Къде цъфтят еделвайсите?Къде цъфтят еделвайсите?В рода еделвайс има около 40 вида и принадлежи към семейството на Astropeus, или Asteraceae. Това растение е необичайно бяло-сребристо и има усещане за пубертет. Неговите цветя достигат размер до 70 милиметра и се появяват през юли. Къде можете да намерите цъфтяща еделвайс?
Еделвайс алпийски (Шир. Leontopodium alpinum ) не се среща често в декорирането. Тъй като това цвете принадлежи към многогодишните растения на височините, то трябва да се търси в субалпийските и алпийските зони, може да са планини в Европа и Азия. В този списък можете да добавите сибирските степи и Централна Азия. В тези райони, най-вече снежнобялите хибриди със сметана, които са получени в резултат на пресичането на алпийски и сибирски видове.
Където търсите за цъфтящи еделвайси, винаги може да се намери върху емблемата на алпинизма. Това е символ на планините и недостъпността. Трябва също да се отбележи, че еделвайското съцветие е било използвано върху бандероли и дори монети. Тъй като той е роден в Швейцария, там и получи най-голямата слава. Но за днес това е рядко, защото туристите, които идват там, безмилостно го разкъсват.

Как да намерим еделвайс?

В естествената среда еделвайс расте в малки групи. И където, ако не на калканските склонове, в пукнатини на скали, на малко достъпни места, цъфтят еделвайс. И изненадващо, тя расте на почвата, която е слаба в състава си.
Ако алпийският еделвайс е засаден, то трябва да се направи там, където има повече слънце, така че неговите съцветия да се развиват луксозно. С оглед на факта, че това красиво цвете не е причудливо, ще бъде достатъчно сода земя с варовик. Струва си да си спомним, че земята за еделвайс е необходима без никакви торове, само че трябва да се разхлаби. За сметка на поливането, не трябва да се притеснявате, това растение може да направи с влага от дъжда. Само при изключително сухо време можете да си водите, като си спомняте, че не можете да позволите на капчиците вода да удари самото съцветие, защото тогава ще загуби чистия си бял цвят.
Но къде, ако не е у дома, това цвете може да се развие. Във всеки цветарски магазин можете да закупите семена и те трябва да се засяват през март и в парникови условия. Преди сеитбата са необходими семена и е изключително важно да се помни, че най-добрата смес от земя е: прекомерно натрупване на листа, изсушен торф и пясък с едри зърна - на равни дялове. За по-добър резултат е по-добре да се сее в саксии, покрити със стъкло. Не забравяйте, че не трябва да погребвате семената в земята, а просто да ги начуете. Поливайки ги, обърнете внимание дали семената са измити. Но за да избегнете това, можете да го навлажнете с палет. След 12 дни семената започват да покълват. Когато има 5.6 листа, посадъчен материал може да бъде засаден в земята постоянно. По време на полумесец те се нуждаят от сянка. До есента те растат и хибернация без подслон. И във втората година ще има съцветия. Когато цветята се появят, можете да ги отрежете и да ги обесите в дъното с глави, че те ще бъдат обемни и ще направят букет.
Красотата на Еделвайс Алпий ще бъде във вашия дом. Това цвете е уникално, защото е включено в червената книга.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Орхидеи на родината, които се грижат и отглеждатОрхидеи на родината, които се грижат и отглеждат
КолхикумКолхикум
Пенливи сибирски подвидове, характеристикиПенливи сибирски подвидове, характеристики
Арабски видове арабиАрабски видове араби
Crocuses растат у домаCrocuses растат у дома
Асфоделина е средиземноморски гостАсфоделина е средиземноморски гост
Гипсофилно паникулирано полеГипсофилно паникулирано поле
Животински видове, култивиранеЖивотински видове, култивиране
Размножаване и засаждане на пролумникРазмножаване и засаждане на пролумник
Видове ирисиВидове ириси
» » Къде цъфтят еделвайсите?