Как да изберем опънати тавани

При създаването на интериорно жилище или офис пространство много хора предпочитат опънати тавани. Това решение е оптимално от гледна точка на цена и качество, а също така ви позволява да получите едно наистина красиво и съвършено равни таван повърхност на всеки няколко часа.

Между другото, има много видове опънати тавани, като всеки от тях ще изглежда различно в интериора. Например, моделите, създадени с използването на лъскав филм, са много популярни. Те изглеждат много стилни и имат отразяваща способност, която в крайна сметка ви позволява визуално да увеличавате площта на стаята. Друг вариант е таванният матов таван, който изглежда точно като суха стена.

Какви са предимствата на лъскавия и матов таван2Ако говорим за ползите от матовото фолио или плат, то те включват:

  • Липсата на визуални различия от гипсокартон или довършителни работи с боядисване, която е класически вариант и е подходяща за повечето интериори;
  • красива дисперсия на светлина в помещенията;
  • отсъствие на отблясъци и отражения;
  • по-достъпни разходи.
  • но недостатъкът е много ограничен избор на цветови опции.

Ако говорим за опънати лъскави тавани, тогава техните предимства включват по-широк избор от цветове, както и възможността за създаване на многостепенни структури (включително с рисунка). Сред недостатъците трябва да се отпусне по-висока цена за такова решение, както и факта, че гланцовият таван изисква специални грижи по време на процеса на почистване (може да причини разделяне след измиване).

Таван интериор: съвети за избор

Най-важното е да изберете точно опцията, която ви харесва. Например, в допълнение към обикновеното бяло днес, цветните опънати тавани са много популярни. Можете да комбинирате няколко цветни нюанда наведнъж, което ще създаде експлозивен дизайн на вашата стая. Може би инсталацията на цвят и ще струва малко повече, но си заслужава!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани за спалня в различни версииПростри тавани за спалня в различни версии
Струва си да се направи опъвам тавани в кухнята експертно мнениеСтрува си да се направи опъвам тавани в кухнята експертно мнение
Простри тавани снимки и отзивиПростри тавани снимки и отзиви
Монтаж на опънати тавани на две ниваМонтаж на опънати тавани на две нива
Къде да купя таван таван?Къде да купя таван таван?
Stretch таван за баняStretch таван за баня
Простри таваниПростри тавани
Опънати тавани с шумоизолацияОпънати тавани с шумоизолация
Най-добрите производители на опънати таваниНай-добрите производители на опънати тавани
Простри тавани за вилиПростри тавани за вили
» » Как да изберем опънати тавани