Помещението в стаята в хола и спалнята е удобно и стилно

Пример за зониране на снимки

Поради високите цени за жилища за много семейства и отделни хора да купят пълноправен апартамент в нашето време е почти нереалистична задача. Следователно, хората се радват на малки едностайни или двустайни апартаменти, в които всеки сантиметър от площта си струва теглото си в злато. Но ако мислите за зониране зони, можете веднага да решите няколко проблема и да се насладите на прекрасен, уютен и удобен дом.

Общи правила за зониране на помещения

Създаването на удобни условия на живот в малко пространство, не можете да направите без някои от техниките, използвани от дизайнерите. Едно от тях е зонирането на стаята, тоест визуалното й разделяне във функционални зони. Подобно решение не само помага за премахването на някои проблеми (като например неудобно за спане), но и визуално разширява пространството, прави жилището практично, модерно и модерно.

Компетентното зониране предполага еднакъв стил на всички зони. И може да има две или повече от тях. Тя може да бъде всекидневна и гардеробна, хол и фитнес зала, спалня и уютна библиотека, всекидневна и спалня.

Компетентно зониране в стаята

За да решите проблема "отлично", трябва да имате ясна представа за резултата, който трябва да удовлетворява всички наематели на апартамента. Ето защо, когато зонирате в стаята, трябва да вземете предвид навиците, привързаностите, желанията и нуждите на домакинството.

Предвид разположението на стаята, разположението на вратите и прозорците, трябва да определите правилно местоположението на всяка функционална област. И това включва поставяне на спално място в прозореца, далеч от входните врати - там е по-добре да се оборудва хола. Освен това спалнята трябва да е изолирана и в никакъв случай да не се предава.

Въз основа на факта, че спалните и гостите ще работят отделно, трябва да осигурите адекватно осветление, отделно за дневната и спалнята. В частта на стаята, която ще служи като хол, осветлението трябва да бъде повече yarkim- спане в същата област по-добро място лампи или лампи с приглушена светлина. Полилей, традиционно разположен в центъра на общата стая, в този случай ще бъде напълно неподходящ.

Техники за зониране на помещения

Има много различни методи за зониране на стаята. Това може да бъде постоянно или мобилно зониране.

Постоянното зониране е разделянето на пространството чрез стационарни преградни стени от тухли или гипсови плочи. Можете също така да използвате стъклени блокове и плъзгащи се стъклени или дървени врати. Много необичаен поглед към зоната с помощта на арки или подиуми.

При мобилното зониране (и често е временно) се използват екрани, текстил, рафтове.

Тъй като спалнята - интимно място, което не е предназначено за външни лица, ще бъде много хубаво да го отделите с плъзгащи се врати. Изработени например от матирано стъкло, те ще създадат отлично настроение и за двете части на помещението. И най-важното е, че те няма да заемат много място.Много стилен изглежда като преграда от гипсокартон. Но не трябва да е солидна стена. По-добре е, ако е лесно, без да достига до тавана конструкция с декоративен ръб, който може да се комбинира с арка. Има много опции за дизайн за такъв дял. За да го украсите, можете да използвате стъклени блокове, можете да направите ниши, да подчертаете.

Помещенията за хол и спалня могат да се извършват с помощта на килер. В този случай дялът ще служи като място за съхранение на нещата. Добър вариант е шкаф с огледални врати. Огледалото ще визуално разшири пространството.

Обикновено разпределение за всекидневната

Фалшиво разделяне, използвано за зониране, не само няма да отнеме място, но и ще създаде впечатлението за мекота на стаята.

Най-често за производството на такива конструкции използвайте стъкло или пластмаса. Фалшивите прегради могат да бъдат скелети и могат да бъдат с декоративна решетка.

Тази опция визуално зонира стаята, без да я разделя. Оказва се много хармонична симбиоза "двама в едно".

Интересен вариант на зонирането на стаята (снимки на това и други решения могат да бъдат намерени на тематични форуми) - с помощта на подиума. Има много решения. Например, можете да поставите зона за спане на модния подиум. За да направите това, е по-добре да комбинирате подиума с текстилен дял или фалшив дял. Можете да направите навес над леглото, който, ако е необходимо, ще го затвори напълно.

Зониране с преграда

Създаден под подиума пространство може да служи като допълнително място за съхранение на нещата.

Апартамент с високи тавани предразполага към вертикално зониране. Разбира се, такава структура ще изисква сериозни финансови инвестиции, но също са видими положителни аспекти. Апартаментът, където се намира спалното помещение под тавана, има стилен изглед и много свободно пространство. Полезната област не е взето, а напротив, се добавя.

Добра помощ при създаването на хол-спалня може да служи като преобразуваща мебел. Днес на пазара на мебели има много предложения в тази посока. Този кабинет легло този ден се използва като килер, а през нощта се превръща в луксозен диван и легло-матрак, този ден се крият под подиума, а през нощта се отстранява от по нея, превръщайки се в едно прекрасно легло да спи.

Творчески към въпроса за зониране на стаята в спалня и хол (снимка не е твърде мързеливи, за да търсите в интернет) и изберете опцията, която ще задоволи нуждите на всички членове на семейството ви, можете да забравяме, че вашия дом е с много малка площ.

Снимка 1:
Снимка 2:
Снимка 3:
Снимка 4:
Снимка 5: Пример за зониране на Photoshop
Снимка 6:
Снимка 7:
Снимка 8:
Снимка 9:
Фигура 10:
Снимка 11:
Снимка 12:
Снимка 13:
Снимка 14:
Фигура 15:
Снимка 16: Компетентно зониране в стаята
Снимка 17:
Снимка 18:
Снимка 19: Прост дял за хола
Снимка 20: Златна стая с хол
Снимка 21:
Снимка 22:
Снимка 23:
Снимка 24: Зониране с преграда
Снимка 25:
Фигура 26:
Снимка 27:
Снимка 28:
Снимка 29:
Снимка 30:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на спалня и хол в една стаяДизайн на спалня и хол в една стая
Разработване на дизайнерски студийни апартаменти с един и два прозорецаРазработване на дизайнерски студийни апартаменти с един и два прозореца
Дизайн на малка спалняДизайн на малка спалня
Решаването на проблема как да се подреди мебелите в едностаен апартамент е красива и практичнаРешаването на проблема как да се подреди мебелите в едностаен апартамент е красива и практична
Тънкостите на кухненския дизайн на дневната примери за успешно зониране пространствоТънкостите на кухненския дизайн на дневната примери за успешно зониране пространство
Оригиналният и функционален дизайн на малък студиен апартаментОригиналният и функционален дизайн на малък студиен апартамент
Дизайн на едностаен апартамент от 40 кв.м снимка и идеяДизайн на едностаен апартамент от 40 кв.м снимка и идея
Вътрешни квадратни дизайнерски предложения за холВътрешни квадратни дизайнерски предложения за хол
Интериорът на едностаен апартамент интересни дизайнерски идеиИнтериорът на едностаен апартамент интересни дизайнерски идеи
Проектиране на трудности и решения за спалнята и дневнатаПроектиране на трудности и решения за спалнята и дневната
» » Помещението в стаята в хола и спалнята е удобно и стилно