Изграждане на рамка къща със собствените си ръце в стъпка по стъпка инструкции

Сглобяване на рамкови къщи

Информация за това как да се построи къща със собствени ръце и инструкции стъпка по стъпка за целия процес на строителство са най-търсените материали сред руските собственици на жилища. Факт е, че тази сграда е най-достъпната за много потенциални собственици поради евтината конструкция и простотата на нейното изграждане.

Плюсове на рамкови къщи.

Ако разгледаме по-подробно предимствата на рамковите сгради, те са както следва:

  • прилагане на екологични материали;
  • използвайте само безопасни строителни технологии;
  • дълъг период на експлоатация, както на цялата сграда, така и на нейните отделни елементи.

Този тип апартаментна къща има отлична защита от студ, тъй като в неговата конструкция може да се използва изолация от всякакъв вид. В резултат на това бъдещият собственик на къща ще може значително да спести на оперативните разходи за тази сграда. Например, в допълнение към спестяване на топлинна енергия не е нужно да се харчат пари дори по-често от козметичен ремонт, тъй като панели, които се правят на фасади и стени в такава къща, направена от трайни и устойчиви на влага материали.

Рамка къща

Изграждането на рамкова къща със собствените си ръце може да бъде доста проста, тъй като целият процес на строителство е достатъчно стандартизиран. Има готови комплекти, които позволяват изграждането на най-разнообразните видове сгради.

Използвайки технологията за изграждане на рамкови къщи, можете да проектирате и изградите собствен проект.

Подготвителни строителни работи

Преди изграждането на рамката къща със собствените си ръце, се препоръчва да се запознаете с видео, което предоставя информация за поетапни инструкции за работа. За по-пълно разбиране на това как са изградени рамковите къщи със собствените си ръце, ще бъде полезно да разгледате снимките на отделните строителни етапи, предоставени от специализирани строителни обекти. Изграждането на къща с рамкови панели започва с избора на неговия проект. Към днешна дата най-популярната къща от 6 до 6 е построена със собствени ръце. Факт е, че е най-удобно да се работи, удобно и има сравнително ниска цена.

В същото време, ако имате нужда от рамкова къща, построена от себе си, технологията на нейното изграждане може да бъде проучена от вас, като използвате специализирани уеб сайтове. На специализиран интернет ресурс можете да намерите видео урок за това как да изградите рамкова къща със собствените си ръце. Освен това такива ресурси предоставят подробни инструкции стъпка по стъпка за процеса на изграждане.

Основата на рамката

В тази видео инструкция, процесът на изграждане от монтажа на основата до изграждането на покрива на къщата е показан подробно. Преди да започнете строителството, изберете типа фондация. Изборът на вида субстрат зависи от вида на почвата в строителната площадка. Най-оптималната опция е използването на фундаментна лента. Такава основа трябва да бъде издигната предварително преди началото на строежа на къщата, за да се установи.

Основата на винтовите купчини се използва при изграждането на къща на блатна почва или на място със слаби почви. Ако използвате този тип фондация за къща, можете да спестите много пари и да намалите значително времето за построяване на къща. В същото време се препоръчва да се подсили както коланът, така и основата на пилоните в процеса на монтаж. Това значително ще го укрепи и ще даде на сградата допълнителна стабилност.

Друг етап от подготвителната работа е монтирането на хидроизолационна основа. Фактът е, че той ви позволява да премахнете излишната влага от него и по този начин да удължите живота на цялата къща. В зависимост от релефа на обекта и нивото на появата на подземните води, може да се наложи да се организира дренажна система за защита на къщата в цялата територия на обекта.

План план къща

Ако сте започнали да изграждате къща със собствени ръце, разгледайте поетапно съответния видеоклип. Този подход ще ви позволи да изпълнявате себе си по-голямата част от подготвителната и основна работа, без да включвате специалисти от трети страни. Например една и съща земя за основата и нейната ерекция може да се направи самостоятелно.

Етапи на монтаж на рамки

Изграждането на рамкови къщи със собствени ръце, използвайки видео и инструкции, публикувани в интернет, ви позволява самостоятелно да изграждате рамката на къщата. В процеса на изграждане между тръбопроводите и основния слой на покривния материал се полагат за създаване на хидроизолационен слой. Това позволява да се защитят основните дървени конструкции на сградата от въздействието на влага и вредни микроорганизми.

Що се отнася до самата конструкция на мощността, нейната конструкция включва:

  • Междинни греди;
  • вътрешни дялове;
  • рафтове система.

На тези, които строят къща с рамки със собствените си ръце, трябва да знаете, че има няколко начина за фиксиране на гредата, която съставлява рамката на сградата. Най-честата днес е инсталирането на лъча чрез рязане. Най-често този лъч е подготвен за инсталиране във фабриката. В резултат на това ще бъде необходимо само да го монтирате на желаното от проекта място.Строителство на дограма

Монтажът на рамката трябва да започне от ъглите на бъдещата къща. За да направите това, струва си да проучите препоръките на опитни строители, които ви позволяват да изградите сами рамкови къщи, а освен това трябва да проучите снимката на инсталацията.

На първия етап от работата се създава долната лента. В този случай строителят ще трябва да следи внимателно оформените ъгли.

По-нататък върху каналите се монтира облицовката на пода, след което се прикрепват пръчките, които впоследствие се полагат от черен под. След това се монтират подпори на рамковата рамка. Те са временно прикрепени отвън с помощта на каналите. На стълбовете поставете горния колан, като същевременно проверявате цялата носеща конструкция хоризонтално и вертикално.

Ако, като се запознаете с технологията на строителството, не можете да разберете подробностите за инсталацията, тогава си струва да изучите материали за това как да се изгради рамка къща със собствените си ръце на видео. Според видео инструкции е възможно да се проучат по-подробно технологията за обработка на дървени конструкции с антисептици, които дават възможност да се осигури качеството на цялата къща от биологични негативни фактори.

След като сте монтирали стенните стелажи, цялата конструкция ще трябва да бъде подсилена с метални ъгли. След това се монтират горните плочи, които са монтирани в специални канали. След монтиране на горната изоставане е инсталирана изолация. Когато инсталирате, дръжте вентилационните отвори.

Създаване на рамков пай

След като рамката бъде сглобена, е необходимо да започне инсталирането на стенни панели и т.нар. Рамков пай. Изберете за този строителен процес материалите могат да бъдат на официалните уебсайтове на производителите или чрез консултации със специалисти. Корпусните къщи, построени със собствени ръце, позволяват използването в процеса на тяхната ерекция на голямо разнообразие от материали, за да се създаде рамков пай.

На стелажите и гредите се монтира стенен панел, който образува стената на къщата. При монтажа между тези панели остават празнини от три милиметра. Самият панел е изработен от експандиран полистирол и е свързан с дървен материал чрез монтажна пяна. За ключалки се използват гвоздеи с размери 100-150 мм.

Друг слой на рамковия пай е топлоизолаторът. Това е задължително в районите, където температурата периодично пада под нулата. За да направите това, можете да използвате почти всички топлоизолационни материал.

Процес на изграждане на къща

Освен това етапите на изграждане на рамкова къща със собствени ръце предполагат монтирането на външна облицовка на стените. Той може да бъде всеки завършващ материал, например сайдинг или облицовка. Ако искате да използвате, порцеланови камъни ще трябва да мислят за укрепване на цялата рамка и нейните носещи конструкции.

След като приключите с екстериора, струва си да мислите вътрешни интериори. Вътрешните стени могат да бъдат завършени с сайдинг, евро стена или европанел. Кухата конструкция на стените на панелните панели улеснява провеждането на електрически кабели и други комуникации в тях.

Полагане на покриви и подове

Изграждането на рамкови къщи със собствени ръце включва монтаж на покриви, покриви и монтаж на покривен материал. Покривът е разположен директно по време на монтажа на рамката на къщата. В този случай неговият тип ще зависи изцяло от проекта, който е избран за строителство. Най-често срещаният тип покрив е фронтон.

Струва си да се знае, че структурата на панела не е проектирана да държи тежък покрив. В тази връзка, не трябва да кандидатствате за подреждане на керамични плочки. Тук са по-добри материали като мек покрив, метален профил или метални плочки.

Рамка къща

Подът се вписва по обичайния начин. По време на монтажа трябва да се обърне специално внимание на правилното подреждане на вентилацията, тъй като дървените конструкции на сградата с нейното лошо устройство могат просто да започнат да се разпадат.

За това могат да се използват както принудени, така и природни вентилация. Естествената вентилация е най-често срещана, тъй като ви позволява най-добре да премахнете излишната влага от подовата настилка. Тя се основава на естествени въздушни потоци в помещението и не изисква инсталиране на вентилатор.

По този начин е възможно да се изгради рамкова къща със собствени ръце. В същото време можете да направите, без да привличате изпълнители от трети страни и да получите сградата точно структурата, от която се нуждаете. Ако е необходимо, такава къща винаги може да бъде възстановена без фундаментална промяна в нейния архитектурен дизайн и демонтаж на основни структури.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инструкции стъпка по стъпка за изолацията на рамката къща със собствените си ръце навътре и навънИнструкции стъпка по стъпка за изолацията на рамката къща със собствените си ръце навътре и навън
Правилната основа за канадски канадски дърводелецПравилната основа за канадски канадски дърводелец
Селска къща със собствени ръцеСелска къща със собствени ръце
Характеристики на изграждането на финландска къщаХарактеристики на изграждането на финландска къща
Как да изградим ваканционен дом сам?Как да изградим ваканционен дом сам?
Селска къща със собствени ръцеСелска къща със собствени ръце
Изграждане на ваканционни жилищаИзграждане на ваканционни жилища
Как да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимкиКак да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимки
Съвременна технология за изграждане на дървена къщаСъвременна технология за изграждане на дървена къща
Производство на рамкови къщи във фабрикатаПроизводство на рамкови къщи във фабриката
» » Изграждане на рамка къща със собствените си ръце в стъпка по стъпка инструкции