Кухненски декор опции

След завършването на обновяването на жилищното пространство има желание красиво да украси новото пространство. Оформете оригиналния кухненски декор с допълнителни елементи, които винаги са на разположение. Но за да се отговори на въпроса кое от тях е по-добре да се използва в кухнята, е необходимо да се опишат подробно спецификите на дизайна на функционалния интериор.

Общи изисквания за украса

Декорът на кухненското пространство трябва да отговаря на две изисквания: да бъде практичен и естетически едновременно. Важно е да се вписват в стила на декорация на общия проект, така че ако кухнята е направена в стила на хай-тек, че не е необходимо да се поставят на масата ваза с един куп лавандула, виси на пакети от лук и суха чушка.

Кухненски декор опция

В идеалния случай, ако се използват, нещата могат лесно да бъдат премахнати от стената по всяко време, измити и почистени от прах и мръсотия. В кухнята се подготвя непрекъснато нещо, през цялата стая излитат облаците пара и заедно с тях частици мазнини. Те се намират на всички повърхности, включително декоративни елементи за кухнята. Поради това е полезно да се придобият онези елементи, които ще позволят пълноценна грижа.

Важно е материалът, от който се правят декорните елементи, да е не само красив, но и устойчив на влага. Дори и при добра вентилация винаги в описаната стая има висок праг на влажност.

За кухнята е по-добре да изберете хигиенни орнаменти, така че клони от дървета, нишки от мъниста, висящи от снимките, разпадаща се боя - непрактичен вариант на допълнителен дизайн. Такива обекти бързо се превръщат в колектор на прах и не изглеждат много естетически.

Елементи за декорация на кухнята

За декорацията на кухнята традиционно се избират две стени: тази, в която се намира работната престилка, печката и мивката, и тази, в която е оборудвана трапезарията. Първата стена има свои собствени особености, сред които може да се разграничи:

  • Ограничено пространство.
  • Силно излагане на влага и мръсотия.
  • Декоративни плочки, които ограничават полето на действие за реализацията на фантазията.

Кухненски декор опция

При такива ограничения е трудно да излезе нещо интересно, но има стандартни идеи, които се използват в завършените работи на опитни дизайнери. Те показват колко интересни винилови етикети, декоративна живопис, както и тапети, покрити с темперирано стъкло, вместо обикновената престилка, работят върху това пространство.

Второто пространство предлага големи възможности за фантазия, които се реализират, като се вземат предвид размерът и мащабът на стаята. Така че в голяма кухня цялата стена често се разпределя под тапета. Но в малка кухня е по-добре да се използват бижута, които са малки по размер. В този случай няма да има смисъл за наличие на затрупано пространство.

Часовник в кухненския декор

Индивидуалните предмети помагат да се направи уютна функционална стая. Класическо решение за декориране на голяма свободна стена е часовникът. Те идеално се вписват в стилистичните концепции, основното е, че външният дизайн съвпада с концепцията за дизайн. Вземете много оригинален дизайн, ако виси в кухнята не е сам, а няколко часа с различни размери, различни форми, но един стил. За продажба е лесно да се намерят часовници, направени в темата на кухнята. Те ще бъдат подходящи да изглеждат в интериора. Ако желаете, можете сами да събирате големите часовници с помощта на наличния материал: чинии, лъжици, вилици. Всеки ще има собствена визия на дизайна в този случай, но нека часовникът да бъде фабричен.

С часовника украсява стената на канала. За да направите това, боядисвайте стената в тъмен цвят, точно на средно място - голяма хромова стрелка, а цифрите не, защото дори и без това ще е ясно колко е часът.

Часовник в кухненския декор
Този елемент на декора изглежда впечатляващ и обикновено се използва при изпълнението на високотехнологичен стил.

Моля, обърнете внимание! Простотата на настаняване е основният положителен момент за използване на часовника като кухненски декор.

Плочи и тави

Декорация на стени с помощта на плочи е традиционна техника, която често се използва за украса на кухненското пространство. Използва се в изпълнението на източните интериори, класиката и страната. Плочките се поставят в шкаф със стъклени рафтове или се окачват на стена.
Има стандартни схеми, които позволяват декоративно да имате плочки с еднакви размери. Красиво гледайте песните, където са:

  • висят в един ред;
  • са подредени под формата на вълна;
  • формират някаква геометрична фигура;
  • очертайте арката;
  • са подредени в произволен ред;
  • формират симетрична група с относително голяма картина.


Декорация на стени с плочи

Моля, обърнете внимание! Оригиналните системи за закрепване ще добавят декоративност към композицията. С тяхна помощ те постигат целостта на възприемането на общата картина, единството на стилното решение.

Вместо плочи, декорирани със стени и красиви подноси, направени в техниката на картината на Зостово. Ако те попаднат в стила на кухнята, то незабавно ще стане нейната грандиозна украса. В тези елементи на декора се усеща ръката на опитен художник. Това е, което се оценява при създаването на луксозен интериор.

Декоративни рафтове

Кухненските рафтове са практичен и естетически елемент на декора. Рафтовете са снабдени с комплект държачи за хавлии, чаши с дръжки, стъклени чаши. Такава система за съхранение и спестяване на място, и ще поддържа ред в кухнята. На откритите рафтове поставете чинии, които не искате да се скриете в килера. Показването на прибори помага за създаването на уютна атмосфера, така че дизайнерите често използват тази техника.

Снимки и снимки

Снимките и снимките са тривиални движения, които не губят значение с времето. Парцелът на снимката, както и рамката и стилистиката на стаята трябва да създадат едно пространство за дизайн. За украса на стените се използват ландшафти и цветя, все още живи същества и пастори, направени в техниката на декупаж. Интериорът ще бъде красив, ако цветовете, използвани за писане на снимките, ще дублират цветовете на текстила или стенните облицовки. Вместо снимки, използвайте един голям винил стикер или снимка на членове на семейството виси на стената до масата и столовете.

Декор на стените в кухнята с цветни снимки

Моля, обърнете внимание! Дизайнерите за дизайна на кухнята доброволно използват модулни фотографски изображения, към които изображението се прилага чрез отпечатване. С тяхна помощ се прави една снимка. Модулите са затворени на кратко разстояние един от друг. Получаването на визуално разширяване на изображението увеличава пространството, принуждавайки всеки да внимателно изучава предмета на изображението. Този дизайн се подчертава, отвлича вниманието от ненужните елементи и прави стария вътрешен звук нов.

Ако стената е свободна, е по-добре да украсите тапет. Това е смело, но интересно решение. Той винаги ще привлича вниманието към себе си, затова е целесъобразно да се подхожда с отговорността към избора на парцела. Важно е да изберете хармонична комбинация от цветове и парцели. Големите рисунки не са подходящи в малките кухни, но изглеждат страхотни панорамни пейзажи, визуално разширяващи границите на малко пространство.

Шаблони дъски

В стила на модерните дизайнерски концепции са идеално прилепнали дъски. Те ви позволяват да пишете съобщения един с друг с помощта на креда, да обозначавате дневното меню, да правите всякакви напомняния и да напишете рецепти. Шлифтовото покритие се прилага както за определена част от кухненското пространство, така и за цялата му стена.

Стелаж в кухнята

Ако няма желание да се използва такъв радикален декор, той се заменя със самозалепващ се филм с покритие за оловото. До този обект идеално изглежда естествено дърво (отворени рафтове) или бамбук (щори на прозорци). Подкрепи описания елемент на декора може да бъде камък на пода от сив цвят. При отсъствието на свободни стени повърхности, самозалепващ се филм е по-добре да лепи хладилника, някои кухненски фасади. Това също ще изглежда грандиозно.

Изкуство живопис

Живописът е самостоятелен елемент на декора, много ярък и обем. Парцелът и цветовете за боядисване се избират според същите принципи като парцела на фото тапетите. При отсъствието на художествен талант готови шаблони помагат да се боядисат стени. Те се продават в специализирани магазини. С помощта на шаблони е лесно да се направи не само чертане, но и да се направят различни надписи. Те демонстрират вкуса на собствениците, отразяват възгледите си за живота и живота, придават чар на декорацията на кухнята.

Боядисване на стените в кухнята

Насипни панели

Виж цветни кухня и изместване панели, изработени с ръцете си, но само ако съставът резонира на фигурата върху тапет, цвят сходство с избран текстил или се използват с керамични плочки, от които формират работна престилка. Готови идеи за изработване на обемен панел помагат да се правят снимки на работата на опитни дизайнери. Те са направени от всичко: сушени цветя, керамични фигурки, стъклени бутилки и конуси с необичайна форма. Посоката, която позволява създаването на флориуми с помощта на колби, придобива популярност.

Обобщение по темата

По този начин има голям избор от опции за оригиналния декор на кухнята. Тези, които са богати на фантазия, сами измислят и правят нещо със собствените си ръце от импровизирани материали. Гамата от магазини, които продават декоративни елементи, също отваря неограничени възможности за декориране на кухнята. Непрекъснатите експерименти в определената посока, проучването на готовите работи, търсенето на нови оригинални решения ще създадат интересен и уникален интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски мебелиКухненски мебели
Сив в интериораСив в интериора
Какво трябва да бъде кухнята в стила на минимализма?Какво трябва да бъде кухнята в стила на минимализма?
Арт деко стил в кухнятаАрт деко стил в кухнята
Етаж в кухнятаЕтаж в кухнята
Декоративните плочи на стената са прости и красивиДекоративните плочи на стената са прости и красиви
Интересни реколта идеи за кухнята и съвременниИнтересни реколта идеи за кухнята и съвременни
Дизайнът на кухнята в студиото е колко добре е отворен оформлениетоДизайнът на кухнята в студиото е колко добре е отворен оформлението
Експлозивната смес от градски минимализъм и селска странаЕксплозивната смес от градски минимализъм и селска страна
Опции за дизайн на кухненския боксОпции за дизайн на кухненския бокс
» » Кухненски декор опции