Златната косаЗлатната косаЗлатна коса нарича постоянен ръст трева от 25 до 120 см, с продълговато-яйцевидни базалната стъблата и листата на гладка право стъбло. До края на лятото растението цъфти с малки жълти цветя, събрани от съцветия. Намерено навсякъде освен Арктика, избора за растежа на широколистни, иглолистни, смесени, бор и бреза гори, както и храсти, влажни ливади и скалисти склонове.

Терапевтични свойства на златната коса

Повърхностните и подземните части на тревата се считат за терапевтични. Надземните съдържа голямо количество на сапонини, алкалоиди, аскорбинова киселина, фитостероли, рутин и флавоноиди. В заболявания като холецистит, хепатит, импотентност, запек и гастрит с повишена киселинност се препоръчва използването на настойката от листата, цветята и стеблата thoroughwax трева. Също така е полезно да ги настояваме и да ги пием при лечението на треска и неврози. Прилагането на листата на растението към раните дава положителен резултат. Ефективните антипиретични и антихелминтични средства са цветята и плодовете на растението.
Особено се оценява златната капиляра заради положителния й ефект върху черния дроб, който предпазва от въздействието на различни нефтохимични емисии във въздуха. Според клинични проучвания това растение е незаменима при пречистването на нашето тяло от радиоактивно излъчване. Той е ефективен при лечението на цироза на черния дроб.
При всяко чернодробно заболяване се препоръчва да се пие чай, приготвен по следната рецепта: Налейте 1 чаша вряла вода в чаша вряща вода. натрошени трева трева и настояват за около 3-4 часа.
Също полезни свойства са подземната част на това растение. Неговите корени се използват при лечение на сърдечни заболявания и храносмилателни органи, метеоризъм (като лаксатив), треска (диафоретика), бъбречни заболявания и респираторни инфекции. Традиционната медицина препоръчва използването на корена на златната гърда за лечение на женски заболявания, пиодермия, замаяност, главоболие, различни дерматози, очни заболявания.
Отвара от подземната част на златната трева увеличава притока на мляко по време на лактацията и има общ тонизиращ ефект върху цялото тяло.
Коренът на растението има свойства за детоксикация и следователно е ефективен за ухапвания от змии и отравяния.
Вещества, които съдържат трева володушка, могат да инхибират патогенната микрофлора на микроорганизмите, така че те се използват в борбата срещу дисбактериоза, ентерит и ентероколит. Той също така се счита за обещаващ инструмент за лечение на заболявания, причинени от вируса на имунната недостатъчност.
В козметичната индустрия златната коса се използва като средство за предотвратяване на целулита. Редовното му използване спомага за намаляване на холестерола и регенерирането на клетките. Момичетата трябва да обърнат внимание на факта, че сутрешното почистване с отвара от волостични цветя премахва пъпки и капилярно зачервяване на кожата.
Съществуват обаче и противопоказания за употребата на това лекарствено растение. Препаратите от тревата на париета не могат да се предписват на хора, страдащи от стомашни и дуоденални язви, гастрит: свръхкиселин и с ниска киселинност и холелитиаза.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на косата, приложение, противопоказанияХарактеристики на косата, приложение, противопоказания
Карамфил богат полезни свойства, отглеждане и грижиКарамфил богат полезни свойства, отглеждане и грижи
Тъкани описание, характеристикиТъкани описание, характеристики
Злокачествен AstragalusЗлокачествен Astragalus
Къде расте раковината?Къде расте раковината?
Лечебни свойства на Aralia ManchuЛечебни свойства на Aralia Manchu
Описание на северните пролифератори, размножаванеОписание на северните пролифератори, размножаване
Удивително - до въртенеУдивително - до въртене
Smolovka обикновен клапан - първа помощ за много заболяванияSmolovka обикновен клапан - първа помощ за много заболявания
Жълти желеобразни листа и сортовеЖълти желеобразни листа и сортове
» » Златната коса