Всички нюанси на организиране на осветлението на работното място в кухнята

Осветление на кухнята

Осветление за кухнята под шкафовете LED - това е истинска божествена задача за всяка любовница. Направете висококачествено осветление, както за задоволяване на всички нужди и изисквания на кухня любовница, не е лесна задача, тъй като често се организират договореност подсветка, така че цялата работа повърхността покрит е много трудно, а понякога и невъзможно за обикновения човек. По принцип онези хора, които никога не са срещнали този проблем, смятат, че това е просто невъзможно, и строители, които са абсолютно непознати с новите възможности на технологиите. На практика е възможно много бързо да направите висококачествено осветление в кухнята под шкафовете, в някои случаи дори няма да е необходимо да извършвате големи ремонти в кухнята. За да определите какъв тип задно осветяване ще бъде оптимален и как най-добре да го монтирате, трябва първо да се запознаете с новостите на осветителните устройства, които индустрията предлага на потребителите. Използването на съвременна технология ви позволява бързо и точно да украсите подсветката на всяка работна зона в кухнята.

Изберете каквото осветление за кухнята е най-доброто - това е доста трудно, защото всеки интериор и всеки човек е индивидуален по свой избор. Някой е доволен от прожектори, но някой просто няма достатъчно. Следователно, можете да прецените само качеството и интензивността на осветлението, които всеки човек може да избере за себе си в съответствие с вкусовете и предпочитанията си. Широкото разнообразие от опции за осветление позволява да се задоволи напълно всяка необходимост от организиране на осветлението на всяка зона в стаята.

Осветление на табла

По принцип, проблемът за монтаж на обзавеждане в кухнята става въпрос за осветяване на работната зона, защото в днешния свят всички ние сме привлечени към комфорт и уют, а ние искаме да се опрости работата сам, включително и това важи и за готвене. Всяка домакиня знае колко трудно е да се готви в здрача, така че осветлението на работното място, което е целенасочено направено, за да помогне на домакинята, ще бъде най-добрият изход.

Има много начини да направите това висококачествено осветление, Въпреки това, не всички те могат да се обърнат към вас поради всякакви обстоятелства, така че е по-добре да се запознаете с всички видове и само тогава да направите окончателния избор.

Светлинни лъчи, като начин за осветяване на работната площ

Не е нужно да използвате този метод на осветление като основа, първо трябва да сте сигурни, че избирате осветлението, което ви трябва в кухнята, и да разберете какво е светлинният лъч. Може би след като разберете какво е и погледнете други опции, ще искате да изберете напълно различен метод, защото ще намерите по-оптимално и по-евтино решение.

Светлинно осветление

Светлинният лъч - това по своята същност е опция за осветяване с флуоресцентни лампи, само по-опростена. В най-простата версия, лъчът дори няма плафон, тъй като е проектиран за директно монтиране в ниша. Ако вземете под внимание скъпа версия на този тип осветление, можете да видите, че цената му е значително различна и в някои случаи много съществено от другите начини за организиране на осветлението в помещението. Тази увеличена цена обаче се компенсира от уважаван външен вид - в някои случаи този тип осветление е оборудван със специални ключове.

Осветлението за кухня от този тип е доста добро решение, но има само един значителен недостатък, в някои случаи може да ви струва много. Понякога за същата сума пари можете лесно да закупите уреди, които могат да работят с по-висока ефективност.

Предимствата от използването на елементи от този тип осветление на работното помещение в кухнята са следните:

  1. Това кухненско осветление е наистина висококачествено и когато го включите, в никакъв случай няма да страдате от липса на светлина върху работната повърхност и това излъчване е много меко и няма да ви заслепи по време на работа.
  2. С това осветление за кухнята можете лесно да осветявате цялата работна плоскост, независимо колко дълго разполагате с кухня и да регулирате потока светлина, включително и изключването на онези зони, от които се нуждаете.

Инсталирането на компоненти от този тип осветление не създава проблеми и е много проста. На всеки лъч има специален съединител, чрез който е възможно да се подаде електрическа светлина към всяка лампа и да се свърже следващият лъч. На професионален език - това се нарича изграждане на верига от устройства за осветление. Гредите се монтират по стандартен начин върху винтовете и се прикрепят към заключващите се шкафове. Можете да направите електричество за тях, както предварително, като планирате тази операция в етапа на ремонт, а след това, като използвате вече готовите съединители.

Светлина и лъч

Такива осветителни елементи са доста удобни за използване и практични, те могат да ви харесат заради външния си вид (по-скъпи модели) и мощен поток от осветление. С тях можете лесно да видите цялата работна повърхност, те няма да ви заслепят, но качествено ще осветяват зоната, в която са разположени. Ако решите да изберете този тип осветителни тела, бъдете внимателни, преди да купите осветителното тяло трябва да се проверява за ефективност, за да не се откриват повреди по време на инсталацията или дори след това.

Осветяваме с помощта на прожектори и петна

Тази опция е по-икономична, но лесно ви позволява да разрешите всички проблеми с осветяването на работната зона. Но петна, като всички видове осветление, имат своите плюсове и минуси. Ако обсъдим тези въпроси по-подробно, можем да различим следните отрицателни точки:

  1. Лампите не са много ефективни, а тази ситуация се дължи на факта, че петна и осветителни тела са инсталирани не по целия периметър, а по посока на часовниковата стрелка. Поради техните дизайнерски особености такива лампи не могат да се поставят под шкафчетата и ако се монтират на други места, се създава засенчване, защото сянката ще падне както от човека, така и от мебелите.
  2. Такива осветителни уреди няма да изглеждат много естетически на шкафовете. Но това е въпрос на вкус за някои хора, които обичат хай-тек стил, те могат доста да излезе и дори се вписват добре в общия интериор на кухнята. Въпреки това, за да направите осветлението повече или по-малко нормално, ще ви трябва няколко такива осветителни тела, които трябва да бъдат поставени в съответствие с цялостния замислен стил.

Ако не се намесвате в тези недостатъци, тогава подчертаването на работната площ в кухнята с помощта на петна е подходящо за вас. Ако сте решили да монтирате лампи от този тип, тогава трябва да знаете някои нюанси, които ще ви помогнат да направите правилната инсталация. Прожекторите се монтират основно в специална корниза, която предварително се подготвя за това. Корнизът е изпъкнала лента, която е закрепена към мебелите и леко изпъква, поради което светлината пада само на работната повърхност и я осветява добре.

Светлини на мястоПетна - са по-подходящи елементи за зонално осветление, те помагат да се решат всички задачи на осветлението за кухнята, но тяхното минус е невъзможността за регулиране на потока от светлина. Ако избирате подходящия тип осветителни тела, можете дори да ги поставите леко в дъното на шкафа, защото има и малки версии на тези осветителни тела, които не се понижават над работната повърхност. При организирането на осветлението си струва да се обръща внимание на устройствата, направени под формата на парапет, в които са монтирани няколко малки петна, с размер на малка халогенна лампа.

Ако искате да инсталирате осветление от този тип, след това анализирайте всички плюсове и минуси предварително, разберете как те ще изглеждат на вашата работна повърхност. Не забравяйте, че такива светлини или петна ви трябва малко, така че трябва да се притеснявате предварително за изчисляване на техния брой и оформление.

Осветление на петна

Характеристики на осветлението с LED ленти

LED осветление за кухнята - най-добрата възможност за инсталиране на работното място. Тя има малка консумация на енергия, удобно подреждане на светодиодите, осигуряващи отличен светлинен поток, равномерно осветление и икономичност.

Благодарение на тези качества въз основа на тези устройства и разработване на повечето от най-популярните видове осветление за кухнята. Най-често това осветление има следната конструктивна форма.

Лента на светодиодите

Това е малка дебелина на тялото, която е абсолютно невидима под шкафа, на който е инсталирана. В тази кутия е вградена лента, на LED лентата е осигурено електрическо захранване, което осигурява осветяване на светодиодите и висококачествено осветление на зоните. Захранването на лентата се извършва с електричество от домакинската мрежа с напрежение 220 волта. Да се ​​направи осветлението за кухнята на подобен план е много лесно и не изглежда нищо друго, различно от фабричните му колеги.

Най-простото LED осветление за кухнята прилича на обикновена лента, залепена от дъното на шкафа, която е свързана към мрежата с адаптера. Дори и да подчертаете в кухнята, по този начин няма да развалите външния вид на кухнята. Но трябва да изберете внимателно самата лента, защото те могат да различават не само интензивността на светлината, но и степента на сигурност.

Сортове LED ленти в зависимост от интензитета на светлината и степента на защита

Що се отнася до степента на блясък, тогава изборът е само за вас. Вие ще бъдете в състояние да изберете за себе си степента на осветление, което ще бъде удобно за вас и ще отговаря на общата интериор на вашата стая. Също така, панделките могат да се различават по цвета на блясъка - може да са бели, жълти и многоцветни.

LED лента в кухнята

Ако внимателно изучавате интензивността на осветлението, което се изследва от тези лампи, може да се отбележи, че те са три вида: премия, стандарт и икономичност. Ако разгледаме всички тези видове лампи на практика, то това е първокласна лента, която е много по-подходяща за активно и добро осветяване на работната равнина в кухнята. Той е доста мощен и има 60 светодиода във всеки работещ метър от лентата.

Що се отнася до параметъра, като сигурност, има ленти, които са незащитени и защитени със силикон. Разликите между тях не са особено забележими, с изключение на това, че силиконовата лента е устойчива на влага. Ако ще инсталирате лента около периметъра и дори под мивката, тогава трябва да изберете тази опция. Освен това, ако лентата не е защитена, тя много бързо се покрива с мръсотия и прах и в резултат интензивността на работата се намалява значително. Тази лента може да се избърше с влажна кърпа, но не е много безопасна както за човек, така и за самата лента. Ако сте изправени пред избор, то в много отношения е по-добре да дадете предпочитание на лентата със силиконова защита.

LED осветление

Нюанси на саморазработено панделка LED осветление на работното място

Ако ви хареса идеята за инсталиране LED лента за кухненско осветление, тогава трябва да знаете няколко нюанса за нейното производство. Няма много, но те са много важни. Например, закупуването на лента се извършва в текущи метри или заливи от 5 метра и в двата случая трябва да се реже по време на монтажа, за да се намали необходимия размер. Въпреки това, не можете да правите тази работа някъде в лентата. За тази цел производителят посочва на кои места е абсолютно безопасно да го нарязвате за неговата работоспособност.

Второто нещо, което е много важно да се знае, е връзката на адаптера, в тази ситуация е много важно да се наблюдава полярността. На всяка лента има знак, където плюс, и където минус. Ако промените полярността по време на свързването, устройството просто няма да работи. И още нещо, първо трябва да определите мястото, където да поставите захранването, защото, за разлика от лентата, тя не заема малко пространство. В идеалния случай той ще бъде монтиран в аспиратора, във вентилационния канал или в горната част на шкафовете.

Монтиране на подсветка кухненски комплект - това не е много трудно занятие, което може да се извърши не по един, а по различни начини, от класически до модерен, в хай-тек стил. Когато организирате осветление и когато избирате осветително оборудване, можете да се консултирате с експерти, които ще помогнат с техните съвети, както с избора на осветителни тела, така и с монтажа им на мястото на работа. За да адаптирате лампи за осветление в кухнята не е толкова трудна задача, но трябва внимателно да изберете размера и степента на осветеност, които ще ви задоволят оптимално. По-добре е да прекарате известно време в изучаването на всички възможности на осветителното оборудване веднъж, отколкото непрекъснато да сте недоволни от осветлението и да го замените с други опции. Определете веднага не само вида, но и интензивността на светлината, както и цвета й, така че да отговаря на вашите домакинства и да прави семейството ви щастливо всеки ден.

LED ленти в различни цветове

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
LED осветление за избор на кухня и монтаж със собствени ръцеLED осветление за избор на кухня и монтаж със собствени ръце
Осветление в кухнятаОсветление в кухнята
LED осветление за типове кухненски шкафове, функции и основи на инсталациятаLED осветление за типове кухненски шкафове, функции и основи на инсталацията
Подсветка кухня определя основни правила и текущи тенденцииПодсветка кухня определя основни правила и текущи тенденции
Нека да има светлина, тъй като с помощта на осветление направи кухнята по-чиста и по-функционалнаНека да има светлина, тъй като с помощта на осветление направи кухнята по-чиста и по-функционална
Как да настроите осветлението от светодиодите в кухнята?Как да настроите осветлението от светодиодите в кухнята?
Как да направите фалшив таван в кухнята със собствените си ръце, за да се поберат в цялостния дизайнКак да направите фалшив таван в кухнята със собствените си ръце, за да се поберат в цялостния дизайн
Инсталиране на LED осветление за кухненски шкафовеИнсталиране на LED осветление за кухненски шкафове
LED подсветка в интериораLED подсветка в интериора
Осветителни тела за осветлението на кухнята в интериораОсветителни тела за осветлението на кухнята в интериора
» » Всички нюанси на организиране на осветлението на работното място в кухнята