Монтаж и монтаж на отоплителни системи

По-рано, за много руснаци, дачата е била само за лятото. Но напоследък хората осъзнават, че през зимата е необходимо само "отдушник", който ви позволява да се отпуснете и да се отпуснете от суматохата и вечната бързина.

Въпросът е: коя отоплителна система да изберем за лятна резиденция?

Да разгледаме някои варианти:

1) В случай на газопровода е доведен, най-добрият за отопление градина е за инсталиране на газов котел, като централно отопление градина газ в момента е най-широко използвани заради ниската цена на горивото. Все пак трябва да се припомни, че газовите котли изискват годишна поддръжка и, освен това, административните бариери пред монтаж на отопление от този тип може да повлияе неблагоприятно на времето за пускане в експлоатация.

2) Ако няма достъп до главния газ, най-предпочитаният вариант е електрическото отопление на дачата. Защо? Да, тъй като отоплението на водата в дача с помощта на електрически генератор (котел) също осигурява високо ниво на автоматизация. Освен това, електрическото отопление е много по-лесно да се инсталира по отношение на всички видове административни одобрения.3) Ако не обобщи газ и без електричество (което е често срещано явление в населените места на руските страни), а след това можете да организирате отоплителна градина с помощта на дизелов котел. Сега такива системи за отопление не са популярни поради факта, че дизеловото гориво е по-скъпо от електричеството, и още повече газ. Предимствата обаче включват ниски изисквания за монтаж и експлоатация и възможност за преминаване към газ по време на главния газопровод. Просто трябва да смените горелката и да почистите котела.

Също така в тази ситуация може да се счита за опция инсталирането на котел за твърдо гориво. Най-важното предимство е пълната автономия: собствениците не зависят от прекъсване на доставките на газ или електричество. Но недостатъците са много повече: необходимостта от постоянен мониторинг на запасите от дърва за огрев, въглища, пелети - липсата на възможност да се поддържа температурата на определено ниво. Освен това винаги има постоянно присъствие на човек.

4) Ако имате намерение да се свърже с магистралния газопровод, то е много по-удобно да се използва така наречените двувалентни котли - топлинни генератори, които работят на два вида гориво, като например газ и дърво. Преди да се свържете с газопровода, е възможно да се затопли дървесината и след като газът бъде извършен, собствениците могат бързо да превключат на газ като основно гориво. Имайте предвид, че в този случай собствениците получават евтина и комфортна за тях система за отопление на газ за даване и възможност за отопление на помещението с дърва за огрев "за всеки пожарникар".

Трябва да се помни, че изборът на отоплителната система се основава на много фактори, които, разбира се, трябва да бъдат взети под внимание.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизелов котел за частна къщаДизелов котел за частна къща
Отопление на селска къща със собствени ръцеОтопление на селска къща със собствени ръце
Едноканален газов котел за отопление на частна къщаЕдноканален газов котел за отопление на частна къща
Варианти на отоплителни системи за къщатаВарианти на отоплителни системи за къщата
Отопление на ваканционната къщаОтопление на ваканционната къща
Загряваме в нова къща, за да изберем отоплителна система за странатаЗагряваме в нова къща, за да изберем отоплителна система за страната
Видове отопление на дървена къщаВидове отопление на дървена къща
Отоплителни системи в частни къщиОтоплителни системи в частни къщи
Принципи за избор и инсталиране на газов котел за отопление на частна къщаПринципи за избор и инсталиране на газов котел за отопление на частна къща
Електрически бойлер за отопление покупка и монтажЕлектрически бойлер за отопление покупка и монтаж
» » Монтаж и монтаж на отоплителни системи