Yucca градина, кацане и фото грижи

Юка в Блум

Юка е красиво и много интересно растение. По друг начин се нарича "дървото на щастието". В същото време, тя не изисква много внимание на себе си, е лесно и лесно да се грижи за него. Засаждането на градини в Юка, грижа и снимка, описани в много списания, има красиви съцветия, събрани в пискюл. Опитайте се да го насадите на вашия сайт на дача тази година.

Юка градина е много устойчив на ниски температури и студове, но все още трябва да се затопли почва около него. Ако мразовитите зими са във вашия район, засадете растенията, които вече са били аклиматизирани за вашия район. С подходяща грижа, многогодишната може да наслаждава окото повече от една година. Следователно, нейните тънкости трябва да бъдат известни на всички любители градинари.

Насищане на семена от юка

приземяване

Най-чувствителната част от юка е корените, така че по време на засаждане и по-нататъшно отглеждане, те не трябва да бъдат наводнени изобилно с вода. Няма специални изисквания за състава на почвата, в която се засажда растението. Тя може лесно да се корени навсякъде. Основното е, че почвата не задържа водата. Най-добре е да засаждате трайни насаждения в близост до дървета на малък хълм. От голямо значение е дренажът. За тази цел можете да използвате парчета тухли или малки камъчета.

поливане

Както вече споменахме по-горе, юка не се нуждае от изобилие от поливане. През лятото ще бъде достатъчно за нея да изпие една седмица. Ако температурата на въздуха не е много висока, тогава можете да направите с естествено поливане.Тор и трансплантация

Няколко пъти през сезона юка може да бъде оплодена с минерални или органични торове. Въпреки това, можете да направите без тор, защото растението е непретенциозно и ще ви хареса с привлекателен външен вид в продължение на много години. Многогодишно трансплантация не е необходимо. Той ще се чувства страхотно на мястото, където първоначално е бил засаден. Юка се умножава по семена и странични процеси. Семената трябва да бъдат засадени в кутии в средата на зимата, а филизите могат да бъдат вкоренени през пролетта или лятото.

Подготовка за зимата

Растението се понася добре дори при силни студове. Освен това, в този момент успява дори да цъфти. Въпреки това, по-добре е да го подготвите за зимата. Листата трябва да бъдат завързани със снопче и да се изсипят падналите листа надолу, което няма да позволи на корените да замръзнат.

Юка с коренище

Юка градина, снимка на която може да се види на много места, започва да цъфтят само 2 години след засаждането. Не очаквайте, че тя ще ви хареса с цветята си през първата година. Тя изглежда страхотно с различни закръглени цветя - магарета, петуния, невен и др. Можете да създадете цели цветни композиции, като добавите цветната градина с иглолистни растения, красиви камъни, езерце и др.

Юка може да се отглежда и в саксии за цветя. Принципите на грижа остават същите като при уличните растения. Някои градинари предпочитат да го насадят на открито през лятото, а за зимата - да се трансплантират в саксия. Толкова е красиво, че иска да се възхищава на дълги зимни вечери.

Снимка 4: Юка банан
Снимка 5: Ястия от листата на юка
Снимка 6: Подрязване на Юка
Снимка 7: Червено цвете от Юка
Снимка 8: Юка червено
Снимка 9: Семена от червена юка
Снимка 10: Юка Еланория
Снимка 11: Стая на къщата на Юка
Снимка 12: Озеленяване с юка
Снимка 13: Юкка разсад в саксии
Картина 14: Пъпки Юка
Снимка 15: Юка Бревифолия
Снимка 16: Юка Филаментоза
Снимка 17: Бели юка цветя
Снимка 18: Създаване на цвете от Юка
Снимка 19: Горска юка
Снимка 20: Градина на Юка
Картина 21: Юцка нажежаема жичка
Снимка 22: Юка през есента
Снимка 23: Декорация на камъчета Юка
Снимка 24: Юка Рострата
Снимка 25: Плантация на Юка
Снимка 26: Юка Шидигера
Снимка 27: Юка Торийи
Снимка 28: Украсяване на улицата Юка
Снимка 29: Yucca Variegata
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Флокс кацане и грижиФлокс кацане и грижи
Спараксис кацане и грижиСпараксис кацане и грижи
Засаждане и грижи на хвойнаЗасаждане и грижи на хвойна
Засаждане и грижи за тигридаЗасаждане и грижи за тигрида
Отглеждане на ягодиОтглеждане на ягоди
Засаждане, грижи и възпроизводство на градински пеперудиЗасаждане, грижи и възпроизводство на градински пеперуди
Саици за засаждане и грижиСаици за засаждане и грижи
Градинарство градина култивация и грижиГрадинарство градина култивация и грижи
Преливане на върба на върба, отглеждането и грижитеПреливане на върба на върба, отглеждането и грижите
Лео расте, кърмене, болестиЛео расте, кърмене, болести
» » Yucca градина, кацане и фото грижи