Reed обикновени - удивителни наблизоПриложение и характеристики на обикновена тръстикаРийд обикновен, южната тръстика е многогодишно крайбрежно водно-тревисто растение. Позовава се на семейството на зърнени култури. Многогодишно. От дълъг пълзящ коренище растат гъвкави, прав кухи стъбла, които растат на 5 метра или повече на височина. Тя има пълзяща, до 2 метра коренище, от която излизат дългите пълзящи издънки. Тъканта умножава коренища, във влажна почва бързо проникват в почвата.
Листата на обикновената тръстика са дълги, плоски, разположени по цялата дължина на стъблото, сиво-зелени, понякога сиво-зелени на цвят. Листата имат режещи ръбове. Съцветия се събират във виолетово-сребристо многоцветно пухкаво размахване. Долният възел на паникьоса е дълъг кос, клоните са остри, груби. Плодове от тръстика, както и във всички зърнени култури, зърно. Цъфтежът на тръстиката се осъществява през юли и продължава до октомври. До есента плодовете узряват.

Къде расте тръстиката?

Тръстика расте на практика на всички континенти. Често се среща на територията на Русия, с изключение на Арктика, тя расте добре в Китай. Има много имена в хората - khomus, kurak, kamys.
Езерата и бреговете на езерата, малките реки и техните брегове, блатата, плитчините и наводнените ливади са обикновени местообитания на тръстика. Тя може да расте на физиологични почви, solonchaks. Това прави голяма вреда, подобно на всяка друга трева, която расте на полето и овощните градини.
Ризомите са богати на протеини, мазнини, въглехидрати, аминокиселини, витамини В1, В2, С. Съцветия, стъбла и листа съдържат флавоноиди.
Събиране на млади стъбла и тръстикови листа за медицински цели през май-юни. Суровините се сушат под козирка, на тавана, в добре проветриви помещения, разположени в тънък слой, и трябва да се обърнат няколко пъти.

Приложение на тръстика обикновен

Използвано отвара от коренища като диуретик, с инфекции на пикочно-половата система, с трудно уриниране.
Бульонът се използва за отравяне, като противоотрова. За китайски и корейски, отвара от коренища е антипиретична, холеретична, антиеметична. Те се използват при лечението на пневмония, диабет, сифилис.
В района на Далечния изток, отвара от коренища на тръстиката се счита за отлично средство за изпотяване и антидиабетично лечение.
Когато артритът използва запушалки от увити коренища. Прясният сок помага добре при жажда по време на треска, при хемоптиза. Компреси от пресен сок помагат да се премахне сърбежа от ухапване от отровни насекоми.
Прахът от сухи листа се използва за супресиране, дълготрайни зарастващи рани и язви.
Използвайте водна инфузия на стъбла и листа, като диафоретик и диуретик, с обща слабост и хиповитаминоза.
Рийдът също е интересен като годни за консумация растения.
Младите филизи ядат. От него можете да готвите супи, да задуете с месо, да готвите картофено пюре и да го добавите в сурова форма към салати. Най-ценните за храната са ризомите. Те са нежни и сладки на вкуса. Те също могат да се ядат сурови, печени и пържени. Хората, които са противопоказани при употреба на кафе използват печени ризоми, като ги използват като заместител.
Незадължително в строителството, използвайте го и като гориво. Бастуна съдържа до 45 чиста целулоза, в някои страни се използва в производството на хартия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвете Сцила ОписаниеЦвете Сцила Описание
Къде расте Волсканка?Къде расте Волсканка?
Холокаус култивиране, растежХолокаус култивиране, растеж
Към кое семейство принадлежи Bluegrass?Към кое семейство принадлежи Bluegrass?
Арабски видове арабиАрабски видове араби
Verbeynik видове, характеристики на растежа и цъфтежаVerbeynik видове, характеристики на растежа и цъфтежа
Покрив на тръстика от собствените ръцеПокрив на тръстика от собствените ръце
Изолация на тръстикатаИзолация на тръстиката
Продукти от тръстикаПродукти от тръстика
Блатна тръстикаБлатна тръстика
» » Reed обикновени - удивителни наблизо