Декоративните плочи на стената са прости и красиви

Декорация на стени с плочи

След завършване на ремонта, много домакини имат въпрос за допълнителната декорация на интериора. Декоративни плочи на стената - един от тези орнаменти, от които не много се помни. В много случаи веднага идвайте на ум за картини, вази или фигури от различни материали. Но нека да бъдем честни, всички тези интериорни предмети са наранени и изглеждат банални, дори независимо от цената им. Тогава защо декорирате интериора да изглежда естетически и в същото време оригинален? Отговорът е: декоративни плочи на стената, които можете да си направите, да си купите подарък магазин или да купите в онлайн магазин.

Такива плочи могат да бъдат закупени в различни цветове, те могат да бъдат както класическа кръгла форма, така и квадрат. Интересно решение е да ги комбинирате. Ще ви разкажем някои тайни за правилното комбиниране на декоративните плочи:

  • не забравяйте да обърнете внимание на цветовата схема на интериора, която трябва да съответства на нюансите на интериора;
  • Дизайнерите препоръчват поставянето на ястия, например от големи до малки;
  • ако съдовете се претеглят пропорционално, това ще даде на интериора строгост и яснота;
  • Не забравяйте и за други декорации в интериора, които също трябва да съвпадат цвят с декоративните плочи.

Стенен декор

Такива декоративни чинии на стената изглеждат много органично в трапезарията, хола и кухнята, дават им уют и в същото време изглеждат съвременен.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Изкуствени цветя: използват се за интериор.

Кои плочи да избирате?

Разбира се, няма определени строги правила за поставянето на такъв декор, всичко зависи от въображението на домакинята. Има обаче много важна препоръка, която вече я споменахме по-горе: правилната цветова схема. Ако къщата ви е направена в студени нюанси, тогава цветът на плочите също трябва да попадне в тази цветова схема. Така че, за интериор в светлосиня цветова палитра от лазурно или синьо оттенък, както и основни цветове: бяло и сиво. Самият модел може да бъде направен във всякакви цветови решения, основното е, че основният цвят на декоративното ястие трябва да съответства на оттенъка на интериора.

Не забравяйте за стила, в който е направена къщата ви. Ако холът и кухнята са в стила на лека френска Прованс, тогава ястията с цветен печат са идеални. За интериора в стила на изкуството деко хармонично се поставят плочи с абстрактни мотиви, ярки и изразителни цветове. Различни варианти на декоративни плочи се предлагат от много онлайн магазини.

Препоръчваме да прочетете нашата статия Кухня в стила на Прованс: снимки и идеи за оформление.

Сувенирни плочиАко вашият интериор е направен в стила на минимализма, няма ненужни подробности, важно е декоративните плочи да отговарят на същите изисквания. Обърнете внимание, че избраните ястия в палитрата им нямат повече от три хладни нюанса, а моделите им се комбинират.

Често при декорирането на къща любовници използват сувенирни плочи, донесени от други градове. Според дизайнерите това не е най-добрият вариант, ако, разбира се, плочите не се вписват перфектно във вашия интериор.

Смята се, че най-добрият избор е декоративна чиния, изработена от немски порцелан от Майсен. Повече от 300 години продуктите на компанията се считат за показател за просперитет и успех.

Поставете плочите на стената

Декорирането и поставянето на декоративни плочи по стените може да бъде във всякакъв ред, както позволява фантазията и желанията. Ако първо сте решили да опитате този вид декор, тогава ще ви дам няколко съвета:

  • ако искате да се съсредоточите върху определена част от стената, например върху скъпа антична маса или бюфет, препоръчва се поставянето на плочите в една хоризонтална линия;
  • за стая, където интериорът се основава на симетрия, плочите също се поставят в една права линия, разстоянието между тях трябва да бъде точно същото. Трябва също да се отбележи, че плочите трябва да бъдат с еднаква форма, колкото е възможно по-близо до стила и размера;
  • Ако къщата има широка стена и трябва да изгладите празното пространство, тогава методът "вълна" е перфектен. За да направите това, вземете обикновен молив и по цялата стена нарисувайте линия, наподобяваща вълна. След това, по този ред, поставете плочите;
  • в случай, когато трябва да запълните пространството над огледалото, изберете овални или кръгли пластини и смело място над този обект;
  • за домакини, които искат нещо по-интересно от разположение под формата на вълна и в права линия, можете да използвате опцията за декориране на шаблона тип. За да направите това, ще ви трябва плочи с различни форми и диаметри. Можете да поставите под формата на звезди, шарки или снежинки.

Метод на вълната

Отделно под декоративните плочи можете да си купите специални скрепителни елементи за стени или щандове. Стендовете за декоративни плочи могат да бъдат изработени от различни материали, но по-често произлизат от ковано желязо с различни модели.

Прочетете също нашата статия Декор за къщата със собствените си ръце: оригинални идеи.

Плочи за декорация със собствени ръце

Ако няма възможност да купите такива плочи или от избора, представен в магазина, нищо подобно, е съвсем реалистично да направите тази украса себе си.

Ще ви трябва: бели плочи, бои и лакове. Можете да украсите по всякакъв начин, има много от тях. За начало можете да опитате да рисувате с акрилни бои. Ако техниката за рисуване не е изработена, можете да отпечатате всякакви снимки, които харесвате на принтера, от интернет, след това да ги прехвърлите на табела с копие и да нарисувате полученото изображение.

Правене на декоративна чиния със собствените си ръце

Препоръчва се да се работи с керамика от керамика, защото е по-гъвкава и слоевете боя попадат по-равномерно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите на стената стени Майсторски клас за създаване на стени плочиКак да поставите на стената стени Майсторски клас за създаване на стени плочи
Цветно стъкло във вътрешността на вазата, лампи, съдовеЦветно стъкло във вътрешността на вазата, лампи, съдове
Как да изберем идеята за подарък за юбилейна сватбаКак да изберем идеята за подарък за юбилейна сватба
Декориране на помещения с тухлиДекориране на помещения с тухли
Картините в интериора украсяват апартамента правилноКартините в интериора украсяват апартамента правилно
Всички тайни за тапети с ивициВсички тайни за тапети с ивици
Пачуърката в интериора е монотонно щастиеПачуърката в интериора е монотонно щастие
Плочи тапети в интериора извън време и стилПлочи тапети в интериора извън време и стил
Домашни тротоарни плочиДомашни тротоарни плочи
Декоративни стикери на стенатаДекоративни стикери на стената
» » Декоративните плочи на стената са прости и красиви