Щори на пластмасови прозорци

Хоризонтални щори на прозорци

Щори за пластмасови прозорци - едно от най-популярните решения за неговия дизайн, когато не само може да даде определен стил на интериора, но и да предпази стаята от шум и прах от улицата. Днес тези декоративни завеси са представени в огромно разнообразие. Нека се опитаме да разберем техните видове и характеристики на приложение. 

 Как са подредени?

Хоризонтални щори

Първо, трябва да поговорим за това, което прозорците за щори се състоят от пластмасови прозорци. Най-важните компоненти са ламелите, които са изработени от различни материали:

 • алуминият е най-практичен, защото металът служи като надеждна повърхностна защита от слънчева светлина и помага да се неутрализира значителна част от топлината. Този материал е добър, защото не износва, е устойчив на промени в температурата и влажността в помещението, лесен за грижи. Почистете алуминиевите ламели просто със сапунен разтвор.
 • Пластмасовите ламели ви позволяват да направите стаята по-тъмна, създавайки определена атмосфера в нея. Тези ламели са тежки, така че при избор на декорации за прозорци първо трябва да монтирате подсилена рамка.
 • Дървените ламели се отличават с лесна поддръжка, нетърпение към различни влияния и издръжливост. В допълнение, те отразяват светлината и са почти най-добрата топлинна и звукова изолация. Единственото нещо е - тези щори не са подходящи за монтаж в кухнята до печката.
 • тъкани щори на пластмасови прозорци - най-популярната версия на дизайна на отвора, когато искате да дадете на интериора необичаен външен вид. Тези дизайни са добри, защото са лесни за гледане, повечето видове тъкани са импрегнирани със специално съединение, което надеждно защитава повърхността от влага и мръсотия. Но все още използват такива системи в кухнята или в банята не се препоръчва.

 Какъв контролен механизъм?

Ролетни щори

Щори се състоят от ламели - ленти, изработени от различни материали. Те могат да бъдат контролирани по много начини и това действие прави възможно регулирането на потока светлина, когато ъгълът на летвата се промени или когато се измести или разшири. Това се прави по два начина - електрически или механични. Вторият тип е по-популярен, когато завесите се затварят с въже за контрол: самата система се състои от т.нар. "Охлюв", който обвива около себе си лента или въже. Другият край се държи от вал в кутия.

Що се отнася до електрическото задвижване, препоръчително е да се изберат големи зони на остъкляване. Контролът се осъществява чрез мощно електрическо задвижване, разположено в коридора. Този тип управление е лесен за ползване, тъй като ламелите се отварят и затварят с дистанционното управление.

Хоризонтални щори

Хоризонтални щори: характеристики

Най-популярни в подреждането на апартаменти и селски къщи са хоризонталните щори на пластмасови прозорци. Снимката показва колко различни дизайнерски решения могат да се реализират в дизайна на стаята. Тези защитни от светлина структури могат да бъдат между рамки или вътрешни: в първия случай те са прикрепени между прозорците, а във втория - те са закрепени към капака със специална корниз. Модерни дизайни могат да бъдат изработени от различни материали - пластмаса, дърво, алуминий или плат, а всяка от опциите има своите предимства. Основните характеристики на хоризонталните щори включват:

 • Компактни размери: инсталирането се извършва само в отвора на прозореца;
 • лекота на използване: за отваряне и затваряне на щорите е необходимо само да превъртите ръкохватката или да натиснете бутона на електрическото задвижване;
 • лекота на грижа: от повърхността е достатъчно само да се избърсва прахът навреме;
 • естетика: огромен избор от цветови решения ще направи възможно реализацията на всеки интериорен дизайн.

Хоризонтални щори

Ако по-рано такива конструкции бяха монтирани на дървени системи, днес широко се използват хоризонтални щори на пластмасови прозорци. Цените на тези устройства за защита от светлина са достъпни и се различават само поради вида на контрола. Тези дизайни привличат вниманието с няколко предимства:

 1. Щори са закрепени в отвора, така че да могат да бъдат монтирани близо до самия прозорец, като по този начин образуват едно пространство.
 2. Ако има желание да направите структурите за защита на светлината невидими, можете да ги монтирате между рамките - това е красиво и удобно.
 3. Отварянето на щорите на PVC дограма се извършва така, че самата конструкция да не се допира.
 4. Също така е важно, че има много възможности как да се монтират щори на пластмасов прозорец (видеото ще ви помогне да направите това с максимална лекота).

 Хоризонтални щори: какъв стил на интериора?

Вертикални щори

Тези светлинно-защитни структури са представени в широк спектър от стилистични решения. Така че, можете лесно да вземете възможност за интериора в стила на хай-тек или авангард, или да ги комбинирате с традиционния класически стил - с тежки завеси или пердета. Когато декорирате спалнята или щорите за детски стаи, изберете опции с фотопечат. Между другото, в зависимост от стилния дизайн на завесите, има възможност да въплътите английски стил или Прованс във вашата къща.

 Монтажни характеристики

Най-лесният начин е да инсталирате щори на пластмасови прозорци без пробиване. Това се прави с помощта на въртящи се скоби:

 1. Първо, винтовете са фиксирани с усукващи скоби.
 2. Инсталирани щори в горната част на вратата, след това фиксирани с помощта на специален ключ.
 3. Сгъваемите долни скоби са монтирани в долната част на крилото.
 4. В ръкавите са закачени кабели.
 5. Корнизът е прикрепен към въртящата се корона.
 6. Кабелът се насочва.
 7. Пластмасови ръкави са вградени в отворите, разположени в долните скоби.
 8. Кабелът е фиксиран.
 9. Сега, върху управляващия механизъм, куката на дръжката е прикрепена.
 10. Държачът на писалката е инсталиран.
 11. Остава само да се провери дали всички елементи на дизайна работят.

 Вертикални щори

Вертикални щори

В това разнообразие от слънцезащитни продукти ламелите са подредени вертикално и тяхното прикрепване към корнизи се извършва от специални държачи. Под летвата са свързани верига. Тяхната стабилност се осигурява от собствената им тежест, а ако жалузията е изработена от пластмаса или алуминий, допълнително се монтират и тежести. Вертикални пластмасови щори - най-практичното и икономично решение за дома и офиса. Отличителните черти на тези дизайни включват:

 • Простота на инсталацията;
 • практичност - да се грижим за пластмасови повърхности лесно и просто;
 • широка гама цветни разтвори;
 • стил стил, който ви позволява да изберете опция за конкретен интериор.

сгъваеми щориВертикални щори могат да бъдат направени от пластмаса, велпапе, гладка или релефна повърхност, която представя една чудесна възможност да създадете интериор в различни стилистични решения. Можете да изберете и вертикални щори за пластмасови прозорци (снимка показва, че във всеки офис или апартамент изглеждат колоритен), които имитират различни повърхности: вариант с имитация на дърво, често покрит със защитен лак, който предпазва екрана от слънчевите лъчи.

 Монтаж на вертикални щори

Вертикални щори

Как да поправите щорите на пластмасови прозорци, ако сте избрали вертикални слънцезащитни конструкции? Етапите на работа са както следва:

 1. За начало се извършват задълбочени измервания - това ще позволи да се монтират щори възможно най-точно.
 2. Поставяме стрехите на специални ключалки.
 3. Ламелите внимателно се окачват с плъзгачи до държачите на ламелите.
 4. Към теглото е прикрепена свързваща верига.
 5. Вертикалните щори са изправени, така че ламелите да се движат свободно по корнизът.

 Характеристики на ролетни щори

Вертикални щори

Интериорът на модерните къщи и апартаменти често е украсен с необичайни декоративни елементи. Ролетните щори на пластмасови прозорци са завеси под формата на тъкан плат, който е прикрепен към работен вал, изработен от метал. Валът се завърта с повдигащ механизъм, който превръща завесата в ролка. Благодарение на този дизайн, ако желаете, можете лесно да махнете пердетата, за да станете невидима. Като пълнофункционална прозоречна система, тя защитава интериора от слънчевата светлина и действа като елемент от декора си. Днес са представени в огромно разнообразие от ролетни щори на пластмасови прозорци. Цената на продуктите зависи от много фактори, включително и дизайнните характеристики:

 1. Завесите от отворен тип имат проста конструкция, чийто вал е фиксиран към стена или рамка и е снабден с кърпа от кърпа. В долната част на платното има дървена бара, която осигурява красива гледка към щорите.
 2. Завесите от затворен тип имат кутия, която покрива работния вал. Отстрани на завесите се монтират направляващи релси, които се различават по плътност и възможност за фиксиране на платното в рамката на прозореца.
 3. Благодарение на гъстата структура на завесите е осигурена надеждна защита от слънцето.
 4. Ако завесите са отворени, те ще преминат през лъчите на слънцето, осигурявайки естествена изолация на помещенията.

Ролетни щори

Монтирането на щори на пластмасови прозорци е съвсем проста: рулонните щори са прикрепени директно към рамката. Самата кутия е създадена от материали от същия цвят като рамката на прозореца, така че тези дизайни са почти невидими на прозореца. Дизайнните характеристики на тези устройства за защита от светлина позволяват на рамката да бъде преместена в режим на вентилация.

Касетни щори

Ако търсите модерно решение за Вашия апартамент или селска къща, тогава със сигурност ще обърнете внимание на касетата на щорите на пластмасовите прозорци. По проект, те са хоризонтални летви или твърда материя. всички разлики между моделите са в типа на кутията (касетата), вида на управлението, материала на панела и посоката на работа на конструкцията. Касетните щори могат да се закрепят колкото се може по-плътно към повърхността на стъклото, което спестява място, предотвратява увисването на ламелите и самата тъкан, както и появата на гънки или мехурчета.

Ролетни щори

Самите касети са ъглови, кръгли или плоски. Тяхната черта е не само декоративният акцент в стаята, но и защитата на материала от различни негативни фактори - мръсотия, повреда, деформация. Когато избирате такива защитни структури, трябва да знаете как да фиксирате щорите на пластмасови прозорци. Те управляват следните начини:

 1. Каналът (веригата). Тези допълнителни елементи са закрепени от двете страни на конструкцията и ви позволяват да регулирате работата на щорите, като разгънете хоризонталните планки.
 2. Пролет. Това е ръчен контрол, по време на който можете да настроите и фиксирате местоположението на платното в прозореца. Поради нестабилността на услугата този метод на управление не е популярен.
 3. Автоматична електронна система. Той е лесен за употреба и е идеален за работа с трудно достъпни структури.

Ролетни щори

На пръв поглед касетъчните структури са подобни на класическите хоризонтални щори, но се различават само по начина, по който се контролират. Касетите се различават и са по-удобни за закрепване - в стъклата на прозореца, а не в рамката, което е по-удобно при монтажа на пластмасови двойни стъкла. Също така е важно касетите да имат странично фиксиране, което гарантира надеждността на закрепването на конструкциите. От друга страна, обикновените хоризонтални щори са по-удобни за употреба - те лесно се отстраняват и почистват. За да почистите касетите, ще са необходими специални четки.

 Щамът се плъзна

Щамът се плъзна

Тези структури за защита от светлина са друго перфектно решение, тъй като нагънатата част е единично платно, събрано от акордеон. Повдигането и спускането се извършват чрез електрическо задвижване, пружинен или верижен механизъм. Такива конструкции са идеални за подреждане на прозоречни системи от различен тип и балкони или лоджии. Разнообразието от текстури и широка цветова палитра правят тези проекти толкова популярни сред купувачите. Основните предимства на blinds plisse включват:

 1. Наличие на антистатична импрегнация, която не позволява прах да се утаи на повърхността на завесите.
 2. Блайндовете запазват първоначалния си вид за дълго време.
 3. Дизайнът ви позволява да регулирате степента на прозрачност на завесите.
 4. Лекота на грижите.

Plisse - щори за модерен интериор

Plisse е отлично решение за тези, които търсят нестандартни начини за декориране на интериора и има за цел не само да предпази помещенията от светлината, но и да ги украси. Такива конструкции са идеални за проектиране на прозорци за капандури с всякаква конфигурация и всеки наклон, красиво допълнени от триъгълни, трапецовидни, панорамни или дъгови прозорци. Друго предимство на тези проекти е експериментите с материали и дизайн. Plisse може да се контролира електрически или дистанционно. Навън те са подобни на хоризонталните щори, но се различават от по-перфектната вътрешна механична част: издърпвайки верига или въже, можете да събирате завеси на малки гънки.

Красивите щори се плъзнаха

Plisse са представени в широк спектър от модели по отношение на текстурата на текстил и печатни изображения. Полиестер и други високотехнологични материали се произвеждат, които са импрегнирани с няколко слоя импрегнация. Той служи като защита срещу влага и прах, а самата текстура може да бъде гладка или релефна. При избора на тази или онази защитна конструкция, обърнете внимание на нейното качество, стил и дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролетни щори на пластмасови прозорци с снимки и примериРолетни щори на пластмасови прозорци с снимки и примери
Как да изберем касетата за щори?Как да изберем касетата за щори?
Ролетни щори за лятна резиденцияРолетни щори за лятна резиденция
Цветни щори на пластмасови прозорциЦветни щори на пластмасови прозорци
Монтаж на ролетни щори на пластмасови прозорциМонтаж на ролетни щори на пластмасови прозорци
Каква е същността на пластмасовите прозорци?Каква е същността на пластмасовите прозорци?
Ролетни щориРолетни щори
Правете прозорци с вашите ръцеПравете прозорци с вашите ръце
Как правилно да инсталирате блиндовете с снимкаКак правилно да инсталирате блиндовете с снимка
От алуминий до бамбук избираме щори за кухнятаОт алуминий до бамбук избираме щори за кухнята
» » Щори на пластмасови прозорци