Огледало в банята с рафт

огледало в банята с рафт

Ние се стремим да проектираме банята възможно най-рационално, като избираме компактни, но функционални мебели. Интегралният атрибут е огледало в банята с рафт. Това е компетентно решение, защото отразяващата повърхност ще увеличи пространството, таваните ще се повдигнат и в малката стая ще има повече светлина. Освен това, не е нужно да мислите къде да прикрепите рафтовете.

Компетентни изчисления

Банята е малка в повечето случаи. Ето защо е толкова важно да я рационализирате, защото освен водопроводните инсталации се нуждаете от много малки неща, включително рафтове, където можете да добавите шампоани, сапуни, различни козметични продукти. Когато няма място за пълен шкаф, можете да инсталирате огледало с рафтове. Те могат да бъдат сгънати и обеци или часовници, които излитаме, преди да отидем на душа. Такова огледало може да се превърне във вътрешен център, около който ще се намират други елементи. Важно е огледалото да отговаря на параметрите на помещението: вратите трябва да бъдат лесни за отваряне и да не лежат на стените. Освен това е важно да осмислите осветлението, така че в малка стая да е леко и уютно.

Конструктивни нюанси

Модерни огледала с рафт се предлагат в различни форми и дизайн. Те се различават по начина, по който са монтирани на стената или на пода, по размер, рамкиране, наличие или липса на осветление, декоративни детайли. Някои огледала се наричат ​​козметични - те са идеални за момичетата, които прилагат макияж в банята. Такива конструкции приемат огледала, които се въртят под различни ъгли. Удобно и ергономично вградено огледало - те са монтирани в шкаф или стена.

модерен рафт за баня с огледало

Благодарение на многобройните конфигурации е възможно да изберете продукта, който най-ефективно ще изглежда във вътрешността на банята. Правоъгълни или кръгли, прости или сложни - различни модели са предназначени за специфични стилистични интериорни елементи. Ако банята е малка, можете да я увеличите визуално, като използвате огледала със заоблени ъгли - те изглеждат меки и пластмасови. Възможно е продуктът да светне, ако откажете да направите кадър. За банята има доста минималистични декоративни елементи, които няма да затрупват и без това малко пространство.

Какви материали за рафта?

рафт за баня с огледало

Рафтът за вана с огледало може да бъде изработен от стъкло, метал, пластмаса, камък, керамика, но дървените продукти трябва да се избягват. Най-надеждният и издръжлив при експлоатация са стоманените рафтове, а пластмасата е по-малко практична, тъй като е крехка. Но в повечето случаи рафтовете все още са изработени от триплекс стъкло, което има висока устойчивост на удар. Ако искате да подчертаете индивидуалността на интериора и неговия шикозен дизайн, изберете продукти с мраморни рафтове. В зависимост от материала и от теглото му, начините за фиксиране на самите конструкции се различават.

Попълнете ъгълаКогато стаята е малка, важно е да я оборудвате така, че да е просторна и удобна. Излишните мебели в банята не са необходими, така че е по-добре да помислите как да подредите функционално огледало за баня с рафт. Най-неудобните места в стаята са ъглите, които трябва да запълнете правилно. За правилното им използване можете да изберете ъглов шкаф, допълнен от огледало. Такъв продукт хармонично се вписва във всяко пространство, запазвайки го. В допълнение, стаята визуално ще се увеличи.

огледало с рафт

Много ефективно изглежда баня огледало с рафтове и осветление. Осветява стаята, правейки я по-лека и по този начин по-удобна и удобна. Най-добрият вариант е да използвате LED лента: за малка стая е достатъчно. Тя може да се постави по периметъра на огледалото или зад него, което ще направи дизайна още по-обемни.

Как да изберем?

Основният параметър, според който човек трябва да направи избор, е размерът на огледалото. Те трябва да се съпоставят с размерите на стаята, така че да не станат още по-малки. Вторият важен момент - огледалото трябва да бъде с усилена амалгама, която ще бъде устойчива на влага. Третата точка е надеждното закрепване. Обичайното огледало е тежко и ако е допълнено с рафтове, тежестта на дизайна става още по-голяма. Четвъртият нюанс е надеждността на закрепването на рафтовете.

огледало с рафтове

Имайте предвид, че съвременните марки предлагат голям избор от огледала, в които рафтовете са оставени отворени или украсени под формата на страничен шкаф, монтиран в непосредствена близост до огледалото. Някои модели са допълнени с шкафове отстрани и рафтове.

Огледален шкаф

Компетентното разположение на банята е желателно да се мисли на етапа на проектиране. Понякога е по-лесно да се заменят мебели с огледален шкаф, който с компактност се различава по удобство и функционалност. Модерните модели хармонично допълват интериора във всеки стил. Но тук си струва да помните някои от нюансите:

  1. Качествен шкаф е създаден от висококачествени MDF, които ще бъдат устойчиви на влага, микроорганизми, гъбички, които се появяват на влажно място в момента.
  2. Ако шкафът е снабден с врати, пространството трябва да е достатъчно, за да бъде удобно да се отваря.
  3. Отлично решение за компактна стая е тясното високо кабинет с огледало, което изглежда перфектно в затворено пространство.

Всички стилове

баня огледало с рафтове

В колекциите от модерни мебели можете да избирате огледала с рафтове, направени в стилистични решения. Класическите опции са комбинация от стъкло и пластмаса, които се характеризират с лаконичен дизайн. За модерните бани са подходящи асиметрични дизайни с рафтове с ярки цветове. Ако харесвате френския стил, изберете огледала с рафтове, които имат богата рамка и не по-малко богати архитектурни елементи. И ако искате да се фокусирате върху необикновения интериор, можете да изберете ъглова конструкция, състояща се от две огледала и подсилени със стъклени рафтове. Модерно решение - огледала с рафтове, които са допълнително оборудвани с докосване или отоплителна система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети за огледала в интериорния дизайнСъвети за огледала в интериорния дизайн
Баня дизайн в ХрушчовБаня дизайн в Хрушчов
Огледало в банята с фоново осветление как да изберем перфектната?Огледало в банята с фоново осветление как да изберем перфектната?
Какво е шкафът за баня?Какво е шкафът за баня?
Малки коридори в коридораМалки коридори в коридора
Правилно монтиране на стените на гипсокартонени огледала от различни масиПравилно монтиране на стените на гипсокартонени огледала от различни маси
Как да изберем огледало в банята с рафт?Как да изберем огледало в банята с рафт?
Варианти на ъглови рафтовеВарианти на ъглови рафтове
Изберете огледало в стената на коридораИзберете огледало в стената на коридора
Баня дизайн в комбинация с тоалетна? Какво може да бъде по-лесно!Баня дизайн в комбинация с тоалетна? Какво може да бъде по-лесно!
» » Огледало в банята с рафт