Лепени елементи и приложение

Лист пробити видове

През последните години, наред с дървен материал, използван за украса на високо качество (най-вече за създаване на подови настилки), все повече се използват така наречените "украса" (не го бъркайте с борда паркет!). В този текст ще се опитаме да се справим с техните качества, безспорни предимства и, разбира се, с увреждания, които не са лишени от всяка една съществуваща довършителни материали.

Какъв материал

Подовата дъска с език (надлъжен прорез от едната страна и ръб от другата) е вариант изрязан дървен материал от естествено дърво, съединения, които имат много практичен система - така наречената "езика и канала", който дава възможност за до голяма степен да увеличи покритието плътност опаковане, като се избягва капка и получените повърхностни нередности. Има проби с езичета и канали само на един от ръбовете, там също са по-скъпи, в който каналите, езиците са на двата края.

Размери на борда на Shluntovannaya

вид

На първо място, сортовете на тези продукти се различават в дървесината, използвана за тяхното производство. Изработва се лист от следните видове дървесина:

 1. Иглолистните видове (бор, смърч) са меки, евтини, но имат слаба устойчивост на влага. За да ги покриете с слой лак.
 2. лиственица - масивна дървесина, устойчива на влага и насекоми. Не можете да покриете с лак, но е желателно да направите това, за да удължите живота си.
 3. Дъб и пепел - твърдо, но доста скъпо дърво, със значителна издръжливост и много приятен външен вид.

Изборът на конкретен вид дърво се извършва в съответствие с условията за бъдеща експлоатация, от гледна точка на проектирането и в рамките на наличния бюджет за покупка.Shpuntovannaya борда на снимката

Материални размери

Ако говорим за размери, тогава дъговата дъска може да има различни размери, но на практика се използват само няколко от най-практичните видове. Но все пак сортовете, произведени днес, са подредени в следните размери:

 • дължина: от 100 до 400 сантиметра;
 • ширина: от 8.5 до 10 сантиметра;
 • дебелина: от 2,5 до 3,5 см.

Предимства на борда

 1. На първо място, те включват изключително дълъг експлоатационен живот в сравнение с други видове подови настилки, включително тези, получени от дърво. Модерният, добре развит подов панел е пълен, дори със значителни товари, може да служи много десетилетия без замяна.
 2. Устойчивостта на влажност, дори при най-евтините породи, дължащи се на устойчивостта и начина на свързване на продуктите, е по-висока от другите дървени подови настилки.
 3. Отлични топлоизолационни свойства, при които такава дъска отново е задължена към метода на свързване, при който не се образуват пукнатини, и значителната дебелина на самия продукт.
 4. Изключителна шумоизолация, която се осигурява от същите характеристики на този материал, както е споменато в предишния параграф.
 5. Лесно полагане, благодарение на метода на свързване. Инсталацията може да се извърши дори и от неквалифициран работник или собственикът може да направи това сам.
 6. Безопасност на околната среда, тъй като този материал е направен от естествено дърво и няма вредни или опасни компоненти. За неговото инсталиране не се използват лепила или други химични състави.
 7. Антистатични свойства - благодарение на тях прахът не се задържа на повърхността, облицована с такова дъно.
 8. Поради наличието на езика, подът на листовидната дъска не е наклонен да се изкривява.
 9. Естетическите предимства на подовите настилки, изработени от листови плоскости, са страхотни, отговарят на руските понятия за комфорт и подходяща украса на дома.
 10. Няма нужда от допълнително шлайфане на предната страна на дъската - това е вече в производството е направено напълно гладко.

Поздравена примерна дъска

Малко за недостатъците

 1. Подобно на всички продукти, изработени от дърво, подът на листообразната дъска се изгнива, за да се избегне това, е необходимо допълнително обработване на всеки елемент от покритието.
 2. Дървото е запалимо, поради което за пожаробезопасност е желателно да се импрегнира покритието от листовата купчина със забавящи горенето съединения.
 3. Подът на този материал, както всяко покритие от дърво, изисква остро лечение (предотвратяване на падането на твърди тежки предмети, движението на мебели без подлежащи елементи и т.н.).

Вдлъбната подова дъска

Избираме правилно

 1. Висококачествената листова лента няма деформирани участъци или области, които имат очевидни дефекти.
 2. Не трябва да има признаци на гниене на дъската.
 3. При производството на груби подове не се използват плоскости с влагосъдържание над 15%.
 4. За подовата настилка на площадката не можете да използвате дъски с дървесина от 10% или повече.
 5. Най-често срещаните на пазара са дъските с дебелина 22 мм, но ако покритието изисква по-голяма надеждност, можете да използвате по-дебели продукти.
 6. Препоръчително е да се инспектират всяка закупена дъска, като се обръща внимание на цялостното качество на самата дървесина, както и на метода на рязане.
 7. Ако възнамерявате да създадете подово покритие с ефект на "топъл под", с дълъг експлоатационен живот, трябва да закупите артикули от дъб или лиственица.
 8. Изборът на вида дървесина, от който се произвежда продуктът, трябва да се извърши, като се вземе предвид предназначението на помещението, в което ще бъде положено покритието. Така че, ако е баня, тогава е необходима лиственица, за стаи с голям брой посетители - дъб и др.
 9. Ако размерите на листовата купчина се различават от стандартните с повече от малка част от милиметъра, тя не се вписва.
 10. Също така елементи, които имат недостатъци, които не са на повърхността, но в каналите не са подходящи за работа, също така е необходимо да се провери цялостността на изпълнението им.

Екранирана дъска

За да обобщим, трябва да се каже, че от всички многобройни разновидности на материали за подови настилки, които се използват днес, това е листовото набиване, което може да покаже максималния брой предимства с минимални дефекти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженеринг съвет и паркет борда каква е разликата, което е по-добреИнженеринг съвет и паркет борда каква е разликата, което е по-добре
Какъв е най-добрият паркет или инженерна дъска?Какъв е най-добрият паркет или инженерна дъска?
Изберете паркет съвет кехлибар дървоИзберете паркет съвет кехлибар дърво
Аспекти на избор на паркет от масивАспекти на избор на паркет от масив
Дървената плоскост на дървесината е с качество на разумни цениДървената плоскост на дървесината е с качество на разумни цени
Дървен паркет и неговите основни предимстваДървен паркет и неговите основни предимства
Предимства и особености на coswick паркетни дъскиПредимства и особености на coswick паркетни дъски
Преглед на паркетна дъска от марката паркПреглед на паркетна дъска от марката парк
Паркет от марка baum избираме австрийско качествоПаркет от марка baum избираме австрийско качество
От добър паркет борда haroОт добър паркет борда haro
» » Лепени елементи и приложение