Вградени фото кухни и примери за дизайн

Светла вградена кухня

Вградените кухни сред потребителите са много популярни. И това е съвсем разбираемо, тъй като те са удобни и функционални, те ви позволяват да спасите полезния район на стаята. Домакинските уреди в такива конструкции се намират вътре в кухненските модули. В допълнение към практичността, вградените кухни имат приятен дизайн на различни стилове. Тя може да бъде като хай-тек, минимализъм и класически.

Маса в вградената кухня

Изборът на такъв дизайн от страна на потребителите зависи и от техните дизайнерски характеристики. Вградената кухня означава, че домакинските уреди, разположени в нея, ще бъдат затворени с фасади, освен това нишите и пустотата на помещението няма да останат без внимание.

Повечето стандартни апартаменти от съветския период не могат да се похвалят с присъствието на ниши и кухини. Съвременните типични сгради са значителни, въздушният канал във въпросната стая не се намира в ъгъла на кухнята, но леко се измества от ъгъла до разстояние до 40 сантиметра. Съответно, се формира ниша, която не се включва по никакъв начин.

Какво трябва да знаете, когато купувате вградена кухня?

Вградена кухня от дървена снимка

Вградените кухни на снимката изглеждат запомнящи се. Всъщност този тип конструкция е привлекателна и удобна. Преди избора си собствениците трябва да помислят върху няколко въпроса:

 1. Вид домакински уреди и реда на тяхното инсталиране. Сред елементите на домакинските уреди, които се инсталират в разглежданата стая, можете да се свържете с фурна, котлони, хладилници, перални, аспиратор и други компоненти.
 2. Материалът, от който ще бъде направен дизайнът. Като най-често се използват материали, MDF, ПДЧ, дървесни пластмаси и др.
 3. Цветовата схема и нейния дизайн.
 4. Размери на структурата.
 5. Производител.

Видове вградени кухни за използваните материали

Вградена кухня от ПДЧ

Вградените кухни от ПДЧ са сред най-закупените варианти на горните конструкции. ПДЧ е произведена чрез технологията за пресоване на дървесни стърготини, използващи фенол-формалдехидни смоли. Предимствата на ПДЧ могат да се разглеждат като качество на твърдост и устойчивост на влага, здравина и лекота на монтаж. Освен това, мебели от ПДЧ Това не се отнася за скъпи структури, които се използват за изграждане на къща. Вторият вариант при закупуването на мебели може да бъде наречен MDF.

В противен случай - фибростъкло. Материалът се произвежда чрез пресоване на чипове без добавяне на смоли. Като лепило се използва екологично чисти съединения. За разлика от ПДЧ, където присъстваща смола, дизайнът на MDF в това отношение най-предпочитаното изпълнение, с изключение на качества на надеждност, трайност, устойчивост на влага и дълъг живот, добавя околната среда собственост. Такива мебели са безопасни за страдащите от алергии. В допълнение, MDF не може да се припише на скъп материал.

Вградени кухни от дърво

Вградена кухня от дърво

Вградени кухни от дърво - това е великолепен външен вид на дизайна и ненадмината текстура на този безопасен и възлюбен материал. Няма нищо изненадващо в това, че едно дърво е по-скъпо в сравнение с чистачките. Важно е суровината за мебели да бъде правилно подбрана и подготвена.

И тук е необходимо да се обърне специално внимание на дървесните видове, от които се произвежда слушалката. Дъбът и лиственицата са най-силните сортове дърво, смърчът е в по-малка степен. Истинско дърво, от което идва един фин, но приятен аромат, ще превърне всяка стая в къща в небесен ъгъл! Основните предимства на дървените слушалки са:

 • привлекателен външен вид;
 • трайност;
 • екологична съвместимост;
 • сила;
 • надеждност;
 • устойчивост на влага.

Вградени кухни от пластмаса

Вградена кухня от пластмасова снимка

Повечето потребители търсят перфектната стойност за парите при всяка покупка. И в този смисъл няма нищо по-добро от купуването на мебели от пластмаса. Основата за производството на конструкции са MDF панели, а лицевият слой с декоративна цел е пластмаса. Тя е залепена върху панела и съществува в различни цветови вариации.Двойките слоеве за здравина и защита на периметъра са оформени с алуминиев профил или ръб от PVC. Рамката служи за декорация. Какво отличава тези кухни от другите дизайни? Първо, това е огромен избор на цветове и стилове, и второ, пластмасата може да бъде имитирана под дърво или камък. И също така под релефната кожа. Фасадите на кухнята могат да бъдат изпъкнали или вдлъбнати.

Пластмасата е материал, който понастоящем изпитва второ раждане. И това се отнася до производството не само на мебели! Пластмасовите фасади са устойчиви и устойчиви на влага, надеждни и дълго време обслужват своите майстори. Освен това те са надеждни и безопасни за околната среда. В сравнение с други материали за кухнята пластмасата е по-надеждна за температурните промени, има издръжливост и издръжливост.

Вградени стилове кухня

Вградените кухни, свързани с различни стилове и посоки на дизайна, харесват окото. Независимо кой дизайнер е собственикът на стаята, вградената кухня е в състояние да украсява и украсява пространството. Всеки от стиловете има свои собствени, индивидуални черти:

минимализъм

Вградена кухня в минималистичен стил

Ако погледнете снимката, можете да направите извода, че този дизайн е чужд на помпозност и много разсейващи подробности, ярки и блестящи нюанси. Нищо излишно, всичко е функционално, удобно и удобно - това са основните характеристики на въпросния стил.

Японски стил

Дървена кухня в японски стил

Основите на този стил са естествени материали, естествена светлина и минимум детайли. Този стил прилича на минимализъм, който може да бъде съден чрез сравняване на снимки.

класически

Класическа вградена кухня

По всяко време има последователи и ярки привърженици на класическите тенденции. Този стил премина през много направления, включително популярните, но за кратък период от време. В такава кухня вградените шкафчета, перфектно украсени с издълбани панели и фигурни бронзови вложки изглеждат страхотно. Повърхността на кухнята (работеща) се състои от камък, а общата цветова схема е ясна и топла. Въпреки че са възможни по-тежки оттенъци. Кухненското осветление е естествено. Разнообразието от класики може да се разглежда като стила на барока и империята.

модерен

Модерна вградена кухня

Кухните в стил "Арт Нуво" предпочитат ярки и богати цветови нюанси и ясни линии, освен това използването на иновации и най-неочакваните материали в употреба! За дизайн в дизайна се използва широка гама от материали, между които стъкла и акрил, пластмаса и кожа могат да бъдат разграничени. Най-смелите идеи и желания на собствениците на помещенията са оформени в кухни с минималистичен стил! Иновационни решения, определена простота и комфорт в грижата за дизайна на мебели - това са основните принципи на минимализма!

Hi-Tech

Футуристична вградена кухня, хай-тек

Кухните в този стил се характеризират с функционалност и комфорт за потребителите. При декорирането на всеки интериор се използват само най-новите материали, които се различават по отношение на надеждността, дълготрайността, създаване на уникален дизайн. За кухнята в този стил се характеризира с набор от чекмеджета и шкафове (шарнирно и под), разнообразие от геометрични форми и цветове.

За мнозина кухнята е любимо място в къщата. Затова е важно да е удобно за неговия собственик.

Снимка 30: Червени стени в кухнята
Снимка 29: Колони на вградената кухня
Снимка 28: Паркет на вградената кухня
Снимка 27: Овална маса в вградената кухня
Снимка 24: Чекмеджета в вградената кухня
Снимка 26: Хладилник във вградената кухня
Снимка 25: Маса в вградената кухня
Снимка 23: Сива вградена кухня
Снимка 22: Дървен материал в вградената кухня
Снимка 20: Куче в вградената кухня
Снимка 21: Вградена кухня от пластмасова снимка
Снимка 18: Двуместен хладилник във вградената кухня Снимка
Снимка 19: Кръгла маса в вградената кухня
Снимка 16: Сини възглавници на вградената кухня
Снимка 15: Вградена кухня извън града
Снимка 17: Бяла вградена кухня
Картина 14: Светло обзаведена кухня
Снимка 13: Тъмна вградена кухня
Снимка 11: Купа за кучета в вградената кухня
Снимка 10: Кутия за зеленчуци вградена кухня
Снимка 12: Вградена кухня в хладилник
Снимка 6: Вградена кухня от дърво
Снимка 9: Мивка в вградената кухня
Снимка 8: Бял шкаф в вградената кухня
Снимка 2: Вградена в кухнята светлина
Снимка 4: Необичайни мебели в вградената кухня

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградени микровълнови фурниВградени микровълнови фурни
Модерни вградени кухни, страхотен дизайн и безупречна функционалностМодерни вградени кухни, страхотен дизайн и безупречна функционалност
Ъглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимкаЪглови кухни на 12 квадратни метра интересни решения с снимка
Как правилно да планирате оформлението на кухнята с вентилационна кутияКак правилно да планирате оформлението на кухнята с вентилационна кутия
Правила за проектиране на кухня в модерна стилна снимка на интериораПравила за проектиране на кухня в модерна стилна снимка на интериора
Как да променяме стандартния размер на кухненските шкафовеКак да променяме стандартния размер на кухненските шкафове
Как да изберем вградени уреди за кухнята?Как да изберем вградени уреди за кухнята?
Как да изберем модулна кухняКак да изберем модулна кухня
Модерни ъглови кухниМодерни ъглови кухни
Разнообразие от размери на вградената фурнаРазнообразие от размери на вградената фурна
» » Вградени фото кухни и примери за дизайн