Слънчева батерия за евтино енергийно решение

Слънчеви панели

И накрая, купихте ценните шестстотин. Но проблемът е, че градинарското партньорство все още не е доставяло електроенергия и не е известно кога ще бъде. Жителите на лятото страдат без хладилници, телевизори, осветление и прекарват дълги вечери в седене на свещи. Не, не можете да продължите по този начин! Необходимо е спешно да се мисли за нещо!

Слънчеви панели

Дълго време енергията на слънцето се използва в слънчева светлина - екологични превозни средства, при които светлината се преобразува в електрически ток, захранвайки тяговия двигател. За да могат да се возят на слънце в облачно време и на тъмно, те инсталират енергийни акумулатори - батерии, заредени в деня директно от слънцето. По подобен принцип работи летни соларни генератори.

Захранваща система

Соларния комплект за градина включва: две или три слънчева размер модул на 1-1.4 m, оцениха 60-80 w и напрежение от 15,5 V, ги поставят на покрива на техните "кабини" и свързване с капацитет коли батерия 90 A .ch. Към батерията чрез инвертора (DC / AC преобразувател) свържете малък хладилник, електрическа крушка и преносим телевизор. И когато синият екран осветен вечер, съседите във вашия прозорец ще бъдат привлечени към светлината.

Комплект слънчеви клетки

"Сенникът" на вашите "кабини" е по същество изцяло автономна мини-електроцентрала. Такива слънчеви клетки, за да дават различна мощност през последните години стават все по-популярни в повече от 70 страни, които са приели държавна програма за развитие на еко-приятелски, което позволява да се запази незаменими природни ресурси на слънчевата енергия - от северна Скандинавия до безмилостни австралийските пустини слънчев пригор.

В Далечния изток и централната Русия, слънчеви панели за вили с площ от 15-20 квадратни метра. m генерират 1,5-2 хил. kW / h електроенергия годишно и имат гаранционен срок на експлоатация от най-малко 10 години. Две трети от тази енергия се получава през лятото, което е най-важно за летните жители и една трета през зимата.

В много страни, индивидуални слънчеви батерии в крепост от 3 кВт, дори когато къщите са свързани с обществените електроразпределителни мрежи. Ежедневно излишък на електроенергия се изпраща в обществената мрежа. След залез слънце енергията връща на собственика на Слънчевата електроцентрала, а вечерта и през нощта, когато властта се използват пълноценно, често получават електроенергия на преференциални тарифни нощ. Електромерите са бдителни, за да гарантират, че плаща само разликата между консумираната и доставена в мрежата електроенергия.

Местоположение на слънчевите клеткиДори една много малка хелиоелектрическа инсталация може да намери разнообразно, понякога много оригинално приложение върху парцела. Пример - слънчеви захранващи лампи за лятна къща, които настройват това, дори и на тъмно, моравата ви ще бъде ярко осветена.

Слънчева батерия във вилата

Батериите могат да зареждат батерии, които вечер ще подхранват декоративни слънчеви светлини За лятна резиденция с LED или луминесцентни лампи, осветяваща забележителността на вашата градина. Допълнителните фотоклетки могат да включват лампа над любимото ви цветно легло или разклонението на градинските пътеки само когато гостът и гостите го приближават. Ако се страхувате да посетите неканени гости, включете аларма в електрическата верига на слънчевата електроцентрала.

Снимка на слънчеви панели

Нова форма на дача батерии

Въпреки своята благородна задача, развитието на чиста енергия, слънчевите батерии не се отличават с различни форми и външна естетика. Брюкселските енергийни инженери планират да променят ситуацията и да пуснат слънчеви батерии с необичайна, сферична форма. Те могат да събират и натрупват слънчева светлина с много по-голяма ефективност, което ще позволи на 99 да намали площта на батериите, като същевременно поддържа същото ниво на мощност. В допълнение, те могат да бъдат инсталирани на повече места, отколкото плоски аналози.

Схема за действие

Всеки в детството си направи експеримент, когато лъч светлина се фокусира чрез лупа върху хартия и светва. Този принцип на действие реши да използва немския архитект Андре Бросел. Той замени хартията с фотоклетка, обектива на сферата и я постави върху оста, която следи движението на слънцето.

В резултат на тестовете беше установено, че едно глобуларно устройство е способно да събира енергия от слънчеви, лунни и дори други малки източници на светлина. Системата за фокусиране дава възможност да се генерира енергията на светлинния лъч 4 пъти по-слаба от необходимата за традиционните слънчеви клетки. Поради това устройството може да работи както на облачен ден, така и през нощта. Системата за автоматична ориентация позволява на сферата "да се върти" за слънцето през цялото време, така че фотоклетката постоянно е в центъра на светлинния лъч.

Снимка на батериите в къщата

Бъдещето се отглежда

Цената на фотоволтаичните инсталации днес е доста висока: $ 6-8 на 1 W инсталирана мощност. През 70-те години на 1-ви век мощността на мощността на фотоволтаиците е оценена на 2-3 хиляди долара, а преди 10 години - само на 25-30 долара.

Батерии на покрива

Местни предприятия от отбранителната промишленост, по-рано произведени соларни клетки само за космически кораби и изкуствени спътници имат интелектуални и логистични капацитети за масово производство на дълъг живот фотоволтаични модули с висока ефективност, химични източници на ток с дълъг експлоатационен живот, електронния автоматичен контрол и системи за мониторинг. Енергийните слънчеви инсталации са високотехнологични продукти с нови потребителски имоти, които нашата индустрия е готова да предлага както на вътрешния, така и на международния пазар. В Москва и Московска област, Санкт Петербург и Краснодар има държавни предприятия и по-скоро отклонява от себе си, разработва и произвежда захранвани със слънчева енергия светлини, за да свидетелстват, фотоволтаични инсталации за битови и промишлени цели номинална изходна мощност от 100 W до 10 кВт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Слънчеви панели за домашен комплект и какво трябва да знаете преди да купитеСлънчеви панели за домашен комплект и какво трябва да знаете преди да купите
Слънчеви панели за технологиите и решенията за отопление на домаСлънчеви панели за технологиите и решенията за отопление на дома
Слънчева батерия за комплект от вили, функции на изборСлънчева батерия за комплект от вили, функции на избор
Лампи със слънчеви батерииЛампи със слънчеви батерии
Непрекъсваема мощност за отоплителни котлиНепрекъсваема мощност за отоплителни котли
Как да инсталирате сами отоплителните батерии?Как да инсталирате сами отоплителните батерии?
Как да изберем бензинов генератор за лятна резиденцияКак да изберем бензинов генератор за лятна резиденция
Как да изберем дизелов или бензинов генератор?Как да изберем дизелов или бензинов генератор?
Улично осветление на слънчеви панелиУлично осветление на слънчеви панели
Как да си направите слънчева батерияКак да си направите слънчева батерия
» » Слънчева батерия за евтино енергийно решение