Топъл под под мокет дизайн, избор, производители, монтаж

Топъл под килима се основава на филмови отоплителни системи

Изграждането на подово отопление не винаги е възможно технически. Аналогов бюджет, без да е необходимо да направите замазка, като направите промени в конструкцията на подовете, е топъл под килима, други тънки, не-твърди покрития. Дизайнът успешно съчетава безопасна повърхностна температура на филма с висока ефективност, ниска консумация на енергия.

Удобната инсталация на подовата настилка е едно от предимствата на дизайна

Изграждането на топъл под

Благодарение на съвременните технологии конструкцията има минимална дебелина, висока якост и експлоатационен живот. Има обаче ограничения при инсталирането. Структурно топлата под килима се състои от елементите:

 • двуслоен филм от полиестер
 • Карбонова паста, поставена в нея (непрекъснато или периодично)
 • проводници за свързване (сплав сребро с мед)
 • терморегулатор
 • захранващия блок

Филмът има вид на отделни блокове, свързани помежду си в лента. Нарязването се извършва само между блоковете, не е възможно да ги срежете в средата. На мястото на рязането се монтират проводници, навити със специални клещи, защитени от пластмасови кутии.

С преминаването на електрически ток въглерод (графит с висока якост) излъчва инфрачервени вълни, отопление, като структурата на филм в съседство с обшивката (килими, линолеум, ламинат), и по-отдалечени обекти. По този начин, при безопасна температура на пода за човек, ефективността на нагряване значително се увеличава. Това е основното предимство на радиалния топлообмен в сравнение с конвекционния топлообмен.

Изследванията показват, че ефикасността на филмите с непрекъснато отлагане на въглерод при 30 по-високи от тези с въглеродни ивици. В допълнение, продуктите на отделните производители имат различна ефективност (в зависимост от използваните технологии).

Във филмовите топло подове с периодични ивици въглерод има твърде много студени мостове по краищата. При поставянето на продукти на място, тези ленти в отделни ролки са съседни един на друг, създавайки лента 10-7 cm, в която няма излъчване, отопление. Когато ходиш на мобилен топъл под, бос в тези "мъртви" места за голо тяло, има дискомфорт. При модификации с непрекъснато пръскане на въглерод тези области са значително намалени (до 3 - 2 см), повишавайки комфорта при работа.

Опаковката на по-топлата филм за пода съдържа всичко, което трябва да свържете

Има ограничения при инсталирането на филмови нагреватели:

 • повърхността трябва да има идеална геометрия
 • температурният датчик е нарушен, когато е блокиран от чужди обекти
 • поставянето на мебели върху филма не е позволено

Под мебелите има интензивно отопление, цялата система се разпада (изгаря) без възможност за възстановяване.

Местоположението на подовото отопление от филм тип е избрано в съответствие с изискванията на производителя

Принципът на филмовия нагревател

След първоначалното включване в мрежата подвижният топъл под килима влиза в експлоатация след седмица или две, в зависимост от условията на работа. През това време мощните конструкции и облицовки са напълно затоплени, след което консумацията на енергия е рязко намалена.

За да се повиши ефективността на отоплителната система, под фолиото се поставя пенополиетилен лист с фолиен слой. Алуминиевото фолио поддържа лъчиста енергия в помещението, като предотвратява ненужна консумация за отопление на долния етаж.

Подложката под филмовия нагревател увеличава ефективността на нагряване

Производителите произвеждат отоплители лентови 250 W / m2, обаче, с минимално количество мебели в стаята, че е възможно да се използват в подово отопление като основен отопление. За да направите това, трябва да го поставите на повърхността 50 - 30. Забранено е да се монтира на стелки винтове, пирони (някои модификации са самозалепващи се ленти на обратната страна на филма), заземяване е предпоставка за безопасна експлоатация.

Парчетата термични филми трябва да имат минимална консумация на ток от 10 А, в противен случай цялата система може да изгори. За помещения с висока влажност се използват специални модели на инфрачервения под. Не се препоръчва да се монтира в зоните в близост до отоплителните тела.

Монтирането на филмовото подово отопление се предоставя на домашния майстор

Избор на филм за подово отопление

При проектирането на допълнително отопление е необходимо да се вземат под внимание следните фактори:

 • производител на филмови нагреватели - модификациите се различават по дебелината на филма, качеството на въглерода, пакета
 • вид нанасяне на въглерод - животът на непрекъснатите филми е 50 години, ивицирани модификации са три пъти по-малко
 • Мощност - варира в диапазона от 0.06 - 0.6 kW / m2

Независимо от избрания модел топъл под килима се грижи за микроклимата на отопляемото пространство. Няма основен проблем за конвекционните нагреватели - изсушаването на въздуха. Енергията на излъчване не влияе на влажността, променя структурата на въздуха, което го прави по-полезно за хората (насищане с озон).

Принципът на действие на филм-топъл под е различен от традиционните радиаториИнструментите работят безшумно, отоплителни мощности, облицовки, които стават акумулатори на топлинна енергия с периодично изключване на нагревателите от термостат. Потребителят може да програмира температурата за няколко дни напред, което прави работата на стаите по-удобна.

Инфрачервеният под е подходящ за вили, в градини

Монтиране на филмово подово отопление

Домашният занаятчия, когато избира това оборудване, използва минимално време за самостоятелна инсталация. Филмът е снабден с регулатор, захранващ блок, клеми, защитни капаци, алуминиево фолио. Монтиран под килима съгласно следната схема:

 • инструкции за изучаване - всички нюанси на изрязване, връзките са описани в ръководството
 • монтаж на топлоизолатора - повърхността е покрита с фолио-пенополиетилен (фолио нагоре)
 • Полагане - филмови блокове се разпределят под килима, килим, като се вземе предвид подредбата на мебелите, са свързани в ставите с лепенка (алуминиева лента)
 • връзка - захранващ блок, термостат е монтиран на стената, системата е свързана към заземяващия контур, електрически контакт

Свързването на IR въглеродния филм се извършва съгласно инструкциите

Температурният датчик трябва да е в стаята при употреба, забранено е да се покрие с облицовки, декоративни елементи. В противен случай индикациите са неизбежни грешки, засягащи температурния режим. При инсталиране на сензора на пода трябва да се вземе предвид интензивността на трафика, като се постави устройството в зоната на минималните натоварвания.

Системата се проверява преди полагане на подовата настилка. Не се допускат:

 • Искри в кръстовища
 • прекомерно нагряване на отделните секции
 • отрицателните температури по време на монтажа
 • огънете филма под ъгъл от 90 градуса
 • поставяне на мебели на филм
 • нарушение на целостта на мат
 • наслагване ленти един до друг
 • включването в мрежа на валцувани филми
 • близост до камини, отоплителни регистри

Използването на карбонов филм с метализирани подови настилки е забранено. За някои модификации не трябва да се използва пенополиетилов полиетилен.

Монтажът на IR слой от филм не е възможен без заземяване

Предимства на филмовия под

Основните предимства на мобилния топъл под килима са:

 • отсъствието на зони на интензивно нагряване, неприятно за човешката кожа
 • Висока ефективност в комбинация с ниска консумация на енергия
 • ресурс 50 - 15 години (за непрекъснати, ивицирани модификации, съответно)
 • запазване на влажността на въздуха

Предимствата на подовата настилка от филм намаляват оперативните разходи

Ако е необходимо, филтърният нагревател е изключен от мрежата, валцуван в ролка, преместен на ново място без демонтиране на подовата настилка. Тя е удобна за временно, сезонно живеене в градини, в вили.

В последния вариант филмовите нагреватели са самостоятелно отопление в извън сезона, което намалява оперативния бюджет поради липсата на котли и бойлери. Ако е необходимо, филмите могат да бъдат поставени на тавана, покриващи 100 повърхности на помещението.

Непрекъснатото разпрашване на въглерода е много по-ефективно от периодичните ленти

Характеристики на операцията

Работа на топъл под килима, е необходимо да се вземат под внимание нюансите:

 • не позволявайте мокро почистване на подови настилки
 • Ограничението в дължината на лентите, които ще бъдат поставени, е 10 8 м в продуктите на различни производители
 • Препоръчва се постоянно свързване на термостата с постоянно пребиваване
 • е забранено да се закрепват под формата на пирони, винтове, скоби
 • Изолацията на съединенията на проводника се извършва с битумна лента
 • Скобите се фиксират със специални клещи

По време на поставяне на лентата, субстрата трябва да е суха, равнинни разлики от повече от 0,5 cm са неприемливи.

Инфрачервеният филм за отопление има различни характеристики

Производителите на "топли филми"

Най-популярните продукти на следните компании, които произвеждат топъл под килима:

 • Калео - ленти от пет поколения с ширина 1 м, 0,8 м, 0,5 м с мощност 280 - 75 W / м2, намалява консумацията на електроенергия 6 пъти
 • Екофилм - модели за под, таван, британско качество, хомогенизиран графит с дебелина 0,4 мм
 • Daewoo - 15 години гаранция, ширина 0.5 м, мощност 110 W, само ивици модификации
 • Топлинен живот - непрекъснато едно, двуслойно пръскане с въглерод, 10 защитни, 4 технологични слоя, употреба в мокри помещения

Производител на IR филм Kaleo произвежда бюджетни модификации на топъл под

Последният производител също така произвежда линия от бюджетни цени за топъл подове за килими, други покрития. Когато се монтира под килима, контролерът ограничава нагряването на повърхността до 45 - 30 градуса, под ламинат мощността се увеличава до 80 градуса. Дължината на радиация в някои модели варира между 20-7 мм с процента на дълги вълни спектър 90. Ниско Dacron топене три пъти максималната температура на нагряване, като се гарантира абсолютна сигурност на работа.

Подгряващият под, базиран на филми от петата поколение на производителя на Heat Life, е елитна модификация

Избирайки този производител, можете рационално да комбинирате схемата на долното, горно подреждане на филмите. Платформата на тавана е напълно без мебели, поради което няма ограничения за местоположението на нагревателите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топъл под под линолеум на дървения под тайни на ерекцияТопъл под под линолеум на дървения под тайни на ерекция
Изберете електрически подово отоплениеИзберете електрически подово отопление
Как да направите подово от подгряване на водата себе сиКак да направите подово от подгряване на водата себе си
Изберете топъл под за килимиИзберете топъл под за килими
Топъл под под плочката, който е по-добре да избиратеТопъл под под плочката, който е по-добре да избирате
Топъл под в сауната кой от електрическите модели да изберете?Топъл под в сауната кой от електрическите модели да изберете?
Изберете качествен филм с топъл подИзберете качествен филм с топъл под
Как да изберем топъл под за плочкиКак да изберем топъл под за плочки
Преглед на топъл топлоизолиран подПреглед на топъл топлоизолиран под
Отопление мат преглед на най-добрите производителиОтопление мат преглед на най-добрите производители
» » Топъл под под мокет дизайн, избор, производители, монтаж