Как да украсим малка кухня?

Дизайн на малка кухня

Кухненските мебели за малка кухня могат да бъдат също толкова евтини, от ПДЧ, и скъпи? изработени от естествено дърво.

Но независимо какви мебели украсявате кухнята си, има някои правила, които ще позволят дори и най-малката стая да направят напълно комфортна и красива кухня.

Не ги пренебрегвайте и ще видите, че кухнята в Хрушчов не е толкова малка, колкото изглежда на пръв поглед.

Какво да търсите при закупуване на мебели

Предпочитайте ъгловите структури. Това могат да бъдат ъглови шкафове, дивани, рафтове. Също така, ъгълът може да бъде мивка, разположена в кухнята. Ъгловите мебели и ВиК ще разширят пространството. Това важи и за малките бани и за малките кухни.

Използвайте всякаква повърхност, за да избегнете допълнителни мебели. Ако инсталирате хоризонтален хладилник вместо обикновен хладилник, той може да се използва като маса. Едната повърхност може да бъде плоча-мивка. А ъглов хладилник, който вече е престанал да бъде рядкост, ще се побере в малко пространство.

Спестяване на пространство с помощта на маса за храненеНай-добре е да направите мебели по поръчка, като се обадите на професионалистите в къщата, които ще премахнат всички размери. В този случай можете да обзаведете кухнята с трансформатори, които лесно се сгъват, освобождавайки пространство.

Например, такива трансформатори могат да бъдат маса, стенни рафтове, ъглов рафт или издърпащи плотове за рязане на храна. Но ние трябва да дадем признание на съвременните производители.

Днес в магазините за мебели можете да си купите комплект дори и за най-малката ъглова кухня. Основно това е модулна мебел, която може да се комбинира по различни начини, обзавеждане на стая.

Мебелите са евтини, защото са направени от ПДЧ, MDF и други евтини материали. Сред предлаганите от производителите на комплекти за Хрушчов, ъглова мебели е в голямо търсене.

Ако имате малка кухня, не поставяйте маса за хранене там. Тя трябва да бъде доставена или в дневната, или на специално оборудвана лоджия, съчетаваща я с кухненския бокс. Друг добър вариант е да комбинирате кухнята с хола, като премахнете стената и поставите бар брояч вместо това.

Самостоятелната стойка ще служи като маса, удобен шелф и място, в което можете да седнете. Някакъв ъгъл на почивка. Освен това бар-броячът е оборудван с лампи. До него можете да окачите телевизионен панел на стената, който може да се види от салона и от кухнята. Стелажът изпълнява както функцията за разделяне, така и функцията за мебели.

Ако все още решите да поставите масата в кухнята, изберете малка кръгла или овална маса.

Ако кухнята е малка, тя никога не трябва да бъде затрупана с мебели. Придържайте се към минимализма. Инсталирайте само най-необходимите. За да съхранявате продукти, закупени за склад и излишък, използвайте чекмеджета, разположени в долната част на мебелите, над пода.

Цвят на мебелите и осветлението

Малка кухня в ярки цветовеОтдавна е известно, че светлите цветове визуално разширяват пространството, докато тъмните цветове правят стаята по-малка. Като се започне от това, закупуване на мебели за малка кухня, дават предимство на светли тонове. Нека тя да бъде мека мебел, сливайки се със стените.

Отлично, ако кухненските мебели ще бъдат елементи от прозрачно стъкло. Ако решите, че вашият кухненски бокс трябва да има ярки цветове, украсете с ярки цветове само една стена.

Например, поставете мебели с ярки цветове по една от стените на стаята. Ако мебелите ще имат гланцови повърхности, това също визуално ще увеличи размера на стаята.

В малка стая трябва да бъде светлина. Правилно подреждайте лампите и централния полилей, ако решите да го окачите, изберете светъл. Има още един добър трик, който можете да използвате, за да изглеждате голяма стая.



Изберете всеки висок елемент от интериора (например хладилник) и го поставете в далечния ъгъл. Ако направите това, малката стая ще изглежда по-голяма.

Още съвети за дизайна на интериора

Създаване на кухненски бокс, опитайте се да нарисувате стените в светъл цвят и окачете лека завеса или тюл на прозореца. Използването на огледала в интериора спомага и за увеличаване на пространството в стаята. От тях можете да направите престилка, която веднага ще направи кухнята просторна и оригинална. Огледалната мозайка изглежда стилна и модерна. Изненадващо, манипулирането на цветовете и осветяването може да доведе до отлични резултати.

Използване на вградените уреди за малка кухняДомакински уреди, без които днес няма семейство, да се опитат да го вграждат. Той е вграден в повърхността на мебелите.

Дори готовите слушалки имат такива специални ниши. Е, ако правиш кухненски ремонт "от нулата", се препоръчва да се осигурят ниши в стените. Това ще облекчи помещенията и ще ви позволи да разполагате с цялото необходимо оборудване.

Необходимо е незабавно да се осигури окабеляване и комуникации.

Не прекалявайте с декора

Разбира се, без декор, всяка стая изглежда безжизнена. Кухните в Хрушчов не са изключение. Така че го украсявайте с нещо. Може да бъде стенен часовник, ваза с цветя, снимка на стената. Но е важно да се спазва мярката, защото предметите на декор не трябва да затрупват стаята, а просто да поставят правилния акцент, като придават на кухнята индивидуалност.

Часовник или часовник, вграден в стената, който се слива със стената, ще се побере добре. Вази от прозрачно стъкло също изглеждат страхотно в тази стая с ограничен размер.

Комбинирана кухня с балконАко имате възможност не визуално, но наистина разширяване на стаята, тогава не забравяйте да се възползвате от тази възможност. Много собственици на Хрушчов съчетават кухнята с хол или лоджия, като увеличават пространството си и създават допълнителни жилищни квадратни метра в малък апартамент.

Ако искате да комбинирате кухнята с лоджия, предварително загрейте стаята, така че да може да се използва по всяко време на годината. Поставете голяма маса за хранене там и разтоварвате кухненския бокс, като организирате трапезария на лоджията.

И можете да го подредите по същия начин като кухнята, което го прави продължение на тази стая. Тогава ще бъде възможно да се инсталира дори голям хладилник и голяма пералня. В края на краищата, въпреки малките измерения на Хрушчов, понякога в него живеят и големи семейства.

Като обобщим горното, можем да изтъкнем следните важни точки за избора на мебели.

Основните правила, които се препоръчват, са:

  1. Опитайте се да изберете мебели, така че да е възможно най-функционална. Кухненският комплект не трябва да се състои от много елементи, в противен случай той ще затрупва пространство.
  2. Предпочитайте ъглови структури, трансформатори и мебели от прозрачно стъкло.
  3. Цветът на мебелите трябва да е лек.
  4. Изграждане на домакински уреди или на повърхността на мебелите или на стените.
  5. Използвайте ярка светлина и огледални повърхности.

Ако всичко е направено правилно, дори най-малката кухня в Хрушчов ще се превърне в удобна стая, където искате да прекарате времето си.

И това означава, че наемателите на апартамента винаги ще имат вкусна храна. Бъдете сигурни, че ще оценят вашите усилия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Както в кухненския дизайн от 5 кв.м, е разумно да се използват на всеки сантиметър от площадаКакто в кухненския дизайн от 5 кв.м, е разумно да се използват на всеки сантиметър от площада
ABC на интериора как да поставите кухненския комплект правилно на всеки квадратABC на интериора как да поставите кухненския комплект правилно на всеки квадрат
Правилни съвети и идеи за оформлението на кухнятаПравилни съвети и идеи за оформлението на кухнята
Как да направите малка кухня уютна и красива снимка интериорен дизайнКак да направите малка кухня уютна и красива снимка интериорен дизайн
Тънкостите на дизайна на удобен кухненски бокс от 2 на 2 метраТънкостите на дизайна на удобен кухненски бокс от 2 на 2 метра
Критерии и правила за избор на кухненски комплектКритерии и правила за избор на кухненски комплект
Кухненски комплект за малки кухненски снимки и съветиКухненски комплект за малки кухненски снимки и съвети
Снимка на малките ъглови кухниСнимка на малките ъглови кухни
Планираме интериора на малка кухня с размери 6 кв.м.Планираме интериора на малка кухня с размери 6 кв.м.
Интериорен дизайн на малка кухненска снимка примери за компактна кухняИнтериорен дизайн на малка кухненска снимка примери за компактна кухня
» » Как да украсим малка кухня?