Подготовка на ягоди за зимата чрез замразяване

Замразени ягоди

Ягодите са много вкусен и здравословен продукт. Жалко, че можем да ядем пресни ягоди само няколко месеца в годината. Въпреки това, можете да ядете ягоди почти през цялата година, ако го замразите и запазите всичките му свойства и вкус. Ако искате да знаете как да замразите ягоди за зимата в хладилника, тогава тази статия винаги може да ви помогне.

С цел да се замразят ягоди за зимата беше успешна и нейният вкус, форма и полезни свойства бяха запазени колкото е възможно, е необходимо да се вземат предвид редица фактори и да се спази една от технологиите на този случай. Ако не направите това, оставете ягоди за зимата във фризера, за да го наречете меко, не ви моля с вкуса и формата си. Така че, нека да разгледаме по-отблизо как да замразите ягоди правилно.

Ягода селекция

Първият важен аспект за правилното замразяване на ягоди е правилният избор. За да замръзнете, трябва да изберете само зрели ягоди, във всеки случай не трябва да се замразява дори леко пресилено плодове. Също така ягодите трябва да са плътни и максимално сухи, тъй като прекомерната водно съдържание след замразяване може значително да промени вкуса поради голямото количество лед, който се образува от съдържащата се в него вода. Що се отнася до размерите, за да замразите ягоди беше най-успешна, по-добре е да вземете ягоди в малки размери, защото е по-добре клеветническа.

Зрели ягоди
За замразяване, трябва да изберете само зрели ягоди

Подготовка на ягоди за замразяване

Преди началото на слана, ягоди трябва да бъдат внимателно подбрани, за да се отстранят слабите плодове, т.е. ягоди, които могат да бъдат узрели или повредени вредители. Ако ягодите у дома, е по-добре да не го измие, е необходимо да се измие на пазара. Измиването на ягоди е много проста. Всичко, което трябва да направите, е да го налеете в обикновена пластмасова купа, пълна с вода и изплакнете. След това трябва да получите възможно най-точно и да ги изсушите. Разпръснете ягоди само на един слой, то наистина трябва да изсъхне добре, така че не забравяйте да му дадете време да го направите. В една грудка е по-добре да не се измиват ягоди, тъй като в процеса ще трябва да се излее няколко пъти, което може да увреди плодовете.

Ако възнамерявате да замразите цялата ягода, тогава нейните стъбла не трябва да се отстраняват. Работата е, че без тях една ягоди може, така да се каже, много бързо да "плува", което ще засегне както формата, така и нейния вкус. Ето защо, ако искате да знаете как да замразите ягоди за зимата, си струва да разгледате този важен момент.

Замразени ягоди в пластмасов контейнер
Замразяване ягоди е по-добре в пластмасови чинии

Подготовка на съдове

Най-добрият вариант за замразяване на ягоди е, разбира се, пластмасови съдове. За тези цели всички видове пластмасови тави за съхранение, тави за сладолед и други пластмасови контейнери, до обрязаните бутилки, ще бъдат напълно подходящи.Не трябва да има повторно замразяване на продукта, така че всеки lotochek трябва да поставят малки порции от ягоди, че можете просто да се хранят в даден момент, обратно, не го слагат в хладилника, а не на повторно замразяване, поради което ягодите могат да загубят вкус и форма. Също така е много важно да измиете добре съдовете, преди да ги изсушите и да ги изсушите.

Поставете плодовете във фризера

Така че тук дойде най-важният момент от отговора на въпроса как да замръзнем ягодите хладилника. В момента, в който трябва да поставиш ягоди във фризера. За да направите това, трябва да поставите плодове в един или два слоя в избраните тави и след това поставете във фризера за един ден. След ягоди promorozitsya за един ден, тя вече може да се сгъне в картонена кутия или в други съдове, например, в една голяма пластмасова кутия и сложи вече дългосрочното съхранение до мястото, където искате да се яде или KAK или използвайте плодове.

Опции за замразяване

Горното е най-простата версия на замразени ягоди, която най-често се използва. Това обаче по никакъв начин не е единственият вариант за замразяване на плодове, има и други рецепти за замразени ягоди:

  1. Замразени ягоди със захар. Ягодите със захар за зимата във фризера - това е отлично решение, тъй като ягодата има много добър вкус и се съхранява много добре. За да направите замразяването на ягоди със захар, трябва да вземете около 300 грама захар на 1 кг плодове. В случай, че имате само доста голяма захар, трябва да се смачка, толкова по-малки са кристалите от захар, използвани за замразяване, толкова по-добре. Ако е по-добре да не се премахват стъблата в случай на замръзване, тогава в този случай е необходимо да ги махнете. Вземете ягода с отстранените стъбла, поставете го в контейнера за замразяване на няколко слоя и поръсете захар между всеки слой. След това трябва да поставите ягода във фризера с положителна температура за 2-3 часа. След това си струва да проверите дали ягодата е дала сок, който обикновено се случва. Ако ягодата даде сок и всичко е наред с него, преместваме плодовете заедно със захарта, която не се разтваря, в друг контейнер и я запълваме с формирания сок, а после препращаме ягодите в хранилището във фризера. В бъдеще такава ягода със захар във фризера може да донесе много радост на вас и вашето семейство, тъй като то е просто чудесен вкус, ако спазвате всички изисквания на тази технология на замразяване. Това е целият процес на замразяване на ягоди със захар, сега знаете точно отговора на въпроса как да замразите ягоди със захар за зимата.
  2. Пюре. Пюрето от ягоди е друг много популярен начин за замразяване на ягоди, който често се използва. За да се извърши правилно от замразяване ягоди пюре, е необходимо да се вземе определено количество ягоди, почистването му от стеблата, и се промиват и сушат, след което натрошени или смлени като се използва смесител, която обикновено се получава много по-бързо, по-лесно и по-удобно. Така образуваната ягодова маса трябва да се изсипе в специален пластмасов контейнер и след това да се постави във фризер. Някои рецепти препоръчват добавяне на захар към такава ягода дори преди да е замръзнала, но е по-добре да добавите захар в такова пюре след размразяването през зимата.

В този случай, ако имате малък фризер, или просто искате да се замрази много голям брой на пюре от ягоди, то след 2-3 дни, контейнерът е във фризера той може да получи и смяна на замразено пюре в храна, филм, който ще спести място във вашия фризер. Ако мястото pozvlyaet, тогава не можете да направите това и да продължи да държи пюре от ягоди в контейнера.

Замразени ягоди под формата на пюре
Пюрето от ягоди е много популярен начин за замразяване на ягоди

Сега знаете как да замразите картофите с ягоди и винаги можете безопасно да се възползвате от тази прекрасна и проста рецепта за замразяване.

Някои общи съвети за глазура ягоди

Понякога вкусът на замразени ягоди може да бъде засегнат дори и от незначителни неща на пръв поглед, тук са някои съвети за измръзване на ягоди:

  1. Ако замразите собствената си ягода, но не я купувате, в този случай е по-добре да я разкъсате рано сутрин, дори преди росата, защото по това време тя е най-полезна и вкусна. Също така добро време за това е времето преди залез слънце.
  2. Ако замразените ягоди са домашно, то не трябва да се мият, но най-добре е просто да се издуха сешоар, факт е, че има специален защитен филм върху плодовете, които не позволяват бактериите да се възпроизвеждат на повърхността му.
  3. Не всички ягоди са подходящи за суха слана. Например, голяма и прекомерно сочна ягоди няма да бъде най-добрият вариант, като ягода на първите две такси. Най-добрият вариант е гъстите сортове ягоди.
  4. Размразяването на ягоди може значително да повлияе на вкуса му. За да се запази вкуса на този плод, размразяването му трябва да се извършва постепенно, като се поддържа определен период от време при температура от 0 ° С. Можете да постигнете това, например, ако поставите размразен контейнер с ягоди на горния рафт на хладилника, където обикновено има такава температура.
Размразяване на ягоди
Размразяването на ягоди може значително да повлияе на вкуса му

Надяваме се, че статията е в състояние да ви помогне, а сега знаете точно как да замразите ягоди за зимата и как да замразите ягоди със захар и някои други възможности за замразяване на тези вкусни и здравословни плодове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За зимата подготвяме конфитюри от ягодиЗа зимата подготвяме конфитюри от ягоди
Рецепти за направата на желе от ягоди за зиматаРецепти за направата на желе от ягоди за зимата
Как да готвя вкусно сладко от ягоди за зиматаКак да готвя вкусно сладко от ягоди за зимата
Отглеждане на ягодиОтглеждане на ягоди
Борба с яйцатаБорба с яйцата
Как да се отървете от паяк акариКак да се отървете от паяк акари
Ягода расте в чантиЯгода расте в чанти
Възпроизвеждането на ягоди с мустациВъзпроизвеждането на ягоди с мустаци
Отглеждане на ягоди по холандска технологияОтглеждане на ягоди по холандска технология
Ремонтирани засаждане и грижи за ягодиРемонтирани засаждане и грижи за ягоди
» » Подготовка на ягоди за зимата чрез замразяване