Ъглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимка

Снимка на ъгловата кухня за 12 квадратни метра

Кухня за 12 квадратни метра. m остава мечта на много собственици на малки уютни кухни. В края на краищата, идеята за кухня дизайн 12 квадрат. m може да бъде много различно. В тази стая може всичко, което е необходимо за по-удобно за готвене, но все още има място за трапезария и малък диван. За съжаление дори такива добри помещения лесно могат да бъдат развалени. Често собствениците, като се стреми да направи стаята по-функционални и по място всички правилните неща и мебели, отпадъци pomeschenie.Poetomu основна задача на собствениците - не "измама", в опит да се разшири пространството визуално, тъй като тя е свързана с малка кухня, но не да развалят неговия излишък мебели и украса елементи.

Избиране на оформлението за стаята

Първото нещо, от което трябва да решите, е изборът на оформлението. В момента има 6 основни опции:

  • Един ред. С това планиране, цялата мебел и техническо оборудване, необходимо за работата (бордюр, хладилник, печка и др.) Са разположени по една стена, а трапезарията е оборудвана от противоположната страна или от края. Добър вариант за тесни пространства, кухни в таванско помещение, кухненски и хол дизайн 12 кв.м. м, за да оборудваме кухненския бокс в студиото.

Дизайн кухня-хол 12 квадратни. m

  • Двуредовото оформление е по-подходящо за квадратни или удължени помещения. В този случай всички мебели се намират на противоположните стени. В този случай най-малко 120 см свободно пространство трябва да остане между редовете.

Идеи за дизайн кухня 12 квадратни. m

  • Ъгловото или L-образно оформление се счита за най-простият, удобен и най-популярен вариант, идеален за всички видове стаи, независимо от стила, формата и района. С ъгловото оформление можете удобно да поставите всички работещи мебели и в свободното пространство да направите пълен кът за хранене.
  • U-образното оформление е подходящо за стаи с квадратна форма или в комбинация с всекидневна. Мебелите се намират, както следва: една стена - дълга напречна греда (от 2 м), разположена успоредно на "крила" (дължина - най-малко 1,5 м).

Идеи за дизайн кухня 12 квадратни. мм оформление

  • C-образната версия също е подходяща за кухня, която е съчетана с хол или трапезария. Това оформление ви позволява максимално да използвате наличното пространство.
  • Островът е един от най-модерните и удобни възможности за просторна кухня. В този случай един елемент се намира в центъра на кухнята, отделен от другите мебели.

Островът може да служи като допълнително работно място - той прави работен плот от издръжлив материал, инсталира мивка или плоча, осигурява удобни шкафове за съхранение на прибори и инструменти. Едновременно с това островът може да служи като бар - допълнително място за закуска или бърза закуска.

Дизайн на кухненски дизайн

За да промените ситуацията в кухнята доволни, малко промяна тапет и купуват нови мебели. На първо място, експертите препоръчват да се направи проект, който да помогне да се вземат предвид всички нюанси, да направят кухнята възможно най-удобна и ергономична.

Дизайнът на кухненския план е 12 квадратни метра

На първо място, е необходимо да се вземе предвид броят на хората, живеещи в апартамента, дали има малки деца сред тях (ако не, дали е планирано да се попълни семейството в бъдеще). Това до голяма степен ще зависи от стил решение и дизайн на кухнята 12 квадратни метра.

Следващата стъпка е да се определи предназначението на кухнята. Ако това е необходимо само за готвене и семейни вечери са планирани в трапезарията или хола, тогава не е необходимо да поставите маса за хранене в кухнята. Можете да направите само кухненски остров или бар-брояч. Ако няма отделна трапезария и в зоната на хола не ви позволява да направите трапезария, то за нея трябва да отделите място в кухнята.

Също така е важно да се изчисли броят на домакинските уреди, които ще бъдат в кухнята. Трябва да се помни, че някои ще заемат място, докато други домакински уреди могат да бъдат вградени. Ако семейството има домашни любимци, тогава трябва да разпределите място, където можете да поставите купи за храна и вода.

Проектиране на кухненски обекти 12 м2

Освен това е необходимо да се реши как да се използва кухнята, в допълнение към готвенето. Модерните дизайнерски проекти на кухнята от 12 м2 предполагат не само поставянето на телевизора в кухнята, но и по-необичайни решения: подреждането на зона за отдих, малка зелена зона, аквариум и т.н.

Стилно кухненско решение

Като си помислихте за всички тези моменти, можете да преминете към избора на стил. Кухненски интериор 12 кв. М метровете могат да се изпълняват в който и да е стил - районът ви позволява да внедрите идеи за дизайн. Основното е, че ситуацията в кухнята се съчетава с интериора на други помещения в апартамента. Направете го така, че хай-тек да върви добре с класиците е почти невъзможно.

Класиците никога не излизат от модата и не се отегчават с времето, така че тази опция ще бъде добра за украса. Дизайнът на кухнята на 12 м в класически стил се характеризира със специална селекция от мебели: обикновено за създаване на среда изберете масивна мебел от естествени материали с богата украса. Във вътрешността на кухнята в класически стил се използват декоративни елементи: фитинги, резбовани фасади, скъпа декорация. Стандартна цветова схема: различни нюанси на кафяво, бяло, бежово, естествени нюанси на червено, зелено и жълто. Разрешено е да се използват както монофонични тъкани, така и печат. В последния случай се предпочитат зеленчукови, флорални или zoomomati.

Дизайнерски проекти на кухня от 12 м2 в класически стилОсновният проблем на кухненския интериор е 12 м в класически стил - модерни домашни уреди. То трябва да бъде скрито, за да не се нарушава хармонията на стаята. Важно е да не прекалявате с големината на мебелите, тъй като е много масивно, ефектът от "затрупването" на стаята е възможен.

За тези, които предпочитат по-модерен интериор, идеалният вариант на кухненския дизайн на 12 квадрата в стила на минимализма е идеален. Ясни линии, необичайни комбинации от цветове, минимум декоративни елементи - със сигурност ще удовлетворят почитателите на реда и свободното пространство.

Проектиране на кухненски проекти от 12 м2 в стил на минимализъм

Високотехнологичният стил ще направи възможно кухнята на обикновен апартамент да се превърне в сфера на съвременните технологии. Ето защо, дори в кухнята трябва да има мебели в модерен стил, най-новите домакински уреди, както и изобилие от метал и стъкло.

А за феновете на античността ретро стилът се вписва перфектно. Намерете подробности за ситуацията няма да бъде трудно: повечето производители произвеждат мебели и домакински уреди, стилизирани "антични".

Оригинален дизайн на кухненски интериор

В модерните дизайнерски проекти преобладава интересна тенденция: в опит да се подобри функционалността на стаята дизайнерите преместват в стаята функциите на друга стая. Така че понякога има странни комбинации, като вана в спалнята, но понякога идеите са много оригинални. Например, дизайнът на кухнята е 12 кв.м. м с диван.

Кухненски дизайн 12 кв. М. м с диван

С помощта на мебели в кухнята можете да направите легло или допълнителна зона за отдих. В първия случай е по-добре да поставите разтегателен диван. След това вечер ще бъде възможно да се разпадне, след като направи място. През деня диванът може да бъде сгънат и след това той ще служи като седалка близо до масата за хранене.

В допълнение, дизайн на кухнята 12 квадрат. метра с диван ви позволява да използвате по-икономично пространството, ако апартаментът като цяло е малък. Спалнята може да бъде разположена и над кухнята. Ако височината на таваните позволява, тогава спалното помещение е разположено над кухненските шкафове и работната повърхност и стълба е поставена до него, за да е по-удобно да влезе в спалнята.

Кухнята може да се комбинира с хола - този метод е подходящ за студио апартамент. Всекидневната може да бъде разделена с бар, мебели и дори диван. Ако таваните в апартамента са високи, можете да повдигнете пода в кухнята малко, създавайки един вид подиум. Това решение се счита за много стилно и модерно.

Кухненски дизайн 12 кв. М. м с хол

Също така се случва, че стаята има достатъчно площ - едни и същи 12 квадратни метра. м, но формата не трябва да експериментира - например, ако кухнята е твърде тясна. В този случай, идеалното оформление на U-образната работна мебел ще бъде идеално. Трапезарията може да бъде разположена или извън кухнята, или оборудвана далеч от работното място. Също така е необходимо да се вземат предвид няколко детайла: закачете повече таванни светлини, не инсталирайте прекалено много шкафове за ястия (достатъчно 1-2 и задължително с прозрачни стени).

Кухненски интериор с балкон

Това се случва, че от кухнята има изход към балкона. Това в никакъв случай не е недостатък на планирането. Напротив, балконът ще помогне за облекчаване на основната стая: тя ще служи като складово помещение. Кухненски дизайн 12 кв. М. метра с балкон в този случай е да се изпълняват в един стил. На балкона можете да организирате шкафове за храна или кухненски прибори.

Ако планирате да запазите балкона като отделна стая, можете да направите имитация на тераса на балкона за лятна вечеря в семеен кръг или почивка. Кухненски интериор 12 кв. М метра с балкон, построен на същите принципи като без балкон. Основната задача - да изберете завеса или щори, които няма да бъдат изхвърлени от общия интериор.

Кухненски дизайн 12 кв. М. м с балкон

Ако районът не изглежда достатъчно голям, можете да разширите стаята, като го съчетаете с балкон или лоджия. Това може да стане чрез премахване на стената (разбира се, стената не трябва да бъде носител). Това ще добави няколко ценни метра и ще ги използва за домашни цели.

На бившия балкон можете да оборудвате работната площ. Там можете да поставите мебелен комплект, хладилник. След това в бившата кухня можете да организирате удобна трапезария и зона за почивка.

Друга възможност е да напуснете работното място на същото място и да прехвърлите обяда на бившия балкон. И двете функционални области могат да бъдат разделени от екран или дял.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня 12 кв. М идеи и решенияКухня 12 кв. М идеи и решения
Кухненски опции и правила за избор на оформление за малки и големи помещенияКухненски опции и правила за избор на оформление за малки и големи помещения
Кухненски дизайн 10 квадратни метраКухненски дизайн 10 квадратни метра
Кухни малки снимки 45 най-добри опцииКухни малки снимки 45 най-добри опции
Кухненски интериор 12 кв. М, за да не губят място в мебелите технически ексцесииКухненски интериор 12 кв. М, за да не губят място в мебелите технически ексцесии
Как да направите малка кухня уютна и красива снимка интериорен дизайнКак да направите малка кухня уютна и красива снимка интериорен дизайн
Вътрешни квадратни дизайнерски предложения за холВътрешни квадратни дизайнерски предложения за хол
Как да украсим малка кухня?Как да украсим малка кухня?
Как да се организира кухня за 4 кв. М?Как да се организира кухня за 4 кв. М?
Кухненски интериор 6 кв.м.Кухненски интериор 6 кв.м.
» » Ъглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимка