Огледална стена във вътрешността

Огледалната плочка или огледалната стена във вътрешността често се представя като начин за визуално увеличаване на обема на помещението. Тази мантра се повтаря ежедневно от продавачите на огледални плочки, производителите на вградени гардероби с огледални врати и огледални панели за стена.
В действителност огледалните плочки и огледалната стена са сложен инструмент за работа с интериора, например в малките стаи огледалната стена не се увеличава, а намалява обема. Преди да решите да инсталирате огледална стена, трябва да запомните няколко правила, които ще разгледаме сега.

Огледалната стена, изобразена на снимката по-долу, изглежда много привлекателна и визуално увеличава обема на стаята. Но ако погледнете внимателно самата стая, можете да видите, че тя е направена в бяло, а също и в стаята има високи тавани и огромни прозорци, които частично се отразяват в огледалната стена.

Това означава, че разбираме, че дори без огледална стена, стаята изглежда обемна. В този интериор, а не за визуално разширяване на пространството, се използват огледални панели, но за да отразяват светлинното съдържание на интериора, което му дава лекота и лекота.

Нека да сравним този интериор с този, изобразен на снимката по-долу - това са огледални врати на вградения килер. Стаята е много тясна и малка, едва се вписва в диван и килер. В резултат на това, противоположната стена се показва в огледалната стена и не се наблюдава ефект на увеличаване на пространството.

Може да се обобщи, че важните правила при работа с огледална стена са:

Огледалната стена увеличава пространството само в тези случаи, ако интериорът е много лек и в огледалото се показва прозорец

На снимката по-долу можете да видите как огледалните панели облицоваха стената в главата на леглото. Тук огледалната стена също така не увеличава визуалното пространство, тъй като показва прозорец не като източник на светлина, а като противоположна стена.

Освен това, както в предишния фото рамка широк, поставена в огледални панели, визуално натрошен огледално стена и относителна повърхност винаги изглежда по-малък от цяло - това е един от основните закони на пространството.

И така, второто правило за работа с огледална стена:

- рамки, стъклени перли и други начини за поставяне на огледални панели или огледални плочки, които смазват повърхността на стената и визуално я намаляват

Прочетете още: Огледала във вътрешността на хола

Ако огледалата са много тесни между огледалата, огледалата се прилепват плътно един към друг, както е показано на снимката по-долу, няма да има подобен ефект. Тук, разбира се, има ефект на разширяване на пространството, но само защото интериорът е много лек, високи тавани са в стаята, а прозорците са отразени в огледалната стена.


Но тук може да има някакъв ефект на удвояване на пространството - удвояване на обема на стаята и на всички елементи, които са върху нея. Хората, които седят на масата, през цялото време ще се чувстват "двойно пространство", "втори свят", гледайки през огледалото. Нашето подсъзнание се възприема двусмислено, ние не сме толкова далеч от древни времена, когато огледалата са свързани с много митове, те се приписват на магически свойства.

Ще се върнем в резултат на удвояване на пространството, но засега мислете, че съвместимостта с идеята за уют и спокойна почивка е постоянното ви наблюдение в огледалото?

На снимката по-долу се нарушават двете правила: 1) огледалната стена съдържа много малки плочки с големи рамки 2) огледалото отразява част от черна стена и тъмна врата

В резултат на това, вместо отлична, красиво красива стая с високи тавани и добра циментова замазка, получаваме нещо лошо и ужасно. И най-важното е, че няма никакво съмнение за разширяване на пространството. Ако имаше обикновена бяла стена, интериорът изглеждаше по-солиден, светъл и просторен.

Но следващият пример, както се казва, е съвсем друг въпрос. Първо, огледалните плочки са сравнително големи и шевовете между огледалните плочки са покрити с тесни и бели стъклени перли. На второ място, в огледалото се показва голям прозорец, който дава обем на помещението и светлина.
Трето, огледалната стена се намира зад дивана, така че хората седят с гръб към огледалото и не изпитват никакъв дискомфорт, когато се виждат в огледалото през цялото време.
Удвояването на пространството в този пример е отслабено, тъй като в огледалото облегалката на дивана и екрана се отразяват главно, което не позволява да се показва основното запълване на помещението. Имаше такъв въпрос, било защото екранът се появи в стаята, защото собствениците просто се уморили да живеят между реалния свят и огледалото?Друг начин да избегнете двойно пространство е да завършите стената не с твърди огледала, но оставяйки празнини, както е на снимката по-долу. В такива случаи интериорът получава динамика без появата на огледало в стаята. Вярно е, че такова смачкване е подходящо само за част от стената, а не за цялата стена, иначе фрагментацията на пространството ще бъде прекалено голяма.

Удвояването на пространството ще стане особено трудно за възприемане, ако огледалната стена отразява друга огледална стена, например, както при следващата снимка. Това е добър пример, съжалявам, лудост.
Много е трудно да си почивате и работите в такава стая - дори ако всички ще седнат, все още ще има чувството, че сте в лабиринт от отражения. И ако някой стане и напусне, вниманието на останалите неизбежно ще бъде привлечено от няколко движещи се отражения.

Така че, като направите огледална стена в интериора, трябва да запомните още едно правило:

-удвоеното пространство разсейва вниманието и създава напрежение, огледалната стена трябва да бъде разположена така, че да не ви разсейва

Пребиване с камъни огледала не на стената, но само част от него - най-доброто решение, което ви позволява да добавите светлина и обем (разбира се, при спазване на горното правило) и в същото време да се избегне натрапчивите трепкащите отражения пред очите ми. На следващата снимка можете да видите пример - огледална стена е мецанина и голямо огледало зад задната част на дивана под нея. Такова решение може да се нарече успех, и ако премахнете огледалото между диван и мецанин и кея боядисана в бяло, той ще бъде удобно за тези, които седи от другата страна на дивана.

Така че, още един съвет
-ако покритието използва огледални панели с тесни шевове само в горната част на стената, стаята ще получи обем и същевременно ще остане визуалният комфорт.

Разсъждавайки за огледални стени и панели, не можете да пренебрегвате вградените шкафове. Вградените шкафове с напълно огледални фасади представляват едни и същи огледални стени, тъй като за тях работят същите правила, както при изцяло огледални стени. На следващата снимка можете да видите чудовищен шкаф, който противоречи на интериора колкото е възможно повече. Първата грешка - огледалната фасада е разположена срещу зоната за почивка, а второ, на фона на меката кремообразна стена, черните рамки изглеждат просто чудовищни, кабинетът става дупка в стената. Трето, решетката на прозореца се отразява в решетката на шкафа, изглежда много напрегната.

Много по-мекото решение е да завършите ставите по модерен начин (вижте снимката) или да използвате само едно огледало.
Изрязването изглежда много модерно и интересно, създава игра от подчертава, дава интериорната елегантност. Разбира се, това щамповане е по-скъпо, не всички производители могат да го направят.
Накрая, в къщата има стая, с която най-често има връзка с огледална плочка или огледална стена. Това е баня. Но с подреждането на огледалата в банята, не всичко е просто.

Баня, като правило, малка стая без прозорци, което означава, че всички правила за работа с огледала тук трябва да бъдат наблюдавани особено внимателно.
На снимката по-долу е баня в марокански стил, в която една стена е облицована с малки огледални плочки. На снимката можете ясно да видите как удвоява пространството. Такова усещане не добавя комфорт.

Сега сравнете тази снимка със следния пример. Банята има солидна стена, която изглежда много по-добре! Необходимо е да се обърне внимание на това колко лесно и добре изглежда светлата стая с потъмнелия предишен. Така че колкото по-малка е стаята, в която се използва огледалната плочка, толкова по-лека трябва да бъде.

Но снимката вляво ясно показва важен нюанс. Стъклени рафтове, огледална стена, голямо огледало над мивката създават ефект на крехко пространство, в което е ужасно да се обърнеш. Баня - зона на повишена опасност, така че не трябва да я използвате огледални плочки и огледала едновременно със стъклени рафтове.

В баните с огледални плочки трябва да бъде възможно най-внимателно да се мисли над осветлението. По-добре е да не правите две огледални стени в банята, поради факта, че изображенията се възпроизвеждат. Например, ето какво може да се окаже странен интериор.

В банята е лесно да се подхлъзнете и да падате, а когато има много огледала, отразяващи светлината на прожекторите, главата може да се върти и здрав човек. Тези грешки не трябва да се повтарят и да се направи баня с огледална плочка, използвайте само дифузната светлина.

Така че, трябва да помните, че огледалните панели, огледалната стена и огледалните плочки са много "остри" инструменти, с които можете да изпълните операцията, и вие можете сериозно да намалите себе си. Този инструмент трябва да се използва с всички горепосочени правила.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Огледала за банятаОгледала за банята
Съвети за огледала в интериорния дизайнСъвети за огледала в интериорния дизайн
Тапетите за малка стая визуално увеличават цветовете и текстурите на пространствотоТапетите за малка стая визуално увеличават цветовете и текстурите на пространството
Проектирайте тесни идеи и съвети за коридораПроектирайте тесни идеи и съвети за коридора
Огледало срещу предната вратаОгледало срещу предната врата
Всекидневната в хай-тек стил подчертава индивидуалносттаВсекидневната в хай-тек стил подчертава индивидуалността
Красива плочка за кухня на престилка piggy bank на модни идеиКрасива плочка за кухня на престилка piggy bank на модни идеи
Как да изберем огледало в банята с рафт?Как да изберем огледало в банята с рафт?
Практична входна врата с огледалоПрактична входна врата с огледало
Интериорен дизайн на малка кухненска снимка примери за компактна кухняИнтериорен дизайн на малка кухненска снимка примери за компактна кухня
» » Огледална стена във вътрешността