Панели под мивката в избора на баня и съвети

минималистично чекмедже под мивката

Баня - помещение с висока влажност и често посещаване. Избират се добре подбрани мебели баня комфорт и отразява вашата личност. В допълнение към стилен външен вид, тези продукти трябва да бъдат функционални и практични.

Част от интериора, чрез която можете да се възползвате максимално от свободното пространство, е бордюра под мивката. В тези шкафове, лесно да се скрият канали тръби, които са непривлекателни по външен вид. По отношение на сортовете и характеристиките на тези продукти, ние сега говорим.

дъга под мивката

Сортове от бордюри под мивката

Панелите са разделени на две големи групи:

  • правоъгълните продукти се използват в класическия интериор;

облицовка с чекмедже

  • ъгловите продукти се използват в модерния интериор.

облицовка под мивката с огледало

Чрез метода на монтаж шкафовете под мивката са разделени на:

фалшив

Такива продукти изглеждат стилни, привлекателни, визуално разширяват пространството, което е особено вярно в малките стаи. В интериора окачените конструкции са леки и лесни. Тези леговища не се страхуват от локви и за да се измие пода под тях, няма нужда да ги премествате, както се случва с аналозите на пода.

стъклен шкаф под мивката

Окачените конструкции не влизат в контакт с подовата настилка, така че пространството под мивката е добре вентилирано, което ви позволява да забравите бактериите или микроорганизмите. Окачените поставки имат недостатъци под формата на сложност на монтажа, както и високи изисквания към основата (конструкцията може да бъде окачена само върху опорната стена). Размерите на конструкциите ще Ви позволят да изберете шкаф за всяка мивка.

етаж

Според метода на монтаж, подовите конструкции са очевидно напред, защото могат да бъдат поставени на всяко място без специални действия, което спестява ценно време. Желанието да промените ситуацията няма да ви затрудни, тъй като лесно ще преместите този продукт на избраното място.

дъга под мивката ъглова

В тази група има любими, които хората предпочитат - пиедестал с крака. Тези конструкции практически не се страхуват от локви и могат да бъдат инсталирани на топла подова система, са устойчиви на натоварвания и най-често се продават с кош за пране.

Повечето модели имат впечатляващи размери, което създава известни трудности при инсталиране или почистване в малки помещения, но сега има доста компактни продукти, които не са толкова много.

дървена дъска под мивката

Избираме каменните плочи за мивката в банята по материала

Независимо от характеристиките на избрания модел, всеки шкаф трябва да бъде изработен от качествени материали и да има специално покритие. За да се намалят разходите на повечето дизайни, произвеждат евтини материали, но качеството също страда.

Шкафът е изработен от ПДЧ и покрит с водоустойчиво покритие, докато за фасадата се използва MDF. Самите материали са с високо качество, така че си струва да избирате от горния капак, което влияе върху външния вид на продукта и неговите характеристики.

мултифункционален пиедестал под мивката

Ламиниращ филм

Това покритие гарантира високо качество на всеки продукт. На корпуса на облицовъчните каси се полага ламиниращо фолио директно във фабриката (автоматичен режим), но на фасадите достига фабриката. Тъй като в фабриките експертите правят това, а не оборудване, човек трябва да обърне внимание на това как покритието се прилага към фасадата, защото човешкият фактор не може да бъде изключен.

класически бордюр под мивката

Филмът може да се повреди по време на транспортирането на продукта. Ако температурата не се спазва, е възможно и подуване. Тумба с такива дефекти не трябва да се купува. Тъй като ламиниращият филм се прилага много просто, цената на продукта от неговото присъствие не се увеличава, но количеството на отхвърлянето се увеличава.

Боядисани повърхностиФасадите за боядисване се извършват в заводи без участието на хора, така че процентът на дефектните продукти е много по-нисък. Технологията включва прилагането на 5 или повече слоя, от които 2 са грундирани, а останалите - под боята.

облицовка под мивката с врати

Загубени продукти по две причини: "небоядисани", т.е. небоядисани зони или "пребоядисани" - прилагане на излишна боя. Последният тип брак може да се види най-често в краищата на продуктите. Боядисаните пиедестали изглеждат доста атрактивни, но цената им е по-висока, отколкото при продуктите с ламиниран филм.

данни

Избор на шкафове под мивката в баня, ние не мислим за дръжки и крепежни елементи и те играят важна роля в работата на продукта. Изборът трябва да бъде спрян при шкафове с метални дръжки, тъй като те ще издържат по-дълги пластмасови аналози и няма да загубят външния си вид толкова бързо.

Използваните за пиедесталите контури са разделени на три големи групи:

  1. Конвенционални. Тези продукти се произвеждат от Китай или Русия.
  2. С удължен срок на експлоатация. Произведено от Европа.
  3. Elite. Производството им се занимава с производство с световна репутация.

облицовка с мивки

Ако се съмнявате в равномерността на пода в банята, изберете модели, където можете да регулирате височината на краката. Понякога, вместо краката, производителите инсталират пластмасови пиедестали на поставките. Ние бързаме да предупреждаваме, че на топли подове те бързо ще станат безполезни.

функционалност

окачен камък под мивката

Моделите под мивката могат да бъдат с чекмеджета, стандартни рафтове или кошница за пране. Те могат да бъдат затворени както на 1, така и на 2 врати. Изборът на този или онзи модел зависи изцяло от вас. Броят на чекмеджетата варира в зависимост от размера на конструкцията и вашите предпочитания.

Канализационни тръби

Всички бордюри имат специален отвор, през който тръбата за оттичане е извадена. Освен това преминаването на канализацията също може да бъде скрито в случая на кутията. Подреждането на тръбите влияе върху избора на дъсчицата под мивката в банята.

вграден пиедестал под мивката

дизайн

Външен вид камък трябва да се интегрират хармонично с цялостно интериорно решение банята, така че не се използват строги правоъгълни модели в райони с много плавни линии и, напротив, в класическия интериор ще изглежда не на място бордюр странен.

облицовка под модерната мивка

Кошница за пране

С оглед на факта, че самите палци са малки и тяхната вътрешна част също е на стойност да се обмисли кошницата за пране. Въпреки че няма да е голям, ако е необходимо, той може лесно да бъде използван не по предназначение.

цвят

Важен критерий, чрез който повечето хора избират куб под мивката, е цветът. Наистина, в банята, направена в определен цвят, абсолютно неприемливо е да се поставят мебели с друг цвят, въпреки че има изключения.

Производителите най-често правят пиедесталите бели, защото са универсални и идеално се вписват във всеки интериор. Бял шкаф под мивката ще бъде хубаво допълнение към стила на стаята, но не и светло място на общия фон. Този цвят има също функция за разширяване на обкръжаващото пространство.

облицовка под мивката с чекмеджета

Важно! Ако банята е направена в светли цветове, бялата мебел "отнема" пространството и визуално намалява стаята, затова си струва да бране продукти с различен цвят.

заключение

Когато купувате шкаф за вана, най-добре е да се свържете с марков магазин. Ако трябва да изберете друго място, горепосочените съвети ще бъдат много полезни. Направете ремонт в банята не е достатъчно, защото комфортът на стаята е свързан с детайлите. Дори такъв малък продукт може да превърне помещението, да го направи по-удобно и да му даде свой оригинален стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн в ХрушчовБаня дизайн в Хрушчов
Какво е шкафът за баня?Какво е шкафът за баня?
Кой кабинет с мивка да избере за баняКой кабинет с мивка да избере за баня
Баня мивка над главите на масата възможности за дизайн и разнообразиеБаня мивка над главите на масата възможности за дизайн и разнообразие
Баня дизайн е малък по няколко начина за визуално увеличаване на пространствотоБаня дизайн е малък по няколко начина за визуално увеличаване на пространството
Създаваме интериор от комбинирана баняСъздаваме интериор от комбинирана баня
Комплект мебели за баняКомплект мебели за баня
Монтиране на мивка с шкаф в банятаМонтиране на мивка с шкаф в банята
Баня дизайн в комбинация с тоалетна? Какво може да бъде по-лесно!Баня дизайн в комбинация с тоалетна? Какво може да бъде по-лесно!
Дизайн на малка кухняДизайн на малка кухня
» » Панели под мивката в избора на баня и съвети