Завеси в кухнята снимка и идеи

Завеси за кухнята: свежи идеи

Във вътрешността на всяка стая важна роля играят детайлите, особено завесите. Важна роля играе изборът на подходяща завеса в кухнята. Снимката показва как различните дизайнерски идеи могат да бъдат приложени в тази компактна, но важна и функционална стая. 

 Определете с функциите

Завесите в кухнята са необходими не само за естетика. Най-важната им функция е практичността. Ако прозорците са на юг, ще трябва постоянно да предпазвате стаята от слънцето и това ще изисква гъсти завеси в кухнята. Снимката показва, че такива модели се вписват много добре в модерния интериор. Такива завеси се препоръчва да се използват в кухнята на първия етаж, когато трябва да го предпазите от шум от улицата.

Римски щори: красиви и грандиозни

Ако завесите играят чисто декоративна роля, можете да спрете на светлината и въздушните завеси от тюл, органза, воал и всякакви други полупрозрачни тъкани. Вземете ги в съответствие с решението за стил, което е обичайно в кухнята. Най-важното правило за избор - тъканите трябва да бъдат безопасни и лесни за миене, тъй като завесите ще бъдат засегнати от агресивна среда.

Римски щори

Римски завеси в кухнята - най-доброто решение

Може би това са най-популярните завеси за кухнята - снимка от 2015 г. потвърждава, че всяка година дизайнерските деликатеси намират нови и свежи въплъщения. Тези модели привличат вниманието:

  • практичност,
  • функционалност
  • простота на грижите,
  • спестяване на място.

Те се вписват в интериора на всеки дизайн, красиво съчетан с пердета и пердета. Благодарение на различни дизайнерски решения те ще създадат хармонични комбинации във всеки стил - от високите технологии до минимализма и модерния стил.

Класически завеси

Красиви завеси в кухнята

Те са едно платно, което затваря прозореца отгоре надолу. Завесите се състоят от две платна и се допълват от ламбрекин. Продуктите чудесно допълват стилове на провинцията, Прованс, стая, изпълнена с духа на Средиземно море. Това е най-романтичният начин за декориране на прозорците, което ви позволява да създавате интересни комбинации от различни тъкани и декоративни елементи.

Японски пердета

Оригинални завеси с тюл в кухнята

Това е една от най-популярните модерни завеси в кухнята. Снимката 2015 потвърждава това! Те са прости, че най-универсалното решение за всяка кухня. Външно те са тесни и дълги платове от тъкан, с ширина до 80 см с дължина в пода. Такива завеси - отлично решение, ако интериорът на кухнята е украсен в етнически или екзотичен стил, и във всеки модерен минималистичен стил, те се вписват перфектно! Друг атрактивен показател е ниската консумация на тъкани за шиене на японски панели, което позволява избор на икономично решение за голяма кухня.

Завеси като в кафенеАко изберете завеси в кухнята на селска къща, тогава такива завеси ще бъдат идеалното му допълнение. Те са представени в две форми. Първата е драпираните завеси, които минават от средата на прозореца. Вторият - пазете се на обичайната корниза и се допълва от малък ламбриком, който украсява прозореца отгоре. Моделът е удобен, тъй като осигурява на помещението точното ниво на светлина, което запазва неприкосновеността на личния живот.

На отворите

Завеси в кухнята: какво да изберем?

Това е най-простият и модерен дизайн на прозорците, когато отворите са направени с обикновени лаконни праволинейни завеси, носени върху отворите. Такива завеси за простота хармонично допълват кухнята, се отличават с простотата на грижата, стилния външен вид. Те могат да се движат във всяка посока без много усилия. Такива завеси се считат за модерни и гъвкави за кухнята, могат да бъдат окачени на корнизи на различни нива, а самите завеси могат да бъдат зашити от плътни или леки тъкани. Декорирането на завеси се извършва с помощта на такери, пикапи и протектори, поради което се създават различни комбинации.

сляп

Щори за малка кухня

Ако сте поддръжник на кратка и простота, а след това вместо завеси в кухнята, изберете сляп. Те привличат вниманието към компактността, хигиената, комфорта при работа, подходящи за кухни от всякакъв размер. В зависимост от стилистичните особености на кухненското пространство, щорите могат да бъдат избрани по различни начини - пластмаса, дърво, алуминий, бамбук и мултифункционал. Те ще дадат на интериора оригинален външен вид.

Френски и австрийски завеси

Френски кухненски завеси

Ако вашата кухня е просторна, тогава можете да си позволите да украсите прозорците с френски завеси. Тяхната особеност е в лукс, тържественост и необичайност. С такива завеси интериорът на всяка кухня ще бъде ярък и оригинален. Тяхната черта е многобройни буйни плисета, които могат да бъдат поставени на дъното на платното. Не по-малко ефективни и тържествени са австрийските завеси, които се отличават с комбинация от практичност и елегантност. За шиене, памук, коприна, органза, сатен, синтетични тъкани се използват и като декор красиви корди с грациозни пискюли в краищата действат.

 Завеси за малка кухня

Завеси в кухнята: основни идеи

В едно малко пространство най-важното е правилното разпространение на територията и нейното използване възможно най-рационално. За малка кухня, независимо от стила, в който е оформена, полупрозрачните завеси, изтъкани от обикновени и леки тъкани, изглеждат добре. В такова малко пространство важна роля играе доброто осветление на стаята. Ето защо, си струва да се откаже от сложни форми и сложни детайли - завеси с ламбрекени, драперии и гънки, разбира се, изглеждат красиви, но не и в малка кухня. Основните правила за избор на завеси за малки кухни са:

  1. Завесите трябва да бъдат зашити от леки текстили, най-добрият вариант е да украсите прозорците с тюл или обикновен плат. Именно не избирайте завеса с голям шаблон, но вертикалните ивици ще дадат на помещението визуално голям обем.
  2. В малка кухня изглеждат хубави римски, френски, ролетни щори, не се отказвайте от блиндовете - те изглеждат чудесно във всяка стая по големина.
  3. За да се даде на кухнята индивидуалност и яркост може да се направи с помощта на щори с фото-рисунка. Интериорът веднага ще се трансформира и ще придобие дълбочина и изразителност.
  4. Малко пространство трябва да бъде организирано рационално и затова е добре да се обърне внимание на всеки детайл. Прозорците трябва да бъдат оставени свободни и да се изберат роли или римски щори, които могат лесно да бъдат сглобени, ако е необходимо.

В селски къщи и в многофамилни сгради с нестандартно оформление на прозорци може да има няколко. Как да ги подредим? Проектантите са съгласни, че в стаите, където прозорците изяждат по-голямата част от пространството, изберете пердета, различни от текстил. Оптималното решение е ролетните щори, които се издигат, отваряйки гледката от прозореца.

 Ние украсяваме кухнята и дневната

Дизайнерски завеси за кухнята

Модерната къща се занимава с нови технологии и поради това все по-често се строят къщи с необичайно оформление. Свързването на кухнята с хола е едно от най-популярните днес решения. Това пространство е голямо по размер, удобно. Що се отнася до прозорците, те могат да бъдат издавани по различни начини. Ако стаята е зонирана, тогава районът за гости е акцентиран с предни завеси, а кухнята е практична с прости. Важна роля играе една единствена цветова и стилистична ориентация. Ако пространството е здраво, изберете пердета от същия материал - така че жилищното пространство ще бъде хармонично и завършено по отношение на дизайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Римски сляпРимски сляп
Завесите в кухнята снимка 2017 кратъкЗавесите в кухнята снимка 2017 кратък
Завеси за снимки и идеи в спалнятаЗавеси за снимки и идеи в спалнята
Как да изберем завършени завеси за кухнята?Как да изберем завършени завеси за кухнята?
Завеси в кухнята - снимка 55 примериЗавеси в кухнята - снимка 55 примери
Как да оформят красиво римски завеси в интериора на кухненската кутия с стилни решенияКак да оформят красиво римски завеси в интериора на кухненската кутия с стилни решения
Как да изберем завеси за хола?Как да изберем завеси за хола?
Как да изберем завеси за кухнята, която се обръщаме към дизайнера за помощКак да изберем завеси за кухнята, която се обръщаме към дизайнера за помощ
Как да изберем завесите за залата?Как да изберем завесите за залата?
Как да изберем перфектните завеси за кухнятаКак да изберем перфектните завеси за кухнята
» » Завеси в кухнята снимка и идеи