване? За да използвате правилно пространството на малка или нестандартна стая, си струва да направите сами проекта на кухненския комплект и местоположението на другите кухненски елементи, като вземете предвид характеристиките на стаята и точно определете разположението на всички необходими. За малка кухня е подходящ класически и елегантен апартамент Infiniti.

Infiniti Suite
Infiniti Suite

Оригиналните дизайнерски проекти на кухни, оборудвани с различни функционални модерни дизайни, винаги предизвикват възхищение.

Начини за разширяване на кухненското пространство

Дизайнът на кухнята започва с оценка на възможностите за разширяване на пространството за сметка на съседната стая, коридор, килер и т.н. Ако кухненската стена не е носител, най-добрият начин е да я разрушите и да инсталирате модерна просторна кухня-трапезария.

За визуално разширяване на пространството използвайте замяна на конвенционална врата с арка или тип плъзгаща се врата. В допълнение към визуалното увеличаване на пространството, тази рецепция дава елегантен и модерен външен вид на стаята.

Дизайн на кухни
Дизайн на кухни

Качественият дизайн на кухнята задължително трябва да включва зонирането на помещенията. Зонтарането се състои в разделянето на пространството в зона за готвене, трапезария и зона за почивка. Визуално, зоните могат да бъдат разделени с помощта на различни цветови решения (комбинирани помежду си), вариация на подовата настилка, подреждане на мебели и др.

Кухненски мебели

Стандартът е височината на долните модули с плот за маса в диапазона 850-860 мм. Тяхната дълбочина се определя от настолна повърхност от 600 мм, в резултат на което самият модул трябва да бъде с дълбочина 500-550 мм. В допълнение, дълбочината на долните модули се определя от пропастта между тяхната задна стена и стената на помещението и целта на бордовите камъни.

Необходимо е правилно да се проектира облицовката на комуникациите, преди да се проектира кухнята. Много неопитни строители правят вода, канализация и електрически контакти директно зад миялна машина или пералната машина, която след това се превръща в проблем, тъй като задната разликата в модулите е около 10 мм.

Стандартна височина на кухненските мебели
Стандартна височина на кухненските мебели

Височината на горните модули съответства на индивидуален проект и е ограничена само от въображението на собствениците на кухнята. Стандартните размери са: 500, 600, 700, 800 и 900 мм.

Дълбочината на горните модули варира между 320-450 мм. Дължината на модулите се извършва в съответствие с стъпките от 50 и 100 мм. Например, кухненските модули, в зависимост от площта им, ще имат размери 350, 400, 450, 500 mm или повече, но един от модулите ще бъде произведен в съответствие с необходимите размери.

Домакински уреди

Проектирането на кухнята няма да се направи, без да се вземе предвид местоположението на необходимото оборудване.

Стандартни размери на вградени и самостоятелни плочи: 450, 500, 600 мм.

Домакински уредиИма огромен брой видове мивки, но най-удобни са режийните с купата и крилото. Съвременната индустрия предлага много видове и размери хладилници. Единственото нещо, което трябва да вземе предвид дизайна на кухнята и мястото под хладилника, около 50 мм допълнително пространство за лесен монтаж.

Изготвяне на план за помещения

Самостоятелно проектираната кухня включва изготвяне на чертеж. За да направите това, трябва да измерите всички размери на стаята:

  • височина;
  • ширина на ниво монтирани модули (2200 мм);
  • ширина на нивото на масата (850 мм);
  • ширина на основното ниво (100 мм).
Кухненски план
Кухненски план

Тези размери са посочени в плана. За правилното развитие на проекта със собствени ръце е необходимо да се включат в плана планът и размерите на комуникациите:

  • местоположението на решетката;
  • местоположението на газовата тръба, печката или електрическото гнездо;
  • местоположението на водоснабдяването и канализацията.

Приложете към диаграмата всички видни места по стените (например вентилационната кутия) и размера на прозорците.

След като определите размера, можете да започнете да проектирате дизайна на бъдещата кухня. Според концепцията за изграждане на кухня може да бъде права, ъглова, U-образна или се състои от отделни модули на различни места.

По-горе споменахме стандартните размери на кухненските елементи, използвани от повечето производители, но, разбира се, дизайна на кухнята е индивидуално нещо и можете да използвате нестандартни размери. Тази опция ще се отличава с оригиналност, но също така ще струва повече.

Изчертаване на U-образната кухня
Изчертаване на U-образната кухня

Подреждането на елементите по схемата трябва да започне от ъгъла на стаята. В повечето случаи в кухненския ъгъл има мивка. Според правилото на "мократа зона" до мивката има съдомиялна машина и пералня. Мнозина не знаят как правилно да позиционират радиусните елементи. Между тях и стената е необходимо да оставите празнина от около 10 см.

Когато поставяте горните рафтове, трябва също да започнете от ъгъла. Особено внимание трябва да се обърне на компенсирането на разликите в ширината на горния ъглов модул и долната таблица. Това трябва да се направи на мястото на плочата, тъй като качулката трябва да е точно над нея.

След като дизайнът на кухнята е завършен, трябва да съгласувате всички размери. Също така трябва да помните размера на тръбите за централно отопление и перваза на прозорците.

Според този план може да се проектира проста функционална кухня. Ако желаете, можете да усложнявате дизайна си чрез добавяне на различни функционални и декоративни елементи: багажник, ниши, прозорци от витражи и др.

Ъгловата кухня
Ъгловата кухня

Индивидуален дизайн на кухня, направен със собствените си ръце, една чудесна възможност не само да се вземат предвид всички характеристики на помещението и личните желания на функционалност и дизайн, но и възможност да научат нещо ново, и сме горди да покажат на гостите кухнята като творение на собствените си ръце.

Но ако имате нужда от дизайн със сложни елементи, добре е да се свържете с професионален дизайнер. Можете също така да използвате готови кухненски проекти, направени с необходимите пропорции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Както в кухненския дизайн от 5 кв.м, е разумно да се използват на всеки сантиметър от площадаКакто в кухненския дизайн от 5 кв.м, е разумно да се използват на всеки сантиметър от площада
Кухни малки снимки 45 най-добри опцииКухни малки снимки 45 най-добри опции
Ъглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимкаЪглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимка
Проектиране на тясна кухняПроектиране на тясна кухня
Проектирайте малка кухня със собствените си ръцеПроектирайте малка кухня със собствените си ръце
Модерни ъглови кухниМодерни ъглови кухни
Как да украсим малка кухня?Как да украсим малка кухня?
Планираме интериора на малка кухня с размери 6 кв.м.Планираме интериора на малка кухня с размери 6 кв.м.
Как да проектираме кухненски проект с площ 9 кв.м. Експертна помощКак да проектираме кухненски проект с площ 9 кв.м. Експертна помощ
Интелигентни кухненски слушалки за малка кухняИнтелигентни кухненски слушалки за малка кухня
» » Как да създадете сами проект за кухня?