Синя кухня

Правилно ли е кухнята да е син? Какво означава този цвят и как да го използвате?

Синя кухня

Как може кухнята да изглежда син? Свежи, красиви, изискани и, разбира се, модерни. Синьо - това е един от цветовете на Арт Нуво, популярен в наши дни стил. Светли нюанси на сини, тъмни наситени цветове, оформлението им и използването им поотделно - има много идеи за декориране на синята кухня.

Какво означава синьото?

Този цвят се счита за кралски. Заедно с червеното, той много активно се използва при декорирането на интериора във времена на монарси и херцоги. И въпреки че е студено, изглежда чудесно във всяка стая - и кухнята не е изключение.

Небесните нюанси водят до баланс, успокояват и релаксират. Доказано е, че този сянка може дори да забави бързия сърдечен ритъм и да възстанови кръвното налягане. Освен това той се приспособява към позитивния и задейства сутринта преди началото на един дълъг ден.

Къде е син цвят в кухнята?

Синята кухня изобщо не е тази, в която няма други тонове. Неговият приоритет може да бъде изразен в отделни части на интериора:

  • Мебели. Възможно е да се направи само синьо мебели. Всички останали - бели или светли нюанси.

  • Мебели + части от стената. Не е лошо ще изглежда опции за оформление, например, мебели и стени в близост до работното място, или комбинация от два цвята в декорацията на фасадите, основната от които е син.


  • Стените. Оригиналното решение за кухнята ще бъде украсата на сините стени. Мебелите могат да бъдат бежови или бели.

Кои цветове са най-подходящи за подреждане?

Особено популярно е интериорът в синьо-бял цвят. Тази комбинация от цветове се свързва с блясъка на чиста вода, чиста морска пяна. Тази подредба е елемент от романтиката, но в същото време се отличава със стриктност и свежест.

Също така ще бъде привлекателно да добавите ярки цветове, например ултра жълт. Жълто може да присъства в елементите на декора, сред които:

  1. Вази.
  2. Часовници.
  3. Cup.
  4. Кани.
  5. Папиемаше.
  6. Саксии.

И може би основният цвят в декорацията на зона, например, където е хладилник, или има маса за хранене.

Синият цвят, разбира се, създава уютен домашен интериор, но си струва да си спомним, че за малките кухни е по-добре да изберете по-светъл цвят. И в големите стаи с огромни прозорци можете безопасно да експериментирате и декорирате интериора както в най-тъмните нюанси, така и в по-неутрални.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв цвят да изберете за кухненската психология на цвета в интериораКакъв цвят да изберете за кухненската психология на цвета в интериора
Шам фъстък в интериорните препоръки за употребаШам фъстък в интериорните препоръки за употреба
Таблица на цветовите комбинации в интериора, от която се нуждаете, и интересни примери за използванеТаблица на цветовите комбинации в интериора, от която се нуждаете, и интересни примери за използване
Синя кухня с тихо настроениеСиня кухня с тихо настроение
Комбинацията от синьо и зелено в интериораКомбинацията от синьо и зелено в интериора
От небесно синьо до индиго, как да се използва синьо в интериора на кухнятаОт небесно синьо до индиго, как да се използва синьо в интериора на кухнята
Синя кухня дизайнСиня кухня дизайн
Принципи на дизайна на зелената кухняПринципи на дизайна на зелената кухня
Етаж в кухнятаЕтаж в кухнята
Бяла кухня в стилен интериорБяла кухня в стилен интериор
» » Синя кухня