Стенна декорация в кухненските идеи за ярки въплъщения

Украсата на кухненските стени е изключително интересна дейност, но не е лесна. Трудността се крие във факта, че повечето от тях са покрити с мебели. Оставащото пространство понякога е толкова малко, че "стъпка надясно, стъпка вляво" и декорации ще бъдат твърде много или ще бъдат неподходящи. Обаче не трябва да опростявате задачата си и се надявате да направите без тях. Те са необходими дори и в такива сдържани стилове като минимализъм и хай-тек. Красивото сърце и приятно изглеждащите неща правят стаята уютна и комфортна за дълъг престой. Можете да украсите стените в кухнята със собствените си ръце - идеите са невероятни! Запознайте се с най-популярните от тях.

Кухнята е истинско бойно поле за всяка домакиня. Пръскането на нефт и вода, като фрагменти от мощни черупки, се разпръсна отстрани, без да пощади нищо по пътя си. При такива условия, не само за декорация и мебели, но и за украса, се правят специални изисквания.

Така че, декорацията на кухненските стени трябва да отговаря на критериите за практичност и естетика.

 • Спазването на стилното решение на интериора. Така че, в кухнята на високите технологии, букети от лавандула, плетени сушени лук и "вкусни" ярки снимки все още са неподходящи.
Рафт в кухнята

Стенна лавица с ярки акценти

 • Възможност за грижа / почистване. В идеалния случай, ако декор по всяко време могат да бъдат отстранени, избърса и т.н. Ако не, тогава елемент декорация стена трябва да се почистват директно на негово място. В противен случай, тя няма да се превърне в украшение на интериора, а на събирач на прах.
Декоративен държач

Декоративен държач за бутилки за вино и винени чаши

 • Декоративните елементи трябва да бъдат устойчиви на влага, за да издържат не само на почистването, но и на повишена влажност в кухнята. Дори и с добра вентилация, тя често посещава тази стая.
 • Орнаментите трябва да бъдат хигиенични. Разпадащи се бои, клонки, струни - не са най-добрите съставки за вашите ястия.
Банки с подправки

Практически декор - кутии и кутии с подправки

Дизайнерите разграничават два традиционни решения за поставяне на стенен декор - работна зона и място за хранене. В първия случай става дума за така наречената кухня престилка - част от стената, разположена точно над печката, маса за рязане и мивка. Това пространство има три функции:

 1. Тя е малка.
 2. Постоянно склонен към замърсяване и влага.
 3. По-често се изработва от керамични плочки, декоративна мазилка.

Поради тези причини изборът на дизайнерски варианти за кухнята е много тесен. Като правило това са стикери, декоративна живопис.

Във втория случай има много повече опции. Обикновено в зоната за хранене има само трапезария - маса и столове. Те могат да бъдат допълнени от скрин или облицовка. В този случай една или две стени могат да бъдат дадени под декоративния дизайн. Но тук е важно да се оцени разумно мащабът на стаята. В голяма кухня, подходящ тапет или комбинация от няколко опции за декорация - те могат да дадат обратно цяла стена.

Оригинална декорация на стена

За украса на стената са използвани различни предмети

Но в малка стая декорациите трябва да са много скромни по размер, така че да не създават усещането за натрупване на предмети.

Погледнете снимки на най-подходящите идеи за декориране на стените в кухнята и намерете решение!

Направете кухнята красива и уютна по различни начини. Всеки от тях има свои особености, изисква определени времеви и финансови разходи, а в някои случаи и специално обучение.

Използвайте като декоративен часовник - класическо решение, което е подходящо за почти всеки интериор.

Часовник за кухня

Бежов часовник в кухнята

Часовник над горната част на масата

Часове и шелф

Ако зоната и свободното пространство на кухнята позволяват, тогава не можете да се ограничите до един часовник. Нека да бъдат няколко - различни размери, форма, но един стил! Това решение е съвсем оригинално и в същото време практично.

Няколко часа в кухнята

Ако искате, можете да намерите модели часовници, които най-добре отговарят на темата за кухнята.

Часове от прибори за хранене

Часовник под формата на чаша

Очарователен в стил на минимализъм или хай-тек изглежда като часовник с хромирани ръце, но без набиране! Въпреки това, дори и без нея, няма да е трудно да се разбере колко е часът.

Часовник без номера

Несъмнено предимството на часовниците като декор е простотата на тяхното разположение.

Декориращите стени с декоративни плочи имат дълга история. Най-често такива решения могат да се видят в ориенталски, класически, стил на страната. Плочките могат да се окачват на специални крепежни връзки (налични за варианти на стените) или монтирани върху държачи.

Декоративни плочи

При декориране на кухнята със стени се препоръчва да следвате стандартното разположение на тяхното разположение:

 • в един ред;
 • "Вълна";
 • геометрична фигура;
 • симетрично спрямо друг обект, например картина;
 • арка;
 • в зависимост от размера - във възходящ или низходящ ред;
 • произволно.

Плочки по стените на кухнята

Плочки в декорация на стената

Многоцветни пластини

Плочи с ковашки елементи

Обърнете внимание! Кимвалните играчи играят огромна роля в целостта на тяхното възприемане и формирането на решение на един стил.

Плочи с коване

В допълнение към чиниите за декориране на кухненските стени, можете да използвате тави. Изпълнени в техниката на стенописите Gzhel или Zhostovo, те ще се превърнат в истинска декорация на интериора.

Zhostovo тава на стената

Рафтове - практичен елемент от интериора на кухнята, който може да бъде декоративен. Вземете ги за цветни кутии с подправки, красиви малки неща, сувенири.

Стелажите могат да бъдат оборудвани със закачалки за кърпи, чаши и чаши, което ще спести значително пространство и ще помогне за поддържането на реда.

Стелажи със закачалки

Имате ли красиви ястия? След това не го скрийте зад вратите на шкафовете! Поставете го на отворените рафтове, за да създадете настроение в стаята, да направите печеливш акцент.

Ъглови рафтовеБяла кухня

Моля, имайте предвид, че рафтовете могат да имат много скромни размери, които обаче не отслабват тяхната роля в декорирането на кухнята.

Рафтове с куки

Картини като стенен декор - решението не е ново, но не губи своята релевантност. Можете лесно да изберете изображения с желания стил и размер. Единството с интериора на стаята се подчертава от внимателно подбрани рамки. Най-подходящите в кухнята са все още жизнени, пейзажи, цветя. Алтернатива на снимките могат да бъдат семейни снимки или рисунки на членове на семейството.

Живопис в интериора на кухнята

Картини в интериора на класическата кухня

Снимки в оранжевата кухня

Снимки на тясна стена

Малки снимки

Особено популярни са фотографските картини, модулните картини с най-високо качество на изображението - средният вариант между фото тапети и традиционната картина. Тяхната черта е да разделят цялото изображение на няколко части, които са разположени на кратко разстояние една от друга. Това решение е подходящо за тези, които имат само една стена за декорация или дори по-малко.

Дизайнерска картина

Ясна картина във вътрешността на кухнята

Модулна снимка

Модулна снимка за кухненски декор

Има ли цяла свободна стена? След това разгледайте опцията с фото тапети. Това е смело решение, което привлича вниманието. По тази причина избраните снимки за кухнята на стената не трябва да противоречат на мебелните фасади или довършителните материали. В противен случай ще получите неподходящо цветно място в интериора.

Живопис върху цялата стена

Живопис на преградата

Обърнете внимание! Големите изображения са неподходящи в малка кухня. Вместо това предпочитайте визуално да разширявате панорамите в стаята.

Тапети на стена

И децата и възрастните ще харесат възможността да приготвят кухнята, да правят кратки бележки, да оставят приятни желания и ценни инструкции. За да направите това, трябва само да украсите стената с плоча. Тя може да я заема изцяло или частично. При липса на място можете да се ограничите до малка шисти. Лесна за използване алтернатива е самозалепващ се филм с покритие от шисти.

Модерна кухня

Това е практично решение, което ви позволява да записвате и да не забравяте важен нюанс, рецепта и т.н. В кухнята е удобно, защото с мокри или мръсни ръце често не е възможно да записвате на хартия.

Плочки в кухнята

Ако няма достатъчно място по стените, повърхността на фасадите на кухнята, хладилника, може да бъде украсена с шисти.

Шаблони в кухнята

Въпреки това, без неприятни моменти тук е абсолютно необходимо. Първо, ще трябва да прекарате не само върху дизайна на стената, но и върху качествена креда, която няма да надраска такъв оригинален интериор. На второ място, тебешир има свойството да се насища, така че избирайте избора за такава украса особено внимателно.

Голяма шисти

На гладките монофонични стени на кухнята и искайки стикери с различни изображения или надписи. Техният избор е наистина огромен! Такива етикети са устойчиви на влага и практически не изгарят с течение на времето, но се страхуват от механични повреди. При желание те могат да бъдат променени или допълнени. Колкото по-гладка е повърхността, толкова по-добре ще се залепи стикерът!

Стикер на стената

Надписът на стената

Декорация на стена със стикери

Стикер под формата на рафтове

Между другото, можете да го направите сами. За да направите това, нарисувайте или отпечатайте желаното изображение, направете шаблон от него и го прехвърлете на самозалепващ се филм. Изрежете и поставете върху стената. Широките надписи по стените ще отразяват перфектно вашите вкусове, нагласи, отношение към живота и ще донесат в интериора жар. Стикерите са идеални дори за най-малката кухня.

Надписът на стената на кухнята

Боядисване на стените на кухнята - възможност за поканен дизайнерски художник или тези, които имат подходящи умения. Обикновено боядисването се извършва върху мазилка, устойчива на влага и температурни промени в боите.

Стикери на морската тема

Боядисване на стените на кухнята

Те ще добавят цвят към кухнята и големите панели. Те изглеждат доста ярки и оригинални. Често такъв декор намира отговор в дизайна на тапети, декоративни вложки върху керамичното покритие. Ако имате време и желание, можете да направите това със собствените си ръце.

3D картини

Оригинална композиция

Панел в кухнята

Стъклени колби и бутилки, фиксирани върху основата и окачени на стената, абсолютно не натоварват интериора, изненадващо го превръщат в него. В тях можете да поставите сухи цветя, пикантна трева, прясно нарязани цветя. Ентусиасти - производителите на цветя могат да създадат флуориум в такива колби!

Сушени цветя в кухнята

Паньо от бутилки

Разглежданите варианти са спад в океана. Вдъхновете, фантазирайте, създавайте! Ако вашето творчество бързо заспива, поканете дизайнера. Заедно с професионалиста, ще бъде по-лесно да намерите решение за декор на вашата кухня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки във вътрешността на кухнятаПлочки във вътрешността на кухнята
Правила за избор на довършителни материали и техники за декориране на кухненските стениПравила за избор на довършителни материали и техники за декориране на кухненските стени
Дизайн на кухнята със собствени ръцеДизайн на кухнята със собствени ръце
Кухненски мебелиКухненски мебели
Цветни саксии с идеи за собствените ви ръцеЦветни саксии с идеи за собствените ви ръце
Тапет като елегантен елемент от кухнята, оригинален стенен декор, мебели, престилкаТапет като елегантен елемент от кухнята, оригинален стенен декор, мебели, престилка
Как да използвате останките от тапет в интериора на идеятаКак да използвате останките от тапет в интериора на идеята
Кухня дизайн със собствените си ръце интересни идеи за декорация стени, тавани, прозорци и мебелиКухня дизайн със собствените си ръце интересни идеи за декорация стени, тавани, прозорци и мебели
Как да материализираме идеите за кухнята?Как да материализираме идеите за кухнята?
Декоративна стенна декорация с дървоДекоративна стенна декорация с дърво
» » Стенна декорация в кухненските идеи за ярки въплъщения