Hoya ушна бръснене грижа у дома с снимка и описание

Удивително растение, което не прилича на нито един от вътрешните лиани и дори с тайна, че хората не са намерили ясен отговор през цялото си време с Hoya. Подобна презентация само засилва интереса към растението и прави още повече цветни производители да го пускат вкъщи, въпреки лошите признаци. И те не са непременно изпълнени, защото има друго мнение: растението е в състояние да покори завистта и да премахне депресиращото чувство на негодувание. Кой от знаците работи? Каква е енергията на восъчния бръшлян hoya, може ли да запазите това растение у дома?

Хоя е прекрасно растение

Въпреки уникалната красота на пъдпъдъка, повечето фенове на закрито озеленяване от грях продължават да носят hoyu до офиси и само на работното място се радват на своята "компания". Права ли са?

Кой съставя легенди за растенията?

Дълго време, откакто восъчния бръшлян не харесваше всички жени - растението се смяташе за мушегон и когато се появи в къщата, съпругата му и съпругът му се очаква да се разделиха със съпругата и майките с порасналите синове.

Принцеса сред лиана

Ако не се вземат под внимание тъжни и откровено негативни истории, развалят репутацията на растенията и да се обърнат към ботаническата описанието Hoya, можете да направите едно оптимистично заключение: Hoya восък бръшлян много достоен пребивава в някоя стая, която може да даде красота и удобство за офис кабинет, а хола или спалня.Растението принадлежи към вечнозелените катерачни лиани на семейството на перките, в стайни растения достига 6 метра, основният украшение на растението е съцветие.

Принцеса сред лиана

Tsvyoti hoya може и половин година (зависи от условията и грижите), изхвърляне на "чадъри" с броя на цветята 20 или повече. Розовите съцветия много приличат на изкуствени букети, напълнени с восък, откъдето идва и името на растението. Но те са "изкуствени" само на външен вид: миризмата и нектара са съвсем естествени.

Лиана не се препоръчва да се съхранява в жилищни помещения и поради ясно изразен вкус, който може да причини доста хора да имат алергични реакции.

Как да засадим лиана и да се погрижим за нея

Восъчната бръшлян снимка е очарован не е фен на "дом на джунглата" - растението е много непретенциозен, но е необходимо да отговарят на условията, определени грижи, в противен случай няма да получите от вашия домашен любимец не красотата, не цъфтежа.

  1. приземяване
  • Изберете за hoyi не твърде просторен капацитет, в противен случай всички сили, които растението ще даде на развитието на кореновата система.
  • Почвата за растението трябва да се състои от равни части от суха земя, хумус, листна пръст и пясък.
  • В дъното на резервоара, дренажният слой (глина, парчета)
  • За трансплантацията на млад hoyu е необходимо всяка година през пролетта, старши - на всеки три години.
  • За трансплантация, отглеждана лоза, вземете нов пот, а не "втора ръка" след растение.

  1. грижа
  • Айви Хоя - фотофилно растение, но получаването на директна слънчева светлина върху листата е силно нежелателно - пожълтяване - оптималното място за Хойи - прозорците на западните и източните прозорци.
  • Излишното поливане на лианите се извършва през лятото (само през този период започва да цъфти) и се напръсква периодично с вода, намалява количеството на поливането през зимните месеци. Самият завод прави добра работа с липсата на влага, така че не се притеснявайте, ако сте напуснали или сте забравили да нахранете "домашния си любимец".
  • Хоя - растение, което се нуждае от къпане, обичайният спрей от спрея не винаги е подходящ за нея. Байте лиана в топла вода (до 40 градуса). За това вода се излива в кофата и се загрява. Водата трябва да е такава, че около една трета от дължината на съда да е от върха на пота до нея. Така че оставяме всичко за няколко часа. След това навлажняваме растението обилно, избършете саксията и я поставете на мястото си.
Снимка 8:
Снимка 1:
Снимка 2:
Снимка 3:
Снимка 4:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Снимка 5:
Снимка 6:
Снимка 7:
Фигура 10:
Снимка 11:
Снимка 12:
Снимка 13:
Снимка 14:
Снимка 9:
Фигура 15:
Снимка 16:
Снимка 17:
Снимка 18:
Снимка 19:
Снимка 20:
Снимка 21:
Снимка 22:
Снимка 23:
Снимка 24: Айви Хоя Пинк
Снимка 25: Хоя е прекрасно растение
Фигура 26:
Снимка 27: Принцът между лианите
Снимка 28:
Снимка 29:
Снимка 30:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветно спараксис култивиране и грижиЦветно спараксис култивиране и грижи
Ragwort krupnoyazychkovyRagwort krupnoyazychkovy
Защо листата стават жълти?Защо листата стават жълти?
Асплемен се грижи у домаАсплемен се грижи у дома
Грианиум грижи у домаГрианиум грижи у дома
Бръшлян расте и се поддържаБръшлян расте и се поддържа
Култивиране на актинидиятаКултивиране на актинидията
Описание на крокосмята цвете и грижиОписание на крокосмята цвете и грижи
Необичайна морска lobulariaНеобичайна морска lobularia
Кислица се грижи у домаКислица се грижи у дома
» » Hoya ушна бръснене грижа у дома с снимка и описание