Затопляне на рамката къща със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка

Топлоизолация на фасадни къщи (8)

В нашето време с голяма скорост искате да се оттеглите, да сте сами с книга, с природата и затова много от тях са склонни да купят частна къща. Все повече и повече в модата включва рамка дървени къщи. Единственият им недостатък е ниската топлоизолация. Но този въпрос също може да бъде решен с помощта на информация за затоплянето на къщата със собствените си ръце и стъпка по стъпка инструкции. Такива къщи могат да имат различни оформления, те са икономически изгодни, лесни за изпълнение. Могат да бъдат както къщи за постоянно пребиваване, така и дача. Екологични материали се използват за направа на къщи с рамки. Технологията на тяхното изграждане е безопасна. Такива къщи са ефективни, икономични, издръжливи.

Материали, използвани за изолиране на рамката къща

В съветската епоха, рамката къща е затоплена с дървени стърготини или дървени стърготини, както и смес от глина и слама. Но в наши дни, благодарение на научния и технологичния прогрес, се появиха много съвременни материали, които, колкото по-ефективни, се монтират по-бързо, по-дълго и по-добре служат.

Такива материали включват:

  • Минерална вата, състояща се от рула или рогозки, които се състоят от фини влакна от неорганичен произход и са съединени със специално лепило от синтетични материали. Стъклото, шлаката и базалтовата вата (камък) са подвидове на минерални.

Използване на минерална вата за изолация на рамкова къща (2)

  • Ековата - евтин, екологично чист материал с добра звукоизолация и топлоизолационни свойства, 80, състояща се от производството на хартиени отпадъци, 15 - 17 от антисептик да се предотврати развитието на гъбички и бактерии, и 3-5 на специални добавки, които намаляват способността на огън. Но заедно с положителните свойства на материала има редица недостатъци. Той в крайна сметка губи топлоизолационните свойства, абсорбирайки влагата. Много е трудно да се произведат изолации на рамкови къщи със собствените им ръце. На първо място, трябва да се купуват специално оборудване и второ, да има опит на тази работа, да я изпълнява ефективно.
  • Пяна. За да се запази топлината в къщата, в зависимост от материала, е необходима различна дебелина на стените. Ако това е бетон, дебелината трябва да е 430 см, ако минералната вата - е 20 см, а ако пяната - е 15. Това е, можем да говорим за най-високи топлоизолационни свойства на материала, като по този начин спестяване на отопление. С течение на времето характеристиките на пяната не се влошават. Той има висока якост, ниска възпламеняемост, не изгнива и не е чувствителен на гъбички. Съществува обаче един значителен недостатък, при изгарянето се отделят вредни вещества за хората.

Затопляне на стените на рамката къща отвън

Той се получава чрез запълване на пластмасовите гранули с газ.

  • Полиуретанова пяна, материал, който има много добри топлоизолационни и влагоустойчиви свойства. Стените се затоплят чрез пръскането им със специално оборудване от химически вещества, които образуват защитен слой по време на нанасянето. Задължително е рисуването, защото когато слънчевата светлина удари материала, губи всичките си свойства.

Използването на минерална вата за изолацията на рамката къща

Топлоизолация на рамкова къща с минерална вата: екологичен и незапалим материал е един от най-ефективните методи, които се използват за този вид работа. Каменната скална минерална вата често се използва, защото абсорбира звука по най-добрия начин и е отличен топлоизолационен материал в тази група.

При сглобяването на стените на рамковата къща се формират клетки с определена ширина. Те са поставени рогозки, които трябва да бъдат със същата ширина. Те трябва гъсто да влязат в клетките и да ги поддържат добре. Дебелината на подложките е стандартна и е 5 см. Затова, в зависимост от климатичните условия в района, където е построена къщата, се налагат необходимите слоеве за създаване на добра топлоизолация. Той може да бъде 2 слоя (10 см) или 3-4 слоя (15-20 см).

Задължителният краен етап на тази работа е изолацията на влага. Ето защо е необходимо да се покрият листовете от минерална вата със специален филм, който се припокрива и фугите се залепват със специална лепяща лента.Филмът за бариери срещу пара трябва да покрива изолационния материал както извън сградата, така и отвътре. Особено внимание трябва да се обърне на помещения с висока влажност: кухня и баня.

Работата се счита за завършена, когато са извършени облицовъчните работи. От улицата къщата може да бъде завършена, например, с пластмаса, за да се обърне към фасадата на къщата. Вътрешната работа може да бъде завършена чрез затваряне на топлоизолационния слой с гипсокартон.

Използването на пяна за затопляне на къщата на рамката

Топлоизолацията на камерата за пяна е направена както отвън, така и отвътре в сградата. Работата започва с подготовката на стените, премахването на ноктите, запечатването на пукнатини, изравняването на повърхността. След това третирането се извършва с грунд (външен или вътрешен, в зависимост от работното място).

За да избегнете изкривявания при монтажа на пневматичната пластмасова система на вертикалните закачалки. И едва когато приключи цялата подготвителна работа, те започват да залепват пяната. Квадрите на нагревателя се нанасят в ъглите и в центъра със специално лепило и се притискат здраво към стената.

полистирол за изолация на камерна къща

След като направите тази работа, е необходимо да поставите пяната със специални дюбели. След това тя е покрита с фибростъкло, специални профили са монтирани на ъглите. И можете да пристъпите към шпакловка (за предпочитане на 2 слоя) и да опечете фасадата.

И когато се извършва вътрешна изолация, фиксираната пяна се зашива с гипсокартон.

Начини за затопляне на пода в рамката

Много е важно правилно да се направи изолация на пода в рамката къща, защото това зависи от комфорта за бъдещите жители.

Започнете този процес с уплътняване на почвата, покрита с полиетилен, с дебелина до 50 микрона. Следващите лежат директно топлина дебелина от 10 до 15 см, най-добре, ако ще бъде разширена глина. И едва след това те излагат изоставането си. Между тях лежат рогозки с минерална вата, която трябва да бъде покрита с фолиен слой от пароизолация и след това да се пристъпи към подови настилки. Такъв етаж ще бъде много топъл и в къщата той винаги ще бъде уютен.

По-подробна информация за изолацията на рамкови къщи, които можете да намерите в Интернет, като зададете въпроса: "изолация на къщи с рамки: видео".

Снимка 2: Използването на минерална вата за изолацията на рамката
Снимка 3: Разпръскване на екологична боя върху стената на къщата
Снимка 5: Затопляне на къща с рамки (2)
Снимка 6: Затопляне на къща за кадри (3)
Снимка 9: Топлоизолация на рамковата къща (6)
Снимка 10: Затопляне на рамката къща (7)
Снимка 12: Затопляне на къща с рамки (9)
Снимка 13: Затопляне на къща за кадри (10)
Снимка 14: Затопляне на каравана (11)
Снимка 15: Затопляне на каменна къща с минерална вата
Снимка 20:
Снимка 19: Топлоизолация на камерна къща
Снимка 16: Затопляне на каменна къща с полиуретанова пяна (2)
Снимка 17: Затопляне на камерна къща с полиуретанова пяна (3)
Снимка 18: Затопляне на каменна къща с полиуретанова пяна
Снимка 22: Затопляне на пода на рамката къща с минерална вата
Снимка 23: Затопляне на пода на рамката къща
Снимка 25: нагревател за къща
Снимка 21: Затопляне на пода в рамката
Снимка 8: Затопляне на камина (5)
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на стените с дървени стърготини със собствени ръцеЗатопляне на стените с дървени стърготини със собствени ръце
Завършете дървена къща навътре със собствените си ръцеЗавършете дървена къща навътре със собствените си ръце
Инструкции стъпка по стъпка за изолацията на рамката къща със собствените си ръце навътре и навънИнструкции стъпка по стъпка за изолацията на рамката къща със собствените си ръце навътре и навън
Затопляне на къщи с пянаЗатопляне на къщи с пяна
Дървена къща със собствени ръцеДървена къща със собствени ръце
Каменни къщиКаменни къщи
Как да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимкиКак да изолирате дървените подови накрайници на професионалистите и стъпка по стъпка снимки
Как да направите прозоречни решетки със собствени ръце инсталиране и изработка стъпка по стъпкаКак да направите прозоречни решетки със собствени ръце инсталиране и изработка стъпка по стъпка
Съвременна технология за изграждане на дървена къщаСъвременна технология за изграждане на дървена къща
Основни предимства на сглобяеми къщиОсновни предимства на сглобяеми къщи
» » Затопляне на рамката къща със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка