Предимства на котлите за твърдо гориво за продължително изгаряне

Котел на твърдо гориво

За съжаление, много повече Не всички руски селища са централизирана система за доставки на газ, в резултат на което населението трябва да се използва за отопление на помещенията е твърдо дълго изгаряне бойлер.

Този модерен метод на отопление във всяко отношение надминава традиционните пещи, които се отопляват с дърва или въглища. Факт е, че това, сравнително скорошно устройство за отопление, може лесно да загрява не само жилищната сграда, но и малка търговска сграда и със значително икономия на гориво.

Принцип на работа и класификация на котлите

Котлите за продължително изгаряне могат да работят дълго време, при условие че горивото периодично се подава в тях. Ако тази процедура се извършва на всеки 3-7 дни, вашата отоплителна система може да функционира непрекъснато през отоплителния сезон. В този случай можете да използвате като гориво:

  • дърва за огрев;
  • брикети;
  • въглища.

По същество твърдо гориво котли закупени за домакински нужди, вече готови, т.е. промишленото производство, но също така е възможно да се произвежда твърд горивен твърд горивен котел от собствените му ръце. Има и промишлени инсталации, инсталирани в отделни помещения.

Гориво за котела

Съвременният пазар предлага на собствениците на жилища няколко типа описани отоплителни системи. Така например, те са разделени според вида на използваното гориво и метода на компресиране. В същото време повечето съвременни устройства работят върху дърва за огрев, както и топче - специални гранули, изработени от дървени стърготини, стърготини и други отпадъци от дървесина.

Що се отнася до метода на изгаряне, това е предимно просто изгаряне. В същото време котлите с по-висока ефективност също са на пазара и работят с принципа на генериране на газ. За техните кутии, те обикновено използват както дърва за огрев, така и дървения газ. Зависими и независими системи също се отличават.

Структурата на котела в схемата

Що се отнася до основния принцип на експлоатация на твърд горивен котел с дългосрочна продължителност, той се състои от следното: горивото се поставя в обемна горивна камера, уплътнява се и се запалва. Атмосферният кислород се вкарва в камерата посредством вентилатор и въздуховод. Топлината, получена в резултат на процеса, се прехвърля в приемника за топлина, откъдето се разпределя от отоплителната система през помещението.

Размери на котела на диаграмата

Средно описаните камери за горене котли имат обем от 500 кубични метра. dm, което позволява устройството да работи за няколко дни без участие в този човешки процес.

Професионални горивни котли с дълъг живот

Котлите за твърдо гориво имат редица предимства, които ги различават от другите методи за отопление на помещенията. Например, те могат да включват:

  • голям обем камина;
  • възможността за използване на почти всеки вид твърдо гориво;
  • висока топлинна мощност;
  • отлично представяне при икономия на гориво;
  • екологосъобразност.

Отделно е да се спомене възможността за работа в автоматичен режим. Същите модели, които работят с пелети, могат да затоплят стая за няколко дни без участието на човек в този процес. В същото време можете да сте абсолютно сигурни, че няма да има непредвидена ситуация - няма да има огън в къщата ви.

Размери на котлите

Струва си да се отбележи един съществен недостатък на такива структури. Факт е, че котел с продължителен изгаряне е много скъпо удоволствие главно поради своята мощност. Повечето от индустриалните модели идват от $ 1000 или повече. Тази цена спира много собственици на жилища и предотвратява разпространението на този начин на отопление у нас.Камерата на котела

Много собственици на жилища, за да инсталират в своята домова такава система, се занимават със собствена инсталация и производство. По този начин е възможно да се спести значително при закупуването на промишлено устройство.

Самостоятелно сглобяване на котела

Ако решите да направите котел за твърдо гориво за продължително изгаряне, не забравяйте, че това устройство не е много лесно да се сглоби и неточностите при неговото производство могат да доведат до експлозия.

Започнете да събирате котел за твърдо гориво за продължително изгаряне със собствените си ръце, не забравяйте да изберете чертежи за него. Например, схемата на много популярен минен тип бойлер може лесно да бъде открита в интернет. Той може да работи с всички видове твърдо гориво и има ефективност от 75. Той работи с помощта на автоматизация и минималната му мощност е 15-20 kW.

Принципът на пиролизата се основава на конструкцията на такава структура - при изгаряне на гориво, което не е дърво, а на горивен газ, синтезиран от дърво. В този случай котлите на твърдо гориво с продължително горене с водна верига позволяват отопление на няколко стаи или сгради едновременно.

Преди да започнете работа по инсталирането на подобен котел, ще трябва да се подготвите за равномерна зона или да направите основата за него. Освен това е необходимо да се грижите за избора на гориво за тази отоплителна система. Въпросът е, че тук се използват само сухи дърва, ако са мокри, котелът не може да спечели.

Общ котел

В случай, че ще загрявате пелети, ще трябва да заварявате отделна система за равномерно хранене, тъй като те трябва да бъдат изпратени в пещта на порции.

Събиране котел изгаряне на твърдо гориво дълго с вода верига, трябва непременно ще трябва да бъдат използвани като основни материали ламарина 4 mm дебела метална тръба с диаметър 300 и с дебелина не по-малко от 3 mm, както и тръби 60 и 100 мм.

Свързване на котела съгласно схемата

Първо, от тръбата се изрязва парче с дължина около 100 мм. За това можете да използвате българска или метална хартия. След това се заварява към металното дъно, както и краката, заварени от арматурата. Следващият етап е инсталирането на разпределител на въздух, използвайки метално колело с диаметър 20 mm по-малък от диаметъра на самия котел.

Следва да се отбележи, че под тази кръг ще бъде необходимо да се заварява ротор с ножове. В допълнение към горната част на регулатора се заварява тръба с височина 60 мм от котела. Отгоре тя се затваря от регулатор на подаването на кислород.

Принцип на котела

В долната част на котела е монтирана врата. С негова помощ ще бъде възможно извличането на пепелта, която се натрупва по време на горенето. На върха е монтиран комин от метална тръба, който ще бъде изнесен директно към топлообменника.

Това прави пълното производство на котли за твърдо гориво и е възможно да започнете да го използвате. Трябва да се има предвид, че тук горивото не трябва да гори, но трябва да се тлее, следователно по време на работа то трябва да бъде заредено в котела възможно най-плътно, без празнини и пролуки.

Бойлерна верига

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на селска къща със собствени ръцеОтопление на селска къща със собствени ръце
Котел за отопление на водаКотел за отопление на вода
Пиролизен котел за дърва за огревПиролизен котел за дърва за огрев
Котел за отопление на твърдо горивоКотел за отопление на твърдо гориво
Котел за продължително изгаряне на дърваКотел за продължително изгаряне на дърва
Загряваме в нова къща, за да изберем отоплителна система за странатаЗагряваме в нова къща, за да изберем отоплителна система за страната
Видове отопление на дървена къщаВидове отопление на дървена къща
Калкулатор, изчисляващ потреблението на твърдо гориво за пещтаКалкулатор, изчисляващ потреблението на твърдо гориво за пещта
Отопление с дърво вчера или ефективен модерен тип отопление?Отопление с дърво вчера или ефективен модерен тип отопление?
Монтаж и монтаж на отоплителни системиМонтаж и монтаж на отоплителни системи
» » Предимства на котлите за твърдо гориво за продължително изгаряне