Развъждане на риба в езерото

Подреждане на езерце в крайградската зона за развъждане на риба не е трудно. Днес най-често се отглеждат шаран, месоядни и бял купиди. Линията е много по-рядко срещана, въпреки че е много непретенциозна риба. и рибовъдство в езерото - печеливш бизнес.
Имаше време, когато в Русия беше най-популярната риба за езерото. След това в заредените езера имаше главно шаран и линейка. Сега линията е незаслужено забравена, макар че рядката й способност за преживяване прави отглеждането на тази риба просто занимание. Отличните вкусови качества на лина се оценяват в Италия, България, Унгария, Германия и много други европейски страни, а испанците и португалците представляват печена лина като свое национално ястие.
Лин се чувства страхотно във вода с ниска концентрация на кислород. Разрастващото се езеро с много торф или варовик не оказва влияние върху поминъка на линията. Той дори може да живее около 5 часа без вода във влажна трева. Такива риби за езерото, като шаран и шаран, са малко вероятно да издържат на такива условия.
За развъждане на риба в езерото близо до неговата вила трябва да закупите производители на линии. Вие ще бъдете подходящи за тази линия с маса от 350-400 г, тк. като достигне такова тегло на рибата, се смята за зрял. За една жена се изискват 2-3 мъже, в противен случай яйцата няма да бъдат оплодени. На външен вид женските се различават от мъжките в структурата на вентралните перки. Мъжкият има дебел първи лъч в перката.
Пуснете линията в езерото, след като водата се затопли до 15-16 °.
Размножаването се извършва през май-юни, когато водата достига температура 20-25 °. Езерото за хвърляне на хайвера може да е малко и плитко. И за пърженото, линията ще изисква по-голямо езерце. Те трябва да бъдат засадени, когато достигнат размерите от 1-2 см. Колкото по-простор е езерото, толкова по-бързо ще израсне. За храната те са добре с малък планктон.
Когато развъждате риба в езерото за хранене, можете да използвате фураж, зърно, семена от плевели. Различни зеленчуци също са подходящи, включително моркови, цвекло и картофи, но те трябва да бъдат преминали през месомелачка. За горния дресинг изберете плитка част от езерото, където има малко трева, минни и рифове.
изходен растат десет, е малко вероятно да срещнете големи трудности. Тази риба за езерото е достатъчно за малко езерце с площ около 30 кв. М и дълбочина 1 м. През втората година рибата може да тежи 180 грама, а до края на двете години тя спечели стокова маса близо до 800. Но това е в условията на топъл климат на юг, включително в южните райони на Русия.
В умерените географски ширини делките растат по-бавно и достигат теглото от 400 грама през третата година. Тази риба обича топлата вода за езерото, въпреки че има няколко ферми, които произвеждат линията на Йенисей. Когато температурата на водата в резервоара спадне до 10 °, десетката престава да се храни, и следователно расте. Температурата от 4 градуса води до заравяне на рибата в тревата. В същото време, жизнените процеси се забавят. Ето защо, когато улавяте линията чрез източване на езерото, рибата се изкопава в глината в дъното.
Отглеждането на риба в езерото е лесно и печелившо. Ястията от лин ще станат декорация на празничната трапеза. Особено ценена е печено в пържена форма.

Други статии:Кутия за кучета със собствени ръце: чертежи и размери на видеоклипа

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цена на езерото филм, инсталация, работаЦена на езерото филм, инсталация, работа
Как да направите езерце в страната с ръцете си стъпка по стъпка снимки и декориране функцииКак да направите езерце в страната с ръцете си стъпка по стъпка снимки и декориране функции
Езерото в страната със собствени ръцеЕзерото в страната със собствени ръце
Риболовно езеро със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаРиболовно езеро със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Басейн за лятна резиденцияБасейн за лятна резиденция
Gazebo на водните характеристики на строителствотоGazebo на водните характеристики на строителството
Езеро от стара баняЕзеро от стара баня
Бял лотосБял лотос
Градинско езеро със собствени ръцеГрадинско езеро със собствени ръце
Как изглежда кукувицата?Как изглежда кукувицата?
» » Развъждане на риба в езерото