Иглолистен в ландшафтна снимка на красиви парцели

Иглолистен в близост до оградата

Декорирането на паркове, имоти и парцели в страната със зеленина беше популярно в древността. Днес иглолистни дървета в ландшафтен дизайн са възможност за красиво и богато украсяване на околното пространство и вашата градина ще изглежда оригинална по всяко време на годината. 

Как да изберем композиция?

Повечето градинари предпочитат да украсяват крайградските си райони с иглолистни растения, които изглеждат интересни за всеки сезон. Иглолистни в ландшафтния дизайн станали популярни заради уникалните свойства: растенията изглеждат хармонично в една култура или в композиции за цялата година, защото те не са взискателни, за да видовете почва да прехвърляте всякакви метеорологични условия, по-рядко "разболеят".

Красива пътека

В допълнение към естетическия ефект зелената природа привлича вниманието:

  • Качествена абсорбция на прах, шум.
  • Задържане на пориви.
  • Намаляване на микроклимата около къщата.
  • Предотвратява възпроизвеждането на вируси, бактерии и насекоми.
  • Осигуряване на въздух с много кислород, phytoncids.

Големи дървета

Ако мечтаете за винаги зелена добре поддържана среда, която ще осигури благоприятен микроклимат, тогава съставите от иглолистни дървета в ландшафтния дизайн ще бъдат отлично решение. Освен това винаги можете да избирате растения с най-необичайна форма и различни размери на короните, което ви позволява да създавате най-смелите и неочаквани композиции в провинцията.

Какво и как да изберем?

За декора на сайта можете да изберете разнообразие от иглолистни - в пейзаж дизайн ела, бор, смърч, хвойна, кипарис изглежда много интересно.

Озеленяване

Независимо от непретенциозността на условията за растеж на тези растения, е необходимо да се създадат композиции на тяхна основа в съответствие с няколко правила. Ако има брези и птичи череши на мястото, тогава кварталът на иглолистни дървета с тях не е най-успешното решение. За да създадете красива и правилна композиция, запомнете следното:

  • Не можете да засадите смърч, елхи с борове и кедри, а thuja не расте много добре до смърч;
  • няма иглолистни растения, които да растат близо до лиственицата;
  • важна роля играят климатичните условия: в суров климат кипарисът няма да расте.

Необичайна композиция

Иглолистни дървета за регистриране на даден обект могат да се получават както в специализирани разсадници, така и в магазините. Когато ги избирате, трябва да обърнете внимание на състоянието на корените: те трябва да имат пръст от пръст, да се различават при добра влага, защото изсушените корени ще бъдат трудни за реанимация.

Създайте красива композиция

Големи камъни с иглолистни дървета

Възможно е да се използват различни иглолистни дървета в ландшафтния дизайн: снимката показва как е възможно декорирането на вилата ви да е правилно. За да създадете хармоничен дизайн, трябва да разгледате няколко правила за създаване на красив състав:

Геометрия на формите

Много големи камъниСъставът на различните растения, според дизайнерите, трябва да се основава на принципа на контраста. Ще изглежда грациозни растения под формата на пирамида в съседство с храсти под формата на топка, високи или закръглени растения. Пътеките в градината могат да бъдат украсени с храсти с обем.

Комбинации от контрасти

Контрастира с иглолистните

Съчетавайки контрастни цветове, форми - способността да създавате различни визуални ефекти. На фона на малки храсти, високи дървета ще бъдат забележими, в прехода на обеми и форми - възможност за изглаждане на външния вид.

Асиметрия и симетрия

Дървета в един ред

Използването на иглолистни дървета в ландшафтния дизайн включва комбинация от неприлични. Това означава, че можете да украсите мястото със симетрични чисти състави, както и с необичайни асиметрични елементи, които изглеждат хармонични и логични във всички комбинации.

Класически състав

Това са основните неща, които трябва да имате предвид, когато планирате място, където ще се използват вечнозелени растения. Благодарение на богатия избор на иглолистни растения, винаги е възможно да изберете растения, които ще създадат хармоничен, живописен ансамбъл на обекта.

Висока, ниска или средна иглолистна?

Сред популярните високи растения, западната туя, хвойна, бодлив смърч, обикновен бор, Pinus bor може да се отбележи за създаването на красиви зелени композиции. Thuju трябва да се засаждат в сенчести места: често се използва като жив плет. Vatereri Pine привлича вниманието с необичайна усукана сферична форма, поради което дизайнът на сайта ще бъде още по-интересен и още по-неочакван. Сред широко използваните иглолистни дървета в ландшафтния дизайн има средни растения.

Ниски иглолистни дървета

Ако високите храсти и дървета се използват като хедж, средните растения са отлично решение за акценти. По този начин коничният смърч, който се отличава с брънчността му, расте бавно и изглежда много привлекателен, докато плодовият тис в компактност привлича вниманието със сочни зелени и ярки червени плодове. За любителите на кръгли форми, западната thuya е подходяща: тя има формата на компактна топка с богати клони.

Средни иглолистни дървета

Средните иглолистни растения са хармонично комбинирани с варианти с нисък растеж. Що се отнася до ниските растения, които се разпространяват по земята, те се нуждаят от достатъчно място за развитие. С помощта на Spruce Lombers или Tui Tini, можете да създадете лъскава морава, която ще изглежда привлекателна.

данни

Контрастиращ дизайн на сайта

Ако сте за красотата и хармонията на градината си, то отлично решение за декора си е иглолистният ландшафтен дизайн. Снимката показва колко интересни композиции могат да бъдат създадени, ако спазвате всички правила за декорация. Трябва да се помни, че съставът на храстите и дърветата изглежда холистично, ако се състои от растения само на две височини. Зелената площ изглежда чудесно като фон за иглолистни дървета.

Високи иглолистни дървета

Много често дърветата се засаждат до резервоара, за да се създаде истинска единна оригинална екстериорност на обекта. Най-ефективното решение е да се ориентират растенията на запад или изток от обекта - така че те ще имат достатъчно светлина. Ландшафтен дизайн на иглолистни дървета ще бъде хармоничен, атрактивен, ако го създавате от иглолистни растения с различни форми, цветове и текстури.

Снимка 20: Пътища, покрити с иглолистни дървета
Снимка 19: Подсветка на дърветата
Снимка 18: Бушчета в саксии
Снимка 17: Вървете в иглолистен храст
Снимка 16: Голямо дърво
Снимка 15: Земя с езеро
Снимка 14: Фонтан под формата на делфини
Снимка 13: Поле с дървета
Снимка 12: Туи подред
Снимка 11: Иглолистни дървета
Снимка 10: Цветни иглолистни храсти
Снимка 9: Високи иглолистни дървета
Снимка 8: Средни иглолистни дървета
Снимка 7:
Снимка 6: Мостът на обекта
Снимка 5: Червен килим
Снимка 4: Кръгли иглолистни храсти
Снимка 3: Високо иглолистно дърво
Снимка 2: Чакъл на мястото
Снимка 1: Иглолистно дърво
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Павилиони и озеленяване на районаПавилиони и озеленяване на района
Lavaetera годишно засаждане и грижиLavaetera годишно засаждане и грижи
Хвойна снимка и правила за отглежданеХвойна снимка и правила за отглеждане
Скандинавски стил в ландшафтния дизайнСкандинавски стил в ландшафтния дизайн
Ориенталски стил в ландшафтния дизайнОриенталски стил в ландшафтния дизайн
Страна стил в ландшафтен дизайн на сайтаСтрана стил в ландшафтен дизайн на сайта
Засаждане на борова дървесина, за да отглеждате красиво дървоЗасаждане на борова дървесина, за да отглеждате красиво дърво
Отглеждане на цветя на парцелаОтглеждане на цветя на парцела
Къща парцел със собствени ръцеКъща парцел със собствени ръце
Кан цветяКан цветя
» » Иглолистен в ландшафтна снимка на красиви парцели