Всичко за плъзгащата се врата как да направите своя собствена

Плъзгащи се порти

Желанието да се направи плъзгаща се врата със собствените си ръце възниква в много от собствениците на крайградски жилища. Факт е, че този дизайн е най-функционалният и икономически оправдан при всички видове автоматични порти, което е причината за неговата висока популярност. Гейтите са сглобени от импровизирани материали и техният експлоатационен живот е почти неограничен, тъй като те не съдържат крехки и лесно счупени елементи в дизайна си.

Основна структура и предимства при проектирането на плъзгащи се врати

Описаната версия на автоматичната порта има очевидни предимства, като например:

 1. Не е необходимо да се монтират водачи в отвора, в резултат на което трафик на автомобили с почти всякаква височина може да премине през тях.
 2. Специалната надеждност и издръжливост на цялата конструкция.
 3. Няма нужда от механизъм на смазване.
 4. Наличие на модерен дизайн с използване на дърво, велпапе, поликарбонат и ковано желязо като материал за порти.

Схема на плъзгащи се врати

Производство врати с ръцете си, всички чертежи, диаграми и скици, трябва да бъдат избрани така, че те са като току-що обясни основния принцип на отваряне и затваряне на вратата механизъм. В този случай трябва да се помни, че всички подробности за този механизъм се наричат ​​фитинги и включват:

 • Преместими елементи под формата на количка или ролков вагон;
 • ролки;
 • капани;
 • водещ щепсел;
 • Железопътната линия е широк най-малко шест сантиметра.

Самите порти са рециклируеми, конструкцията им при производството на собствените си ръце изисква използването само на висококачествен хардуер. Фактът, че въпреки относителната лекота, предвид структурата на портала е много чувствителен към качеството на напасване на всички елементи на механизмите за придвижване, а ако част от лошо качество, тази врата бързо се провали, както поради по-скоро сериозни механични ефекти, които те може просто да се напука наполовина.

Закрепване на конзолната система

В тази връзка трябва също да се отбележи, че двигателят и механизмът на зъбно колело имат смисъл да бъдат закупени готови. В този случай ще трябва само да ги монтирате на място и да ги свържете към електрозахранването. Когато решите да създадете такова устройство със собствените си ръце, ще ви трябва не само рисунки за плъзгащи се врати, но и подсилена конструкция на самите порти, тъй като те не могат просто да издържат на теглото на самоизработения механизъм.

Първият етап от изграждането на структура

Решавайки да направите плъзгаща се врата, трябва да вземете чертежи, диаграми, скици и да решите каква конструкция те са най-подходящи за вас. Обикновено се избират порти от метални профили, поликарбонатните дизайни се използват най-малко поради тяхната ненадеждност.

Като стъпки за създаване на плъзгащи врати се считат следните операции:

 • създаването на стълбове;
 • подготовка на основата за плъзгащите се врати;
 • инсталиране на кабели за автоматизация;
 • производство и монтаж на вратата на място.

Ако се опитвате да вършите цялата работа с най-добро качество, опитайте се да намерите най-актуалните схеми и чертежи на плъзгащи се врати за тяхната ерекция със собствените си ръце. В този случай не бързайте и в началото напълно работете на един етап, преди да преминете към второто или третото.

Първият етап от подготвителната работа е подготовката и монтажа на стълбовете. За целта е необходимо да откриете чертежи и схеми на този дизайн на плъзгащите се врати и те трябва да бъдат колкото е възможно по-уместни. Значението на тази фаза на произведения е, че тя е на стълба за подпомагане са монтирани порта с цялото оборудване и ако те са слаби, рамката може просто да падне на земята.

Опорните стълбове могат да бъдат изградени от различни материали, като тухли, бетон или дъб. Изграждайки плъзгащи се врати със собствени ръце, схемата на работа трябва да бъде избрана така, че да гарантира в бъдеще надеждността и стабилността на цялата структура. Така например, според тях, стълбът за бъдещи порти трябва да бъде бетониран на дълбочина най-малко един метър.

В същия случай, когато решите да направите такава колона от бетон или тухла, ще трябва да им предоставите най-малко три метални маркери. Всички елементи, изляти от бетон, трябва да бъдат заделени за втвърдяване поне за една седмица. Не се препоръчва ускоряване на този процес, тъй като само естественото втвърдяване ще даде на разтвора най-голяма сила.

Схема за монтаж на ипотеки за плъзгащи се врати

Вторият етап е полагане на основите

Втората част от подготвителната фаза е изграждането на фондацията. Тук плъзгащите се порти, техните скици и дизайн трябва да отчитат както своето местоположение, така и геоложките условия в него. Обикновено се използва канал с широчина 20 см, за да се произведе делото, както и армировка с напречно сечение от 12-16 милиметра. Армировката се нарязва на парчета с дължина около един метър и се заварява от двете страни към канала.

Освен това изкопайте яма с поне половината от дължината на отвора на предложената порта. В същото време е необходимо да отидете по-дълбоко от 1,5 метра, а ширината на канавката трябва да бъде повече от 40 сантиметра. В повечето случаи, когато плъзгащите се порти се произвеждат от собствените си ръце, тяхната схема предвижда инсталирането на канала в ямата с рафтове надолу. След това устройството трябва да бъде излято с бетон, което стриктно контролира нивото и не позволява да се изкриви.Такава задълбоченост е необходима, за да се създаде равномерна основа за движението на ролковата количка. Следва да се отбележи, че основата на плъзгащите се врати може да се счита за готова само след като ще престои 28 дни, за да втвърди бетона. Ако го стартирате по-рано, той може да бъде сериозно повреден.

Основа за плъзгащи се врати

Последните работи, извършени в подготвителната фаза, са инсталирането на окабеляване за автоматизация на вратата. За да направите това, имате нужда от диаграма на плъзгащи се порти, произведени от вас. В същия случай, ако те са твърде сложни, можете да наемете поотделно за извършване на такава електрическа инсталация.

Производство на плъзгащи се врати от собствени ръце

Най-трудните етапи от конструкцията на описаната конструкция са производството на самата порта. За да направите правилно плъзгащите се врати със собствените си ръце, трябва да изучите подробно устройството на тази система.

Обикновено за тази цел обикновено се използват метални профили, тъй като това е най-простият и най-удобен за използване на всички материали, предназначени за производство на листа на вратите.

Дизайнът на плъзгащите се врати има стандартни схеми. Обикновено те се състоят от поддържаща рамка и вътрешна рамка или летва. На рамката обикновено е ъгъл или метална тръба 60x40 мм. Вътрешната рамка може да бъде направена от тръбна секция, която е двадесет милиметра по-малка. Що се отнася до металния профил, той се закрепва към рамката с помощта на винтове или нитове.

Скелет на плъзгащи се врати

плъзгащи се врати дизайн произведен със собствените си ръце, по принцип, не изисква никаква работа, различна от заваръчни работи, но трябва да бъде по-чист заварка абразивен диск подложка с помощта на мелница и премахване на ръждата тръби и да ги рисувам.

Специалистите по заваряване препоръчват едновременно заваряване на рамката на вратата с пръчки, вдлъбнати около 30 сантиметра. В същото време направляващата релса от фитингите е монтирана в носещата рамка отдолу. Те трябва да бъдат закупени предварително в специализиран магазин, така че те да не търсят по време на инсталацията.

Завършената рамка е зашита с метален профил с нитове или самонарезни винтове. В този случай, преди началото на процеса, вратата трябва да бъде грундирана и боядисана с два слоя антикорозионна боя. Тази боя значително ще удължи живота на целия продукт и ще предотврати развитието на ръжда.

Оборудване за плъзгащи врати

Нюанси на монтиране на вратата на типа назад

Що се отнася до монтажа на завършената конструкция на място, този процес ще изисква специално внимание и усилена работа. Така че за начало, плъзгач се поставя на наклонения канал, който е на разстояние 15 см, след което вагоните им ще трябва да бъдат заварени към метала. В същото време е необходимо да ги контролираме, за да предотвратим изкривяването.

След това захващане. Необходимо е да се уверите, че крайният валяк се придвижва чрез разтоварване на долния улов по време на движението на рамката на вратата.

Струва си да се отбележи, че много местни майстори, при инсталирането на описаната конструкция, поставят ролковите вагони на платформите, като преди това са заварени колчетата към тях. Това се прави, за да се улесни в бъдеще процесът на коригиране на механизма за отваряне на вратите и замяна на счупените вагони в бъдеще.

Автоматизация на плъзгащи врати

Въпреки това, професионалните майстори казват, че това не трябва да се прави, защото ако направите грешка с този тип инсталация, ще трябва да отрежете винтовете и да заварявате вагоните директно към основата. Ето защо най-добре е да следвате стандартната процедура за инсталиране, която ще даде 100% гаранция за ефективността на вашата врата.

Освен това има още един нюанс. Факт е, че много собственици се опитват да комбинират автоматизацията на портите с фотоклетки, така че да могат да се отварят, без да напускат колата. Тук си струва да си припомним, че не всяко окабеляване е подходящо за това, така че трябва предварително да се планира, когато се създава чертеж на целия комплекс.

Също така автоматичните врати задължително трябва да бъдат снабдени със светлинна и звукова аларма за отваряне. Той, между другото, има смисъл да се обърнат към услугите на специалисти в тази област, тъй като монтирането на слънчеви клетки е доста сложно работа недостъпни за мнозинството от гражданите, които нямат опит с този вид дейност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ковани порти и врати Снимки и скици за занаятчииКовани порти и врати Снимки и скици за занаятчии
Автоматична врата с отдалечено отварянеАвтоматична врата с отдалечено отваряне
Как да направите най-добрата плъзгаща се врата себе си рисунки, скици, дизайн скициКак да направите най-добрата плъзгаща се врата себе си рисунки, скици, дизайн скици
Плъзгащи се врати за идеи за гардероб за използване в интериораПлъзгащи се врати за идеи за гардероб за използване в интериора
Как да инсталираме автоматични врати с дистанционно отварянеКак да инсталираме автоматични врати с дистанционно отваряне
Интериорните плъзгащи врати помагат при избораИнтериорните плъзгащи врати помагат при избора
Подвижните порти със среден лъч имат собствени схеми, рисунки и видеоПодвижните порти със среден лъч имат собствени схеми, рисунки и видео
Самоуправляващи се плъзгащи се вратиСамоуправляващи се плъзгащи се врати
Заваряването на портата със собствените си ръце е отлична алтернатива на скъпите готови продуктиЗаваряването на портата със собствените си ръце е отлична алтернатива на скъпите готови продукти
Gate с коване елементи отлична комбинация от естетика и функционалностGate с коване елементи отлична комбинация от естетика и функционалност
» » Всичко за плъзгащата се врата как да направите своя собствена